Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Καλησπερα 

 

Η αλλαγη θεσης κτιριων   με  ΟΑ  του ΠΔ 1993 σε ισχυ, που εχει κατασκευαστει ο φεροντας οργανισμος , μπορει να γινει ενημερωση? 

Το ενα κτιριο εγινε πριν και  το αλλο μετα του Ιουλιου 2011? 

 

Ευχαριστω

Edited by ifigmet
Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω

δες εδώ το Ν με τις εγκύκλιες

ιε. Αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις ή αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση λόγω κατασκευής με εσφαλμένη αναστροφή της κάτοψης σε νόμιμη θέση και υπό την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους.

Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ. 9 του άρθρου 6 του ν. 4030/2011 (Α΄ 249) η ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας

9. Ενημέρωση του φακέλου της άδειας δόμησης, κατά τον χρόνο ισχύος   ανεξάρτητα από το χρόνο (ΝΟΚ αρθ 29) της άδειας δόμησης, πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη.

β) Τροποποιήσεις των μελετών, που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι απαραίτητες εγκρίσεις από άλλους φορείς.

γ) Μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου ή του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται οι διατάξεις που καθορίζουν την επιτρεπόμενη κάλυψη, το συντελεστή δόμησης και το συντελεστή κατ’ όγκο εκμετάλλευσης (σ.ο.) ή τις υποχρεωτικές αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 10 εκατοστά όσον αφορά το κτίσμα ή μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 20 εκατοστά όσον αφορά τα μήκη των πλευρών του οικοπέδου.

με τις μελέτες του υφισταμένου κτιρίου προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα κτιρίου κατά τις διατάξεις του ν. 3843/2010 (Α΄ 62).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα

να ρωτήσω με τη σειρά μου.

Εχει εκδοθεί άδεια δόμησης με το 4030. Βγήκε η άδεια, ξεκινήσανε οι εργασίες και κατα το στάδιο κατασκευής μετακινήθηκε ενα παραθυρο και δημιοιυργήθηκε ένα μικρό 0.60*0.60 που δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές και στο ΚΕΝΑΚ. Ελεγκτης Δόμησης για τελικό στάδιο δεν ήρθε και είπα να κάνω ενημέρωση φακέλου. Στην πολεοδομία είπανε ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση επειδή έγινε τροποποίηση του διαγράμματος δόμησης (!!!!!!!!!) και μετά αφού το ξανασκεφτήκανε νομιμοποίηση χωρίς επιβολή προστίμουυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι ισχύει τελικά και με ποιο νόμο, εγκύκλιο ή σχετικό εγγραφο μπορώ να το υποστηρίξω.......

Link to comment
Share on other sites

Με την παραπάνω παρ. 9 του άρθρου 6 του ν. 4030/2011 (Α΄ 249), που περέθεσε ο ΚΑΝΑ....

 

Και αν σου πουν ότι αλλάζουν οι όψεις του ΔΔ, είναι πολύ κουκουρούκου......

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δυστυχώς μου απαντήσανε ότι από τη στιγμή που αλλάξανε οι όψεις και υλοποίηθηκε η οικοδομή πάει για νομιμοποιηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

και μετά σκέφτομαι...βέβαια άσχετο με τοπικ εδώ αλλά δεν πρέπει κάπου να απευθυνόμαστε να βγαίνει ένα επίσημο εγγραφο όταν η πολεοδομία παραλογίζεται...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μα οι όψεις στο ΔΔ είναι ενδεικτικές!!!!!!

 

Επίσης το ότι κατασκευάστηκε δεν παίζει ρόλο γιατί ενημέρωση μπορεί να γίνει και μετά τον χρόνο λήξης της αδείας!!!!

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.