Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Αληθώς ο Κύριος. Χρόνια Πολλά. 

Τα σχέδια δεν αλλάζουν. Παραμένουν τα ίδια. Το έντυπο θα αλλάξει σύμφωνα με τις νέες καταχωρήσεις (νέο όνομα ιδιοκτήτη, ενδεχομένως και νέο όνομα επιβλέποντος μηχανικού αν έχεις τέτοια περίπτωση)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Αληθώς ο Κύριος. Χρόνια Πολλά. 

Τα σχέδια δεν αλλάζουν. Παραμένουν τα ίδια. Το έντυπο θα αλλάξει σύμφωνα με τις νέες καταχωρήσεις (νέο όνομα ιδιοκτήτη, ενδεχομένως και νέο όνομα επιβλέποντος μηχανικού αν έχεις τέτοια περίπτωση)

όχι μόνο όνομα, άρα μόνο έντυπο αδείας.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Επειδή πρέπει να ενημερώσω τη κάτοψη μίας άδειας του 72 στην ΥΔΟΜ Αθήνας (Σωκράτους) λόγω μικροαλλαγών στη διαρρύθμιση της ΟΙ που εξετάζω του Α' ορόφου και τακτοποιημένη διαμερισμάτωση, για να μπορέσω εν συνεχεία να προχωρήσω στην ΗΤΚ, έχει κάποιος συνάδελφος κάνει τη διαδικασία για το τι απαιτείται μέσω του eadeies, καθώς τους έχω στείλει email για περισσότερες λεπτομέρειες και δεν έχουν απαντήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Edited by maximos75
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα συνάδελφοι,


Επειδή πρώτη φορά χρησιμοποιώ την ηλεκτρονική ενημέρωση έντυπης αδείας για λογαριασμό ΗΤΚ διηρημένης ιδιοκτησίας με άδεια του 72 θέλω να θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα και απορίες, καθώς δε βρήκα κάποιες στοιχειώδεις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής :


• Στη καρτέλα ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αν η αρχική οικοδομική άδεια έχει αναθεωρήσεις στο στέλεχος της, τις περνάτε ξεχωριστά στις ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ βάζοντας τον αντίστοιχο Α/Α και σχετική περιγραφή ή μόνον τον αριθμό της πρώτης άδειας και απλά στο πεδίο περιγραφή του έργου τις αναφέρετε ? Πρέπει να δηλωθεί απαραίτητα και η ημερομηνία λήξης δίπλα στην αντίστοιχη της έκδοσης πχ το 76 θεωρητικά?


• Στο επόμενο πεδίο ΕΛΕΓΧΟΙ/ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ στο σημείο υποχρεωτικοί έλεγχοι μελέτες έγγραφα και συγκεκριμένα στη δήλωση ανάληψης αυτό που ζητάει είναι εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη να προχωρήσω στην ενημέρωση των σχεδίων του διαμερίσματος ? Αν ναι, με καλύπτει πιθανόν η εξουσιοδότηση που έχω για την ΗΤΚ που σαν διαδικασία προϋποθέτει την ενημέρωση της άδειας βάσει του άρθρου 100, παρ.14 ? 


• Η ενημέρωση του φακέλου αφορά την υποβολή της κάτοψης διαμερίσματος στο 1ο όροφο πολυκατοικίας, με τη σωστή διαρρύθμιση και την αποτύπωση παράβασης τακτοποιημένης διαμερισμάτωσης με παλιότερο νόμο (4178) από άλλο συνάδελφο που είχε αναλάβει το διπλανό διαμέρισμα. Οπότε για το λόγο ενημέρωσης της άδειας που προανέφερα, στη στήλη ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, πέραν των υποχρεωτικών δικαιολογητικών που βγάζει αριστερά, στις κατηγορίες με τις χρωματικές ενδείξεις, τσεκάρουμε ότι θεωρούμε εμείς χρήσιμο για τη συνέχεια της διαδικασίας?


• Μήπως τελικά η μόνη καρτέλα που με ενδιαφέρει είναι η αμέσως επόμενη με τίτλο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ όπου θα δηλωθεί προφανώς η πράξη του νόμου τακτοποίησης που προανέφερα δηλαδή του 4178 από το συνάδελφο και θα ανέβει η ενημερωμένη κάτοψη στα δικαιολογητικά, μαζί με τα αρχικά εγκεκριμένα σχέδια της άδειας από το φάκελο της πολεοδομίας ? Δίπλα στο πεδίο Δόμηση (τμ) θα μπουν τα πραγματικά τετραγωνικά του διαμερίσματος που με αφορά ή κάτι άλλο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη προσοχή σας.
 

Edited by maximos75
Αναδιατύπωση, διόρθωση κειμένου.
Link to comment
Share on other sites

Στην ενημερωση εντυπης οικ. αδειας ποιο απο τα δυο επιλεγουμε;

 •    191 Ενημέρωση έντυπης Αδείας (ν.4759/2020)

•   198 Ενημέρωση έντυπης Αδείας ΔΑΟΚΑ/ΥΠΕΝ ν. 3986/2011

Το 2ο τι αφορά;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, 

Εχω την εξής περίπτωση, ιδιοκτήτης ενός συγκροτήματος πολυκατοικιών με κοινό υπόγειο, όπου με την πάροδο του χρόνου προχώρησε στην πώληση κάποιων οριζόντιων ιδιοκτησιών. Σήμερα ο ιδιοκτήτης έχει κρατήσει κάποιες θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο και αποθήκες εξίσου στο υπόγειο. Βρήκα τα σχέδια (υπογείου) της αδείας και βρήκα τα σχέδια (υπογειου) της σύστασης και υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δυο σχεδίων. Το πρόβλημα είναι οτι η τωρινή κατάσταση δεν συμφωνεί ουτε με τα σχέδια της σύστασης γιατί με τα χρόνια ο κάθε ιδιοκτήτης έπαιρνε και παραχωρούσε τετραγωνικά στο κοινόχρηστο χώρο του υπογείου αυθαίρετα. Κατά την άποψή σας πρέπει να προχωρήσω σε απλή ενημέρωση αδείας ή να τακτοποιήσω με το 4495?

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό, έτσι όπως τα περιγράφεις με καταπατήσεις οριζόντιων ιδιοκτησιών μεταξύ των ιδιοκτησιών που δεν φαίνονται στη σύσταση, αλλά και καταπατήσεις επί κοινόχρηστων διαδρόμων, να απαιτείται τροποποίηση της σύστασης. 

Link to comment
Share on other sites

οι καταπατήσεις αφορούν το υπόγειο, πχ. επεκταση της αποθήκης προς το χώρο του λεβητοστάσιου και το ανάποδο . Συμφωνώ με την τροποποίηση, αλλά για να γίνει η τροποποίηση πρέπει είτε να ενημερώσω τον φάκελο της αδείας  είτε να το τακτοποιήσω. Κι αυτό είναι το ερώτημα. Επίσης το ότι δεν συμφωνεί η κάτοψη της αδείας με αυτό της σύστασης επίσης είναι πρόβλημα.  

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα δεις εαν μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρο 98 Ν. 4495 και θα προβείς στις τακτοποιήσεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει τροποποίηση σύστασης. Αν έχεις και  "μπασίματα" των αποθηκών, η μια μέσα στην άλλη, χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στη σύσταση, υπάρχει και εκεί ιδιοκτησιακό ζήτημα, αλλά όπως ανέφερες έχεις θέματα μόνο με τους κοινόχρηστους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.