Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΕΔΜΚ για Συστημα θερμανσης μεσω ΕΚΟ 2021


Recommended Posts

Καλησπέρα σας έχω αναλάβει μια περίπτωση ΕΚΟ 2021 σε μονοκατοικία και έχουμε σαν παρέμβαση την αλλαγή του λέβητα. Στον 4495 γράφει στις εργασίες που απαιτείται ΕΕΔΜΚ (Περίπτωση λ) "Εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης". Εννοεί γενικά την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης ή πιάνει μόνο τις περιπτώσεις διαμερισμάτων που θέλουν να αυτονομηθούν; Γνωμη μου ότι χρειάζεται ΕΕΔΜΚ στην επίπτωσή μου. Έχω δίκιο ή κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

1. Το αν θα χρειαστείς ΕΕΔΜΚ εξαρτάται από το σύνολο των εργασιών που θα εκτελέσεις. Θα βγει μια και θα τις συγκεντρώνει όλες.

2. Σχετικά με την αλλαγή του λέβητα, η περίπτωση που αναφέρει είναι η αυτονόμηση από σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Αυτόνομο σύστημα θέρμανσης νοείται μόνο σε ένα κτίριο με πολλές ιδιοκτησίες όπου μια ιδιοκτησία από αυτές έχει ή αποκτά το δικό της σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, απλα με το συστημα θερμανσης δεν το λέει πολύ ξεκάθαρα, γιατί δεν το αναφέρει στις εργασίες που γίνονται χωρίς μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά στην περίπτωσή σου που κάνεις μόνο αντικατάσταση λέβητα, δεν θεωρώ ότι χρειάζεσαι καθώς το σύστημα θέρμανσης είναι υφιστάμενο και αλλάζεις μόνο τον λέβητα.

Πρόκειται για λέβητα αερίου;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Να ρωτήσω και εγώ. Ισχύει η έκδοση άδειας και σε πολυκατοικίες που έχουν αποδεδειγμένα παροπλίσει την κεντρική θέρμανση την τελευταία 10ετία, υπάρχουν περί τις 57 ιδιοκτησίες από τις οποίες σχεδόν οι 45 έχουν ήδη λεβητάκια αερίου σύμφωνα με την διαχειρίστρια; Το ρωτάω γιατί ο πελάτης μου έχει ένα διαμέρισμα 30 τμ με 32/1000 στις οριζόντιες και ναι μόλις μπήκε αυτονομώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.