Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δυσοσμία σε ψυγείο


ManMan97

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει τύχει σε κάποιον ή να γνωρίζει εάν η δυσοσμία σε ένα ψυγείο μπορεί να οφείλεται σε προβληματική λειτουργία.

Στην δική μου περίπτωση το ψυγείο έχει καθαριστεί εξονυχιστικά, έχουν καθαριστεί τα λάστιχα, έχει μείνει 2 μέρες off με ανοιχτή πόρτα αλλά και πάλι παραμένει μια δυσοσμία.  Θυμίζει λίγο μυρωδιά από κάτι χαλασμένο αλλά δεν μπορώ να δεκτώ ότι φταίει κάτι τέτοιο αφού όπως προείπα έχει γίνει πραγματικά εξονυχιστικός καθαρισμός.

Πρόκειται για ψυγείο BOSCH περίπου 12-13 χρόνων.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε ένα φθηνό ψυγείο robin (προφανώς προς τιμήν του συνεργάτη του batman) το οποίο δεν είναι non frost (μετά το κάζο που πάθαμε με το προηγούμενο).

Αυτή τη δυσοσμία που περιγράφεις την έχουμε αντιμετωπίσει και μεις. Απλά όχι συνεχώς. Το κάνει ανά ένα τρίμηνο περίπου και για κάνα δυο τρεις μέρες και μετά σταμάτα μόνο του να μυρίζει. 

Στην αρχή ψάχναμε να δούμε τι χαλασμένο ή ψόφιο έχουμε ξεχάσει στο ψυγείο ή αν έχει μπει κάτι κάτω από το ψυγείο.

Εσένα είναι συνεχες το πρόβλημα; 

Link to comment
Share on other sites

Είστε σίγουροι ότι καθαρίζετε σωστά τα ψυγεία σας;

Δοκιμάστε και κάποιο προσροφητικό υλικό πχ κάρβουνα θρυμματισμένα (ενεργός άνθρακας) ή κάτι αντίστοιχο.

 

Link to comment
Share on other sites

ManMan97 Κοίταξε μήπως υπάρχει κανένα ψόφιο ποντίκι από κάτω  ή τριγύρω, ή μήπως κανένα χαλασμένο τρόφιμο (πχ πατάτα, κρεμμύδι) που αυτά μυρίζουν άσχημα όταν σαπίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν υπάρχει κάτι χαλασμένο, ψόφιο κλπ τότε όπως πρότεινε και ο Γεώργιος άφησε ένα ανοιχτό μπολάκι με ενεργό άνθρακα και θα γίνει δουλειά.

Σε 2-3 ανάλογες περιπτώσεις που είχα και εγώ έτσι έγινε δουλειά. Ενεργός άνθρακας μου είχε ξεμείνει από την εποχή που είχα ενυδρείο.

Εναλλακτικά είχα χρησιμοποιήσει Ελληνικό καφέ (εννοείται την πούδρα του καφέ από το σακουλάκι, μην βάλεις κανέναν βαρύ γλυκό  😀    )   όταν δεν είχα το κάρβουνο.

Παλιές μπακάλικες συνταγές από νοικοκυρές που συχνά δουλεύουν.  Ποτέ δεν έψαξα να καταλάβω τον μηχανισμό, όπως και τον μηχανισμό που δημιουργεί τις δυσάρεστες οσμές.  Ίσως κανένας συνάδελφος χημικός μηχανικός να μπορεί να μας διαφωτίσει.   Σε μία περίπτωση η οσμή είχε δημιουργηθεί στον θάλαμο της κατάψυξης όπου εκτός από παγάκια δεν υπήρχαν τρόφιμα.   Επίσης οσμές δημιουργούνται εάν το ψυγείο είναι εκτός λειτουργίας για κάποιο καιρό με την πόρτα κλειστή.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι οσμές δημιουργούνται από τη σήψη οργανικών ενώσεων που αναπόφευκτα υπάρχουν παντού, ακόμα και στον αέρα.

Ο μηχανισμός της απόσμησης με τον άνθρακα και άλλες αντίστοιχες ουσίες βρίσκεται στο πορώδες των ουσιών αυτών που είναι ικανό να εγκλωβίζει τις ενώσεις των οσμών. Έχει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να χωράνε και να εγκλωβίζονται μέσα.

Νομίζω και καπνός τσιγάρου κάνει τη δουλειά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.