Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δέκα έργα πρασίνου σε έξι δήμους της Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Engineer

Recommended Posts

Δέκα έργα πρασίνου με 37,4 εκατ. ευρώ σε έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης έδωσε στη σημερινή συνεδρίασή της το «πράσινο φως» για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας των έργων αναβάθμισης πυρήνων πρασίνου σε πάρκα, νησίδες, δρόμους, πράσινες διαδρομές, δώματα και κάθετους κήπους της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα, σύμφωνα με την εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, είναι προτάσεις των δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά.

Τα δέκα έργα

Τα δέκα έργα που εγκρίθηκαν είναι:

1.Δήμος Παύλου Μελά: Περιβαλλοντική αναβάθμιση οδού Ε. Τραπεζούντος σε πράσινο άξονα περιπάτου και διασύνδεσης σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Παύλου Μελά. Αντικείμενο του έργου είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση, η δημιουργία υποδομών βιώσιμης κινητικότητας και η ενίσχυση του πρασίνου επί των αξόνων Ε. Τραπεζούντος και 25ης Μαρτίου που διασυνδέουν τοπικά και υπερτοπικά σημεία ενδιαφέροντος. Προϋπολογισμός 3,4 εκατ. ευρώ.

2.Δήμος Θεσσαλονίκης: Ολοκληρωμένη ανάπλαση περιοχής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η πρόταση αφορά στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής έμπροσθεν του νοσοκομείου με στόχο την εξασφάλιση της προσβασιμότητας, την αύξηση το επιπέδου οδικής ασφάλειας, τη μείωση των επιπέδων θορύβου, τη σημαντική αύξηση του πρασίνου. Προϋπολογισμός 1,9 εκατ. ευρώ.

3.Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Περιβαλλοντικός ανασχεδιασμός οδού Επταπυργίου και παράπλευρων οδών, της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, του Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Προϋπολογισμός 15,4 εκατ. ευρώ.

4.Δήμος Καλαμαριάς: Κατασκευή αισθητηριακού πάρκου 'Sensory Garden' στο Ο.Τ. 1270 (Γ270) Δήμου Καλαμαριάς. Η πρόταση αφορά στην κατασκευή "Αισθητηριακού Πάρκου" στο Ο.Τ 1270 (270),τομέας IV, Δήμου Καλαμαριάς που είναι χαρακτηρισμένη στους θεωρημένους δασικούς χάρτες, ως άλσος με αριθμό AΛ0088. Προϋπολογισμός 411.000 ευρώ.

5.Δήμος Καλαμαριάς: Βιοκλιματική Αναβάθμιση και Βιώσιμη κινητικότητα δικτύου οδών ΠΕ 14- 15 (Κηφισιάς – Βότση) στον Δήμο Καλαμαριάς. Η πράξη αφορά στην βιοκλιματική αναβάθμιση και την βιώσιμη κινητικότητα του δικτύου οδών και των κοινοχρήστων χώρων, των πολεοδομικών ενοτήτων 14 και 15 (Κηφισιάς και Βότση) του Δήμου Καλαμαριάς. Το συνολικό μήκος του δικτύου των οδών είναι 5.850 μ. και οι επιφάνειες προς διαμόρφωση 27.000 τ.μ. περίπου. Προϋπολογισμός 10,1 εκατ. ευρώ.

6.Δήμος Καλαμαριάς: Διαμόρφωση χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Αναγνωστοπούλου, Αταλάντης, Αιγυπτιάδη στον Δήμο Καλαμαριάς. Η πράξη αφορά στην κατασκευή του χώρου πρασίνου εμβαδού 1053,33 τ.μ., που βρίσκεται επί των οδών Αναγνωστοπούλου, Αταλάντης και Αιγυπτιάδη, στο Ο.Τ. 2359 της επέκτασης του Δήμου Καλαμαριάς. Προϋπολογισμός 328.000 ευρώ.

7.Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ανασχεδιασμός και πρασινισμός Πάρκου Σμύρνης Δημοτικής Ενότητας Κορδελιού, Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Η πράξη αφορά στον ανασχεδιασμό και πρασινισμό του Πάρκου Σμύρνης μεταξύ των οδών Παγκάλου, Σιατίστης, Παπαφλέσσα , Παπαναστασίου στο ΟΤ9 του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου .Οι εργασίες που θα γίνουν στο χώρο αφορούν στη διαμόρφωση του χώρου πρασίνου. Προϋπολογισμός 870.000 ευρώ.

8.Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Βιοκλιματική αναβάθμιση και πρασινισμός του Πάρκου Ελπίδος στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Το πάρκο έχει συνολικό εμβαδό 14.978,79 τ.μ. Κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου αστικού πρασίνου και χώρων αναψυχής και άθλησης, σε μια περιοχή που εμφανίζει σημάδια γήρανσης, παρακμής και εγκατάλειψης. Προϋπολογισμός 3 εκατ. ευρώ.

9.Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Πρασινισμός νησίδας οδού Μοναστηρίου στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Η πράξη εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρασίνου στην διοικητική του περιφέρεια. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πράξης σε 1.000 μ. μήκους νησίδας και με συνολική επιφάνεια παρέμβασης 2.306 τ.μ., θα φυτευτεί πράσινο. Προϋπολογισμός 850.000 ευρώ.

10.Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ανασχεδιασμός και πρασινισμός Πάρκου Βοσπόρου Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Η παρούσα πράξη αφορά στην ανάπλαση του Πάρκου Βοσπόρου. Προϋπολογισμός 1,1 εκατ. ευρώ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.