Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ασπάλαθοι και φρύγανα..."τέλος" ????


dimitris GM

Recommended Posts

 Πανε και οι ασπαλαθοι...πανε και τα φρύγανα???

4 μερες κρατησε η βασιλεια τους

https://ecopress.gr/dasikoi-chartes-xerizonetai-i-lysi-gia-ektaseis-me-frygana-kai-aspalathous/

 

απο την ανακοινωση της ΠΕΔΔΥ

Ρωτά ο δικαστής: Ήταν δάσος η περιοχή που χαρακτηρίσατε;

Συνάδελφος: Φυσικά.

Δικαστής: Πόσο ύψος είχαν τα δένδρα;

Συνάδελφος: Δέκα πόντους.

Δικαστής: Και το θεωρείτε αυτό δάσος;

Συνάδελφος: Κύριε πρόεδρε με όλο το σεβασμό, αν κάποιος εισέβαλε σε ένα νηπιαγωγείο και σκότωνε κάποια παιδάκια, θα θεωρείτο η πράξη ανθρωποκτονία ή όχι;

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ώστε οι θάμνοι και τα δένδρα είναι το ίδιο? Εμένα άλλα με μάθανε στο σχολείο....

Δηλ για τον "συνάδελφο" (δικηγόρος ή μηχανικός?) όταν μεγαλώσουν οι θάμνοι θα γίνουν δένδρα?

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν το πάμε σε θέμα ύψους τα "σφάλαχτρα" όπως τα λένε στον τόπο μου μόνο χαμηλά δεν είναι, αφού φτάνουν και πολλές φορές ξεπερνάνε τα 2 μέτρα. Θα συμφωνήσω στο ότι ορθώς καταλογίζουν αποσπασματικές ενέργειες πολιτικής ηγεσίας, λόγω πιέσεων, αλλά θα συμφωνήσω επίσης στ ότι θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λογική λύση για εκτάσεις ανέκαθεν γεωργικές που μετά τον πόλεμο δάσωσαν. Το περιβάλλον και ο άνθρωπος είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Αν το σύνταγμα απαγορεύει τις αλλαγές, ίσως ήρθε καιρός για επικαιροποίηση.

ΥΓ. Μια δεύτερη σκέψη. Υπάρχει γη που να έχει μόνο ασπάλαθους ή μόνο φρύγανα (πχ ασφάκες, ρίγανη κλπ); Συνήθως βλέπουμε μια ποικιλία βλάστησης σε μια-προς χαρακτηρισμό-γη. Σε μια τέτοισ-συνηθισμένη-περίπτωση, να μας πουν πως θα το αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το δένδρο δεν καθορίζεται από το ύψος. Υπάρχουν θάμνοι που φθάνουν και 6 μέτρα (ίσως και περισσοτερο). Δένδρα πάντως δεν είναι.

ΝΑ βαφτίζουμε όμως δάσος όποια έκταση έχει φυτά μέσα για μένα είναι παράλογο. Και ειδικά περιπτώσεις ιδιωτικής γης που έχουν φυτρώσει θάμνοι λόγω εγκατάλειψης (αγροτικής ενασχόλησης).

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, maneni said:

ώστε οι θάμνοι και τα δένδρα είναι το ίδιο? Εμένα άλλα με μάθανε στο σχολείο....

Δηλ για τον "συνάδελφο" (δικηγόρος ή μηχανικός?) όταν μεγαλώσουν οι θάμνοι θα γίνουν δένδρα?

 

αν αναφερεσαι σε μενα,

δες το προφιλ μου...

Το εαν,  ειτε στο φορουμ ειτε με ΠΜ με αποκαλουν συναδελφο, ειναι  τιμη μου.

Και αν δεν καταλαβες, η πιο πανω  αναφορα σε λογους  "τριτων",  προφανως δεν εχει σαν συνακολουθο και την αποδοχη τους απο μερους μου,

αλλά εχει σχεση με το οτι,

οσο πιο λιγο δικηο  εχει καποιος, τοσο πιο ανακολουθα παραδειγματα προτεινει.

