Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έκδοση Αδειών Δόμησης


Engineer

Recommended Posts

Το υπουργείο Τουρισμού κατέθεσε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το εάν οι άδειες δόμησης των κτιριακών υποδομών στον χερσαίο χώρο χωροθετημένων τουριστικών λιμένων, ενταγμένων σε Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), εκδίδονται από την Ειδική Υπηρεσία Αδειοδότησης και Προώθησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού.

Στη γνωμοδότησή του, αφού εξέτασε το Νομοθετικό Πλαίσιο του ζητήματος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ερμηνεύοντας τις εφαρμοστέες διατάξεις αναφέρει συμπερασματικά τα ακόλουθα:

“Για την έκδοση έγκρισης/άδειας δόμησης κτιριακών υποδομών στον χερσαίο χώρο χωροθετημένων τουριστικών λιμένων ενταγμένων σε ΕΣΧΑΔΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 10 επ. του ν. 3986/2011, αρμόδια είναι, κατ’ άρθρο 15 του ν. 3986/2011, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, περιοριζομένης της αρμοδιότητας της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΥΠΑΤΕ) στην έκδοση μόνο των εγκρίσεων και αδειών για τη λειτουργική αδειοδότηση αυτών (πρβλ. και Γνμδ ΝΣΚ 114/2016)”

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πβς η γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. από εδώ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.