Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δεν άναψε το δοκιμαστικό κατσαβίδι αλλά η διασύνδεση λάμπας ανάβει κανονικά.


spanagop

Recommended Posts

Σε έλεγχο που έκανα στα καλώδια φάσης και ουδετέρου σε έναν ηλιακό/ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που έκαψε το θερμοστάτη, το λαμπάκι του δοκιμαστικού κατσαβιδιού δεν άναψε, αλλά μόλις συνέδεσα μια λάμπα τότε αυτή άναψε κανονικότατα ! Τι μπορεί να συμβαίνει?

(Το δοκιμαστικό κατσαβίδι δοκιμάστηκε πριν την χρήση σε άλλη πρίζα του σπιτιού και το λαμπάκι άναβε κανονικά υποδεικνύοντας την φάση).

Link to comment
Share on other sites

Αφού ανάβει η λαμπα έχεις και φάση και ουδέτερο. Δεν γίνεται να μην ανάβει το κατσαβίδι. Στους ηλιακούς λόγω του φως της ημέρας πολλές φορές δεν διακρίνεται το λαμπάκι

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση... Με παραξένεψε γιατι προσπάθησα να σκοτεινιάσω το κατσαβιδι βαζοντας το χέρι μου και τελικα για να ειμαι σίγουρος γι αυτο συνδεσα μια λάμπα. Ωστόσο ειπα να ρωτησω μήπως υπηρχε κατι που χάνω. Παντως διαρροη προς τη γειωση δεν υπαρχει, ο ΔΔ δεν έπεσε. θα μπορουσε να υπαρχει καποια λαθος συνδεση στον πινακα σχετικα με την ασφαλεια ή τον διπολικό διακοπτη ή η γειωση να μην ειναι καλη? και να μην αναψε το δοκιμαστικο? Απλα θέλω να αποκλεισω τις διαφορετικες περιπτωσεις η αλλιως να καλεσω για ππερισσοτερο ελεγχο. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Εγω στη θέση σου θα φώναζα ηλεκτρολόγο.  Με λάμπες και δοκιμαστικά,  μόνο τη ζωή σου σε κίνδυνο θέτεις.  Όλα αυτά που λες, με ένα πολυμετρο θα είχαν ληθει. Αλλά εφόσον δεν ξέρεις ούτε τα βασικά,  άστα στους επαγγελματίες να το επιληφθουν. 

Link to comment
Share on other sites

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟΥ

(Ή ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΑΜΠΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ)

Σε ταράτσα με καλή θερμομόνωση, δύσκολο ως αδύνατο να ανάψει το δοκιμαστικό. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ ευχαριστώ πολύ, σίγουρα θα φωνάξω κάποιόν να το ελέγξει και δε στηρίζομαι στα forum. Είπα απλά να πάρω μια γνώμη γιατί το να πάρεις κάποιον ηλεκτρολόγο είναι εύκολο αλλά τι τσεκάρει αυτός μια κουβέντα είναι... πολλές φορές πρέπει να διασταυρώσεις απόψεις. Για έναν θερμοστάτη στο παρελθόν είχα πληρώσει τρεις διαφορετικούς τεχνικούς για να καταφέρω να τον συνδέσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.