 

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει χαθεί η μπάλα. Το θέμα είναι πολιτικό, με την έννοια της πολιτικής βούλησης (ουχί κομματικό, σας προλαβαίνω...) και προσπαθεί να ντυθεί με μανδύα επιστημονικοφανή. Δεν είμαι δασολόγος και συνεπώς δεν έχω άποψη για το τί είναι δάσος. Θα με ενδιέφερε πολύ αν υπάρχουν κάπου δυο-τρία συμπυκνωμένα πράγματα (οκ είπαμε καλή η γνώση, αλλά δεν θα κάτσω να τριχοτομήσω την δασολογία). Διάβασα για ξυλώδεις κορμούς, για ύψος φυτών κλπ κλπ. Συγνώμη αλλά, θα τονίσω ξανά ότι δεν το κατέχω, μου μυρίζει ένας φαρισαισμός σε όλα αυτά. Αυτό που δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μου, είναι πώς αυτός που στοιχειοθετεί μια κατάσταση (κράτος-δασαρχείο) δεν καλείται να αποδείξει τίποτα - είδα τις α/φ λέει: είναι δικό μου - και καλείται ο ιδιώτης να αποδείξει αυτός , με κόστος όχι αμελητέο (τοπογραφικό, έκθεση δασολόγου με παραγγελία α/φ και στερεοσκοπική θέαση, παράβολο) και αποτέλεσμα αμφίβολο. Υπάρχει κοβιντ και το θέμα δεν έχει "σκάσει" τόσο στην ύπαιθρο γιατί ως επί τω πλείστον μιλάμε για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που κατοικούν σε χωριά και έτσι δεν το έχουν πάρει πρέφα ακόμη, πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που έχουν παγώσει τις μετακινήσεις τους στην πόλη και κατ'επέκταση στον λογιστή, στον μηχανικό κλπ και έτσι δεν ξέρουν ακόμη...Μαθαίνω ότι τώρα ξεκινάει να ανακινείται το θέμα από δημάρχους, προέδρους κοινοτήτων κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Αμυράς: Αναδιαμόρφωση δασικών χαρτών με «λεπτοβελονιά»

https://news.b2green.gr/5214/αμυράς-αναδιαμόρφωση-δασικών-χαρτών

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, dimitris GM said:

αν αναφερεσαι σε μενα,.......

 

@dimitris GM με παρεξήγησες. Αν αναφερόμουν σε εσένα θα το έκανα σε πρώτο πρόσωπο και όχι σε τρίτο (το οποίο είναι απαξιωτικό).

Στη δημοσίευσή σου αναφέρεις για δικαστή και συνάδελφο. Σε αυτόν αναφερόμουν (εξ' ου και το τρίτο πρόσωπο) και αναρωτήθηκα  αν ο συνάδελφος είναι δικός σου (δικηγόρος) ή δικός μας (μηχανικός). Και προφανώς δεν υπονόησα ότι στηρίζεις την άποψή του καθώς δεν υπάρχει σχόλιο ή τοποθέτηση δική σου επ' αυτού.

3 ώρες πριν, pirsogiannis said:

Έχει χαθεί η μπάλα. Το θέμα είναι πολιτικό, με την έννοια της πολιτικής βούλησης (ουχί κομματικό, σας προλαβαίνω...) ......

διαφωνώ εν μέρη. Η βούληση υπάρχει αλλά αν ο καθ' ύλην αρμόδιος (δασολόγος  ή όποιος άλλος) καθορίζει κάτι, ο πολιτικός δεν μπορεί να κάνει ότι του κατέβει.

Edited by maneni
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ετοιμαζουν προσφυγη κατα της ΥΑ.

«Χάνεται» η ομόφωνη αποδοχή της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος από τα πέντε μέλη του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών μετά την απόσυρση της υπογραφής του δρος Γεώργιου Καρέτσου, που τινάζει στον αέρα τους σχεδιασμούς των αποχαρακτηρισμών."

 

https://news.b2green.gr/5268/δασικοί-χάρτες-ετοιμάζουν-προσφυγή-γ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.