Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Επειδή τώρα με τις ταυτότητες και τις τακτοποιήσεις και όλα τα άλλα, υπάρχουν ασάφειες, σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται ενημέρωση αδείας, μετά από ταυτότητα, ή τακτοποίηση, ή και έκδοση ΕΕΔΜΚ ,όπως ρωτάει παραπάνω ?

 

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Βασίλη, ενημέρωση θα έλεγα οτι χρειάζεται μετά από τακτοποίηση σε περίπτωση που δεν είχε μπει στην τακτοποίηση ενημερωμένη κάτοψη.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι

Σε Οικοδομική Άδεια κατηγορίας 3 που αφορά σε προσθήκη κατ’ επέκταση σε υφιστάμενο κτίριο και βαίνει προς ολοκλήρωση -και κατά συνέπεια τελικό έλεγχο- θέλω να αλλάξω την διάταξη της φύτευσης στον ακάλυπτο. Η αλλαγή στην επιφάνεια της πραγματοποιούμενης φύτευσης είναι της τάξης των 0.90μ2, παραμένοντας μεγαλύτερη της ελάχιστης υποχρεωτικής και εντός του 2% της των επιτρεπόμενων αποκλίσεων.

Παράλληλα,και με την ευκαιρία αυτή, σκοπεύω να προχωρήσω σε ενημέρωση των γενικών διαστάσεων της προσθήκης, οι οποίες μετά την τελική αποτύπωση προκύπτουν,και αυτές, εντός των επιτρεπόμενων αποκλίσεων  της παραγράφου 10γ του άρθρου 42 του 4495/17 όπως τροποποιήθηκε από τον 4759/20.

Στην περίπτωση αυτή μπορώ να προχωρήσω σε ενημέρωση της άδειας (σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής πράξης) ή θα απαιτηθεί αναθεώρηση?

Υπάρχει η δυνατότητα -στα πλαίσια της ενημέρωσης- για αλλαγή του Διαγράμματος Δόμησης για να αποτυπωθεί με σαφήνεια η αλλαγή στην διάταξη της φύτευσης, μαζί με τους ενημερωμένους υπολογισμούς?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής, αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης με εγκατάσταση (όχι μετακίνηση) wc, σε κατάστημα που δεν προβλεπόταν wc βάσει αδείας -παρ' όλα αυτά αναφέρεται στα συμβόλαια- μπορώ να προβώ σε ενημέρωση έντυπης αδείας ή απαιτείται άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Ναι με ενημέρωση εκτός των αρχιτ/κων και των λοιπών μελετών εφόσον αυτές απαιτούνταν κατά το χρόνο έκδοσης της Ο.Α 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα μία άποψη επί του εξής. Σε ισόγειο κατάστημα (για το οποίο θα πρέπει να γίνει η ηλ.ταυτότητα) με άδεια του 1973, υπάρχουν οι εξής επεμβάσεις :

1)αυθαίρετη εγκατάσταση wc (όπως ανέφερε και συνάδελφος παραπάνω), 2) εσωτερικές διαρρυθμίσεις (γυψοσανίδες για διαχωρισμό χώρων), και 3)αλλαγές σε ανοίγματα, η βασικότερη εκ των οποίων είναι η προσθήκη πόρτας που δεν προβλεπόταν στην πίσω πλευρά του καταστήματος για την έξοδο στον ακάλυπτο της οικοδομής.

Κατά τα άλλα, το περίγραμμα της Ο.Ι. ταυτίζεται με της αδείας. Κατά την άποψη σας, αρκεί η ενημέρωση των σχεδίων της αδείας ή θα ήταν σωστότερη (και πιο γρήγορη ίσως) η τακτοποίηση των παραπάνω συνολικά, για να γίνει κατόπιν η ηλεκτρονική ταυτότητα? Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να πάει  κατηγορία 3 (λόγω αλλαγής ανοιγμάτων) με ενημερωμένη την κάτοψη?

Χρονολογία των επεμβάσεων δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω (λόγω αλλαγής ιδιοκτητών), πιθανότατα ωστόσο πριν το 2011. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

@derdim

Η αλλαγή στην εσωτ.διαρρύθμιση γίνεται σίγουρα με ενημέρωση. Για τις αλλαγές στα ανοίγματα ασφαλέστερη είναι η υπαγωγή σε κατηγ.3. Οπότε συνολικά θα έκανα μια υπαγωγή και στη συνέχεια βάσει αυτής την Ηλ.ταυτότητα. Η χρονολογία είναι βασικό πρόβλημα αν έχεις βάσιμες ενδείξεις ότι οι αλλαγές στα ανοίγματα είναι πρόσφατες. Άλλη λύση σε περίπτωση πρόσφατων διαφοροποιήσεων απο την άδεια είναι η έκδοση Μικρής Κλίμακας προς νομιμοποίηση αφού προηγηθεί χρηματικός κατάλογος απο πολεοδομία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@kana ναι, στο ισόγειο αυτής

@themoiko κι εγώ προσανατολίζομαι στην πρώτη λύση..και να φαίνεται στην κάτοψη της τακτοποίησης η συνολική πραγματική κατάσταση..ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας

Έχω παρόμοιο θέμα με το παραπάνω πρόβλημα. 

Σε περίπτωση που θέλω να κάνω ενημέρωση έντυπης άδειας (του 1972) για συγκεκριμένο διαμέρισμα πολυκατοικίας (ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία) τι ανεβάζω στο σύστημα;
Ο λόγος είναι πως έχει κάνει διαφορετικές εσωτερικές διαρρυθμίσεις το 2010 άνευ αδείας αλλά έχει ήδη τακτοποιηθεί και με τον 4495/17 σε οριστική υπαγωγή για τα κουφώματα.
 
Για την περίπτωση της: 
α) Αρχιτεκτονική μελέτη; Αποτύπωσης της κάτοψης του διαμερίσματος ως έχει τώρα και πως θα  εμφανίζεται ο υπόλοιπος όροφος; 
β) Μελέτες Υδραυλικών, αποχέτευσης και Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων; Στην περίπτωση που έχει μεταφερθεί η κουζίνα στην θέση της τουαλέτας και η τουαλέτα στην θέση της κουζίνας τι ανεβάζω; (δλδ δεν έχει αλλάξει το κάθετο) κάνω εκ νέου μελέτη χωρίς να ξέρω από που περνούν οι νέες οδεύσεις; ή τίποτα; 
γ) Στέλεχος τροποποιημένης Οικοδομικής Άδειας;
δ) Μελέτες που δεν απαιτούνταν κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας όπως ΣΑΥ - ΦΑΥ, Παθητική Π, Ενεργητική Π. κλπ τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ανεβάζω κάποιο έγγραφο να λέει πως δεν απαιτείται; 
στ) Πρέπει μετά να προσκομίσω αντίγραφα στην ΥΔΟΜ για  να βάλει στον φυσικό φάκελο;;
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

0-02-05-9be0c3ede9c62792e207c344fa3d2a41cd2bbc9c580550acd5bd8a9db3ab8c9e_3237ecdd39aece1c.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.