Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανικοί: Πρόσβαση και έρευνα στα κτηματολογικά στοιχεία μέσω διαδικτυακής εφαρμογής


Engineer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ με την οποία καθορίζεται ο τρόπος πιλοτικής λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, των όρων και των δικαιούμενων προσώπων για την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και έρευνας στα κτηματολογικά στοιχεία κατά την παρ. 2 του άρθρου 21 του ν. 2664/1998.

Τα κτηματολογικά στοιχεία για τα οποία ασκείται το δικαίωμα πρόσβασης και έρευνας είναι τα περιεχόμενα στην περιγραφική και χωρική βάση του Εθνικού Κτηματολογίου στοιχεία ακινήτων, εγγραπτέων δικαιωμάτων και δικαιούχων, κυριότητας και διαχείρισης του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» Η ρύθμιση αφορά και στα αντίστοιχα αρχεία τίτλων και διαγραμμάτων, το αρχείο κτηματογράφησης, καθώς και κάθε άλλο αρχείο που συγκροτείται και τηρείται κατά την παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 2664/1998 με σχετικό περιεχόμενο.

Πρόσωπα δικαιούμενα για την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και έρευνας στα κτηματολογικά στοιχεία

  1. Κάθε (φυσικό ή νομικό) πρόσωπο, που έχει καταχωριστεί στα κτηματολογικά βιβλία ως δικαιούχος εγγραπτέου δικαιώματος.
  2. Οι δικηγόροι, για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  3. Οι δικαστικοί επιμελητές, για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  4. Οι συμβολαιογράφοι, για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας
  5. Οι μηχανικοί, για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όταν πρόκειται: α) για τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων και έρευνας, και β) για την έκδοση οικοδομικών αδειών.
  6. Κάθε τρίτος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) έχει δικαίωμα περιορισμένης πρόσβασης μόνον στα κτηματολογικά διαγράμματα και στην απεικόνιση των κτηματογραφημένων ακινήτων κατά τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου που αυτά φέρουν.

Η επιτόπια έρευνα στα κτηματολογικά στοιχεία καθώς και στα αντίστοιχα αρχεία, που τηρούν τα Κτηματολογικά Γραφεία, είτε πρόκειται για Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν μεταβατικά ως Κτηματολογικά Γραφεία, το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, είτε για Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα αρμοδιότητας του Φορέα, από τα δικαιούμενα πρόσωπα και υπό τους ίδιους όρους και περιορισμούς, διενεργείται δωρεάν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών που διατίθενται για το σκοπό αυτό, με την επιφύλαξη των οριζομένων στην υπ’ αρ. 549/2012 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα Υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν μεταβατικά ως Κτηματολογικά Γραφεία.

ΚΥΑ 11206 ΕΞ 2021/15.4.2021 (Β΄ 1539) Καθορισμός του τρόπου πιλοτικής λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, των όρων και των δικαιούμενων προσώπων για την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και έρευνας στα κτηματολογικά στοιχεία


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

5οι στη σειρά η Μηχανικοί (και ενδεχομένως χωρίς ευκολίες όπως κωδικοί ΤΕΕ). Κάτι μου λέει ότι αυτό κινείται από νομικούς που δε θέλουν να χάσουν το εύκολο χρήμα του "φέρε 100 ευρώ για μια φωτοτυπία".

Διορθώστε με αν κάνω λάθος γιατί αυτά υποθέτω μόνο με βάση το ό,τι βλέπω χρόνια τώρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Προφανως η αριθμηση των δικαιουμενων δεν ειναι "κατ' αξια"
  • ούτε θα άλλαζε τπτ αν οι μηχανικοι εμπαιναν πρωτοι  ή ...τριτοι στην απαριθμηση.
  •  
  • σημασια εχει να μπορουν να γινουν ολα οσα πιο κατω αναλυτικα αναφερονται για συγκεκριμενες πραξεις, προς εξυπηρετηση των δικων τους αναγκων.
  • Εσυ, βρηκες ολα οσα χρειαζεσαι για το δικο σου αντικειμενο?
     
