Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Σχετικά με το Αρθρο 42, παρ. 10 περιπτ. β) του Ν.445/17

Ενημέρωση οικοδομικής άδεια γίνεται όταν υπάρχουν:

"τροποποιήσεις των μελετών που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης και με την προϋπόθεση ότι δεν είναι απαραίτητες εγκρίσεις από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα"

 

Αυτό περιλαμβάνει πχ. διαφοροποιήσεις στα ανοίγματα σε μελέτη εντός οικισμού που δεν είναι παραδοσιακός? έχει όμως περάσει έγκριση όψεων από ΣΑ.

με άλλα λόγια, σε εκτός παραδοσιακού οικισμού περιοχή, εάν υπάρχει αλλαγή στα ανοίγματα χωρίς μεταβολή σε δόμηση, κάλυψη, όγκο, μπορεί να γίνει ενημέρωση?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το Αρθρο 42, παρ. 10 περιπτ. β) του Ν.445/17. Όπως τροποποιήθηκε με την Παρ.4 Άρθρο 120 ΝΟΜΟΣ 4819/2021 με ισχύ την 23/7/2021.

β) τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης,όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (άρθρο 39 παρ. 3β του ν. 4495/2017) του διαγράμματος κάλυψης και με την προϋπόθεση υποβολής τυχόν απαραίτητων εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα. 

Άρα... μήπως σε κάθε περίπτωση?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα υπόψη μου την παραπάνω τροποποίηση. Μου φαίνεται λογικό. Δηλαδή αν κάνεις ενημέρωση π.χ. αν ένα παράθυρο έχει από 0,8 * 1,μ σε 1* 1μ. πρέπει θα έπρεπε να περιμένεις έγκριση από ΣΑ? Ωστόσο το άρθρο θα έπρεπε να εξαιρεί ίσως μόνο τους παραδοσιακούς οικισμούς...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι, 

συνέχεια βρίσκω τροποποιήσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας σε ΦΕΚ για την υγεία, παιδεία κτλ, μέσα από τα διάφορα ερωτήματα. Θεωρείται ότι είναι αναγκαίο να έχει κανείς συνδρομή με κάποια εταιρεία ώστε να λαμβάνει τις ενημερώσεις άμεσα? υπάρχει κάτι τέτοιο, και αν μπορείτε να δώσετε κάποιες προτάσεις....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Σε πολυκατοικία, μπορώ να κάνω ενημέρωση αδείας, για αλλαγή σε θέσεις και σε διαστάσεις κάποιων ανοιγμάτων; Για την εν λόγω διαδικασία απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών; Θέλω να δω αν με συμφέρει η εν λόγω ενημέρωση ή αν είναι προτιμότερο να προβώ σε δήλωση στο Ν.4495/2017 και να τα δηλώσω ως αυθαιρεσίες κατηγορίας 3, μιας και οι αυθαιρεσίες έχουν λάβει χώρα προ του 2011.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας.

Έχω υφιστάμενο 100τ.μ., έχει άδεια προσθήκης για άλλα 100τ.μ. ..στην προσθήκη που πραγματοποιείται σήμερα έχουν προκύψει μικρές αποκλίσεις +/- των διαστάσεων, χωρίς μεταβολή του περιγράμματος, με το συνολικό εμβαδόν να είναι 102 τ.μ. αντί 100τ.μ. οπότε συνολικά έχω δόμηση 202τ.μ. αντί 200τ.μ. το οποίο είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο. μπορεί να γίνει ενημέρωση της άδειας για την προσθήκη?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα συνάδελφοι, υπάρχει κάποια γνώμη για το παραπάνω θέμα?

η απορία μου είναι εάν μπορεί αναγραφεί εμβαδόν το συνολικό εμβαδόν 202τ.μ. στο διάγραμμα δόμησης της ενημέρωσης ή απλά πρέπει να αναφέρω την απόκλιση του 2%. 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

εφόσον κάνεις που κάνεις ενημέρωση, γιατί δεν δηλώνεις την ορθή επιφάνεια να μην έχεις θέμα; 

εκτός αν είσαι τόσο οριακά στα επιτρεπόμενα μεγέθη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.