Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Καλη εβδομάδα σε όλους!

έχω ισόγεια κατοικία με υπαγωγή 4495 στην οποία φαίνεται τμήμα του κτιρίου ως μαγαζί. Το 2019 εκδοθηκε μικρής κλίμακας για αλλαγή χρήσης του μαγαζιου και ενοποίησης του με την κατοικία και αλλαγή θέσης/διαστάσεων ανοιγμάτων. Η ΕΕΔΜΚ εληξε έχοντας γίνει η ενοποίηση αλλά όχι η αλλαγή στα ανοίγματα και πρόσφατα κατατέθηκε στο ΙΚΑ τεχνική έκθεση που περιγράφει ποιες από τις αρχικά περιγραφόμενες εργασίες έγιναν οπότε και προκύπτει ότι δεν αλλαξαν τα κουφώματα.

Σήμερα θέλουν να το μεταβιβάσουν και ο συμβολαιογράφος θέλει βεβαίωση μηχανικού και κάτοψη της πραγματικότητας με σφραγίδα αδείας.

Η ερώτηση είναι πως το διαχειρίζομαι εφόσον έχει λήξει η ΕΕΔΜΚ με σχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, Μπορώ να εκδόσω νέα ΕΕΔΜΚ απλά για να ενημερώσω την πραγματική κατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα! Γίνεται ενημέρωση άδειας για μελέτη αντιστήριξης την οποία κάνει άλλος μηχανικός από τον δηλωμένο στατικό του έργου?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι θα ήθελα τα φώτα σας. Το Φεβρουάριο του ‘20 είχαμε βγάλει ΕΕΔΜΚ για την περιπτώσεις λστ & ιζ σύμφωνα με το άρθρο 29 του 4495/17 (Διαχωρισμός & διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων). Κατά την συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο e-adeies για την έκδοση της άδειας, επισυνάφθηκε Υ.Δ οτι θα προβούμε σε ενημέρωση του φακέλου της Ο.Α σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται §10 του άρθρου 42 (Ν.4495) μιας και με την νέα διαρρύθμιση αλλάζουν μελέτες (προφανώς οι Αρχιτεκτονικές, αλλα και Υδραυλικές/Αποχετεύσεων, Ηλεκτρομηχανολογικές, Μελέτη Αερίου ). Οι εργασίες έχουν περατωθεί και η άδεια έχει λήξη. Σ αυτή την φάση & σύμφωνα με την προαναφερθείσα Υ.Δ πρέπει να κάνουμε τις διαδικασίες ενημέρωσης του φακέλου μέσω του e-adeies.

Ερωτήματα/ απορίες

1. Το πεδίο της Υ.Δ ενημέρωσης του φακέλου ήταν υποχρεωτικό κατά την υποβολή της αίτησης ΕΕΔΜΚ,  θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την διαδικασία ενημέρωσης υποβάλλοντας όλες της νέες μελέτες εκ των προτέρων; Υπήρχε αυτη η δυνατότητα;

2. Αν έχω καταλάβει σωστά επισυνάπτω :

             Όλα τα εγκεκριμένα έντυπα σχέδια μελετών που υπάρχουν στον φάκελο Ο.Α μαζί με στέλεχος  (προ ΕΕΔΜΚ)

             Υ.Δ Ανάθεσης διαχείρισης της αίτησης από ιδιοκτήτη

             Υ.Δ Ανάληψης διαχείρισης έργου και μελετών

             Τεχνική έκθεση μηχανικού

             Τις νέες μελέτες που τροποποιήθηκαν (Αρχιτεκτονικές, Η/Μ, Υδραυλικές)

             Τίτλους Ιδιοκτησίας, απόσπασμα κτηματολογίου

             Φωτογραφίες υφιστάμενης κατάστασης

             Δήλωση αυθαιρέτου (έχει υπαχθεί στον Ν.4178/2013)

 

3. Η ενημέρωση του φακέλου στην περίπτωση μας (έντυπη Ο.Α), φαντάζομαι, δεν θεωρείται μια πράξη σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής (αν και έχουμε ΕΕΔΜΚ), νομίζω πως τέτοιες θεωρούνται αυτές που έχουν εκδοθεί ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά. Ισχύει η συλλογιστική;