  • Οι μηχανικοί, για την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όταν πρόκειται: α) για τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων και έρευνας που προσαρτώνται κατά την κείμενη νομοθεσία σε εγγραπτέες πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών πράξεων, και για την επεξεργασία των συνυποβαλλόμενων κτηματογραφικών διαγραμμάτων επί αιτήσεων καταχώρισης εγγραπτέων πράξεων που επιφέρουν γεωμετρικές μεταβολές ή αιτήσεων για τη διόρθωση κτηματολογικών εγγραφών με αντίστοιχες μεταβολές κατά τις διατάξεις του ν. 2664/1998 κατά τις διατάξεις του ν. 4409/2016 (Α’ 136) και ειδικότερα των παρ. 1 και 3 του άρθρου 40, καθώς και της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/27623/1752/25.4.2018 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β’ 2216), που εξεδόθη κατά την ίδια εξουσιοδοτική διάταξη, όπως τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ ΥΠΡΓ/4721266/6888/19.7.2018 ίδια απόφαση (Β’ 3017), και β) για την έκδοση οικοδομικών αδειών, έχουν δικαίωμα πρόσβασης και έρευνας μέσω του Κωδικού Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) στις κτηματολογικές εγγραφές και στοιχεία που αφορούν στο δικαίωμα της κυριότητας και δουλείας, καθώς και στη χωρική βάση, στα αντίστοιχα αρχεία του άρθρου 1 και στα τοπογραφικά διαγράμματα, σκαριφήματα και στην εισήγηση της Υπηρεσίας επί των αιτήσεων των γεωμετρικών μεταβολών.

https://news.b2green.gr/5011/κτηματολόγιο-online-σε-φεκ-τα-δικαιώματα-πρ

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Για να μη λέμε ό,τι θέλουμε, και να τα βάλουμε σε μια σειρά

Η είσοδος (με κωδικούς ΤΕΕ) γίνεται στην εφαρμογή υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων

Στην οποία, έχει προστεθεί η επιλογή που συζητάμε. Οπότε, δίνοντας τον ΚΑΕΚ, μπορούμε να κατεβάσουμε τα στοιχεία της β.δ.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο tetris. Απλά παρατήρησα ότι αν μπεις από το site του κτηματολογίου και πας στην εφαρμογή των ψηφιακών διαγραμμάτων δεν σου βγάζει την δυνατότητα "έρευνας".https://www.ktimanet.gr/DiagramsApp/Account/LoginEngineer

Αντιθέτως αν πας από το gov.gr τότε σου την βγάζει.

https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/ktematographese/uperesies-ktematologiou-gia-mekhanikous

Link to comment
Share on other sites

σωστα

οπως τα λεγαμε προχτες

https://www.michanikos.gr/forums/topic/62304-κτηματολογιο-σε-φεκ-το-δικαίωμα-ψηφιακής-πρόσβασης-καί-σε-μηχανικούς-συμβολαιογραφους-κλπ/?tab=comments#comment-1108788

μπαινουμε

-govgr

-αναζητηστε

-μηχανικοι

βγαζει 15 θεματα

ενα απο αυτα ειναι για το κτηματολογιο

μπαινεις , δινεις κωδικους και ολα πανε καλα [εκτος και εάν μπειτε ολοι μαζι τωρα...]😄

καλημερα παιδες

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

https://ktimatologio.gov.gr/Professionals/Account/Login

Από εδώ με βάζει κανονικά με κωδικούς τεε, και μπορώ να τυπώσω φύλλα μέχρι και σ.ε. σε κάποιες περιπτώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Στο link που έδωσε παραπάνω ο Akis73 συνάδελφοι.

Εχει τα πάντα , ακόμα και τα συμβόλαια που εχουν καταχωρηθεί.
Κατεβάζεις ότι υπάρχει  σε pdf  ( ανεπίσημο βέβαια ).

Μεγάλη ευκολία παίδες.

Γιατι όμως δεν μπορείς να παραγγείλεις online το κτηματογραφικό με συντεταγμένες ομόρων , αυτό ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.