Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέες ρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο των ΑΠΕ προωθεί το ΥΠΕΝ


Engineer

Recommended Posts

Mια σειρά από παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο των ΑΠΕ, με στόχο την επιτάχυνση της αδειοδότησης τους, της ευθυγράμμισης με τις διαδικασίες των άλλων χωρών της ΕΕ και της επίλυσης ορισμένων ιδιαίτερων προβλημάτων, όπως αυτό με τη συσσώρευση των ομαδοποιημένων αιτήσεων μικρών έργων ΑΠΕ στον ΑΔΜΗΕ, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας.

Οι νέες ρυθμίσεις είναι πολύ πιθανόν να ενταχθούν στο νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της απλοποίησης των διαδικασιών για τις ΑΠΕ με στόχο τη μείωση του μέσου χρόνου αδειοδότησης ενός έργου πράσινης ενέργειας στα δυο χρόνια, όσο και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.     

Το υπουργείο έχει επίσης ζητήσει από τη ΡΑΕ μελέτη για την ενσωμάτωση του υφιστάμενου χωροταξικού πλαισίου των ΑΠΕ στον γεωπληροφοριακό χάρτη της Αρχής, ώστε τα έργα ΑΠΕ που θα εμφανίζονται σε αυτόν να είναι συμβατά με την χωροταξική νομοθεσία. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου διμήνου.

Εμπλουτισμένος με τα δεδομένα του χωροταξικού πλαισίου, ο  Γεωπληροφιακός Χάρτης της ΡΑΕ  εκτιμάται ότι θα μπορεί να δίνει μία πιο σαφή εικόνα στους επενδυτές για τα έργα που είναι συμβατά και μπορούν να αδειοδοτηθούν.

Τέλος, το ολοκληρωμένο χωροταξικό των ΑΠΕ τοποθετείται για το  2022.

Οι ρυθμίσεις του υπουργείου αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αγορά, λόγω των πολλών προβλημάτων  και των μεγάλων καθυστερήσεων που παρουσιάζει η όλη διαδικασία της αδειοδότησης των ΑΠΕ


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.