*. Εντύπωση μου κάνει οτι στο νόμο (§10 του άρθρου 42 (Ν.4495)  αναγράφεται πως ο φάκελος Ο.Α χρίζει ενημέρωσης με κάθε αλλαγή ιδιοκτήτη

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,επειδή υποβλήθηκε ηλεκτρονικά η υπεύθυνη δήλωση,το καλύτερο, προς δική σας κατοχύρωση,είναι να την τηρήσετε.Οπότε κάνετε μια "Ενημέρωση έντυπης άδειας" η οποία δεν συνδέεται με προγενέστερη ηλεκτρονική,σωστά,και η μόνη σύνδεση θα είναι η καταχώρηση στο σύστημα της 'Προγενέστερης έντυπης πράξης" που ενημερώνεται,δηλαδή της αρχικής άδειας.:)

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Μπορώ να κάνω ενημέρωση φακέλου αδείας και να ανεβάσω νέο διάγραμμα δόμησης ή αυτό αυτομάτως σημαίνει αναθεώρηση?

 

Κεφαλαία - τόνοι

κάνε εδιτ (3 τελίτσες άνω δεξιά του ποστ σου) και διόρθωσε για να μη κλειδώσει

Didonis

Edited by jo nesbo
Link to comment
Share on other sites

Το τι περιλαμβάνει μια  ενημέρωση προσδιορίζεται με σαφήνεια στο άρθρο 42 παρ 10 (όπως τροπ/κε με το 4759/20)

αν τα πληροίς μπορείς

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μου φαίνεται παράλογο για μια ενημέρωση Ο.Α να απαιτείται μελέτη προσβασιμότητας. Αν το ζητάει μπορεί να γίνεται μόνο για συστημικούς λόγους και να ανεβάσεις ενημερωτικό περί μη απαίτησης. Για ποιες μεταβολές ενημερώνεις την Ο.Α;

Link to comment
Share on other sites

Ερευνώ να κάνω ενημέρωση εσωτερικών διαρρυθμίσεων και πιθανόν συνένωση διαμερισμάτων. Πιστεύω πληρούνται οι προϋποθέσεις :

Σύμφωνα με τις διατάξεις του (Ν4495 αρ.28 περ.«η» και αρ.42 παρ.10) :

« η) Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας είναι η διοικητική πράξη με την οποία καταχωρίζονται στο φάκελο των μελετών, ανεξάρτητα από το χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, τροποποιήσεις των μελετών, που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης »

και

« 10. Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, ανεξάρτητα από τον χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, πραγματοποιείται στις εξής περιπτώσεις : β) τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (άρθρο 39 παρ.3β του ν.4495/2017) του διαγράμματος κάλυψης και με την προϋπόθεση υποβολής τυχόν απαραίτητων εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα »

Χωρίς τίτλο.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας,

Έχω κάνει την ίδια ερώτηση και σε άλλο topic, αλλά μάλλον αυτό εδώ είναι το σωστό.

Μετά από πόρισμα ελεγκτή δόμησης με απόφαση της περίπτωσης β "Διαπιστώθηκαν αποκλίσεις σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 9 του άρθρου 6 του ν.4030/2011" απαιτείται ενημέρωση του φακέλου της άδειας. Στον Ν.4495/17 Άρθρο 46 παρ. β (αα) αναφέρεται προθεσμία 30 ημερών για την ολοκλήρωση της ενημέρωσης χωρίς επιβολή κυρώσεων, καθώς και ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή επιβάλλεται διακοπή εργασιών.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Οι 30 ημέρες υπολογίζονται από την ημέρα της αυτοψίας που αναγράφεται πάνω στο πόρισμα του ΕΔ ή από την ημέρα που ανέβηκε το πόρισμα στο σύστημα e-Άδειες? Μετά την ενημέρωση χρειάζεται να καλέσουμε εκ νέου Ελεγκτή Δόμησης? Επίσης, στην περίπτωση που πρόκειται για τελικό έλεγχο, οπότε έχουν τελειώσει οι εργασίες, αν περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση του φακέλου, επιβάλλονται κυρώσεις? Γνωρίζει κάποιος εκ πείρας να μου απαντήσει? Γιατί ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.