Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Σε μία εξαώροφη πολυκατοικία με υπόγειο ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να κατασκευάσει το υπόγειο για οικονομικούς λόγους.

 

Χρειάζεται ενημέρωση ή αναθεώρηση; 

6οροφη χωρις υπογειο?θα χρειαστει οποωσδηποτε αναθεωρηση.και προσοχη και στα στατικα.αλλαζει τελειως ο στατικος φορεας για την επιλυση

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Έχω μια περιπτωση βιομηχανικου κτιριου οπου ειχε βγει οικοδομικη αδεια το 1983. Η επιφανεια της βιομηχανιας στην αδεια οικοδομης ειναι 2300 μ2 και επισης υπαρχει και χωρος γραφειων 250μ2. Επειδη ζηταμε αδεια επισκευης και εκανα καινουρια αποτυπωση, προκυπτει οτι το εμβαδον της βιομηχανιας ειναι 2100μ2 και τα γραφεια ειναι 180μ2. αυτα ειναι μεσα στο αρχικο περιγραμμα της αδειας αλλα με μικροτερο εμβαδον! Απο την υπηρεσια δομησης μου ζητανε να κανω νομιμοποιηση περιγραμματος και αλλαγη χρησης επειδη στο σημειο που μικρυνε ο χωρος της βιομηχανιας ειναι σημερα ενα τμημα των γραφειων! Ισχυει αυτο που μου ζητανε στην υπηρεσια δομησης; Πως να κανω νομιμοποιηση περιγραμματος οταν δεν εχω βγει απο το αρχικο περιγραμμα και πως να κανω αλλαγη χρησης οταν τα συνολικα τετραγωνικα και των 2 χρησεων ειναι μικροτερα απο τα εγκεκριμενα;

 

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σας, αλλαγη θεσης βοθρου θα γινει σε νεα οικοδομη, ενημερωση φακελου κανω με νεα σχεδια?ειναι ευκολη διαδικασια? τι διαδικασια κανω12/2013 βγηκε αδεια.

Link to comment
Share on other sites

Για αδεια  που εχει εκδοθει το  2011 πριν 4030.  στη στατικη μελετη φαινεται ο αρμος  στη στατικη μελετη στο διαγραμμα καλυψης και στη κατοψη δεν φαινεται . δηλ. ενω η διασταση στη στατικη μελετη ειναο 0,05.+4,00 =4,05 στη κατοψη και το διαγραμμα καλυψης φαινεται 4,00μ .Χρειαζεται ενημερωση φακελου  δεδομενου οτι δεν εχει αρχισει εργασιες και θα ελεγχθει απο ΕΔ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Καλημέρα , για άδεια του 1991 διωροφη οικοδομή με ισόγειο γκαράζ που είναι στα μπετά για να κάνω αλλαγή χρήσης του γκαράζ σε καταστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορώ να χρησιμοποιήσω το άρθρο 6  παρ.9   υποπαρ. β του  Ν4030/11 και άρθρο 29 παρ. 3 Ν.4067/2012 για ενημέρωση φακέλου  ή πρέπει να εκδόσω   αδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ελέγχεις βάσει του τροποποιημένου Άρθρου 4 και 5 του ΝΟΚ αν χρειάζεται Άδεια Αλλαγής Χρήσης. Δηλαδή εάν μεταβάλλονται στοιχεία του Διαγράμματος Δόμησης, φορτία κ.τ.λ.

 

Αν αλλάζει κάτι από αυτά, μόνο με Άδεια γίνεται όχι με ενημέρωση.

 

Υ.Γ. όταν αναφερόμαστε στο φόρουμ σε κανονισμούς καλό είναι να παραθέτουμε και τα κείμενα από τα αντίστοιχα άρθρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας.

 

Μέτα από έλεγχο που έγινε σε κτίριο από την πολεοδομία μετά από καταγγελία βρήκαν πως στην πόρτα εισόδου της μονώροφης κατοικίας αντί για σκάλα έγινε μπαζωμένος πρόβολος. Στην έκθεση της πολεοδομίας είπαν πως σύμφωνα με την παρ 6 άρθρο 4 του ΝΟΚ να γίνει ενημέρωση φακέλου για την αλλαγή αυτή.

1) Μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή από εμένα που δεν έχω κάνει ούτε την άδεια ούτε την επίβλεψη του κτιρίου;

2) Αν ναι αλλάζω όλα τα σχέδια που φαίνεται ο μπαζωμένος εξώστης;

3) Αλλάζω και το σκαρίφημα της οικοδομικής άδειας;

 

Ευχαριστώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τώρα που πλέον η ενημέρωση γίνεται ανεξάρτητα του χρόνου ισχύος της αδείας, προβλέπεται κάπου, για το μέσα σε πόσο χρόνο θα πρέπει να ενημερωθεί ο φάκελος όταν γίνει "αλλαγή χρήσης" που δεν απαιτεί αναθεώρηση αλλά ενημέρωση;

 

Και κάτι ακόμα, σύμφωνα με το άρθρο 4 πργρ. 6 του ΝΟΚ, αν έχουμε άδεια σε ισχύ και εργασίες σε εξέλιξη, κατά την αναθεώρηση που απαιτείται να γίνει αν έχουμε παρεκκλίνει από τα εγκεκριμένα σχέδια, δεν απαιτείται πληρωμή προστίμου αν τηρούνται, το περίγραμμα, η δόμηση και ο όγκος. Αν υποθέσουμε πως η παρέκκλισή μας είναι εντός των ορίων που θέτει ο Ν. 4030 για ενημέρωση φακέλου (πχ αλλαγή διαστάσεων κατά λιγότερο από 2% και μέχρι 10 εκατοστά), τότε οφείλεται πρόστιμο για την ενημέρωση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.