Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ροή αέρα και μικροσωματιδίων εντός αγωγών


Giorgos1987

Recommended Posts

Είναι γνωστό κυρίως στους μηχανολόγους πως η ροή του ρευστού εντός κλειστού αγωγού σε στρωτή και τυρβώδη καθορίζεται από τον αριθμό Reynolds.

Θα ήθελα να μάθω αν έχει διερευνήσει κανείς τι συμβαίνει στην περίπτωση των σωματιδίων που εμπεριέχονται στο ρευστό π.χ στον αέρα, αν υπάρχει κάποια συσχέτιση της κίνησής τους με την ροή του ρευστού. Δηλαδή, αν στην περίπτωση που ο αέρας εκτελεί στρωτή ροή, τότε και τα μικροσωματίδια που εμπεριέχονται σε αυτόν έχουν στρωτή ροή που σημαίνει πως κινούνται παράλληλα με την διεύθυνση των τοιχωμάτων του αγωγού, ενώ στην δε τυρβώδη ροή του αέρα τα μικροσωματίδια να έχουν και αυτά τυρβώδη ροή.

Έχω εντοπίσει και τον αριθμό Reynolds του μικροσωματίδιου, που υπολογίζεται παρόμοια με την διαφορά πως στο ιξώδες βάζουμε αυτό του ρευστού και στα υπόλοιπα μεγέθη αυτά του μικροσωματιδίου, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τον συσχετισμό του με τον κλασσικό αριθμό Reynolds της ροής που γνωρίζουμε όλοι.

Αυτό που έχω συμπεράνει με την αναζήτηση που έκανα είναι πως δεν υπάρχει συσχέτιση των δύο και πως τα σωματίδια εκτελούν στρωτή ροή μόνο για αριθμό Reynolds σωματιδίου μικρότερου του 10.

Θα ήθελα να ακούσω την άποψη κάποιου γνώστη αν έχει μελετήσει καλύτερα το συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.