Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τι είδους δεδομένα “κοινοποιούν” τα σύγχρονα μηχανοκίνητα οχήματα;


Engineer

Recommended Posts

Ο τύπος δεδομένων που δημιουργούν τα αυτοκίνητα διαφέρει από μάρκα σε μάρκα.

Τα μηχανοκίνητα οχήματα παράγουν πληθώρα δεδομένων. Ενώ τα περισσότερα δεδομένα που παράγονται από οχήματα είναι τεχνικής φύσης και χρησιμοποιούνται μόνο τοπικά στο αυτοκίνητό σας, ορισμένοι τύποι δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών. Τα συνδεδεμένα οχήματα επιτρέπουν την κοινή χρήση ορισμένων από αυτά τα δεδομένα με τρίτους.

Ο τύπος δεδομένων που δημιουργούν τα αυτοκίνητα – και τα οποία έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ορισμένων υπηρεσιών – διαφέρει από μάρκα σε μάρκα, ακόμη και εντός της μάρκας, από μοντέλο σε μοντέλο. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μηχανοκίνητα οχήματα, όπως φορτηγά και λεωφορεία, τα οποία ,επίσης, παράγουν όλες αυτές τις πληροφορίες, όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Στόχος η βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι δεδομένων που παράγονται από οχήματα για να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία, να αυξήσουν την άνεση για τον οδηγό, να βελτιστοποιήσουν τα προϊόντα και να συμβάλουν σε κοινωνικούς στόχους, όπως η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ειδικότερα, θα παρέχονται πληροφορίες για τα εξής ζητήματα:

  • Πίεση ελαστικών
  • Ταχύτητα οχήματος
  • Απόσταση σε μίλια
  • Κατανάλωση καυσίμου
  • Επίπεδο λαδιού
  • Κατάσταση κινητήρα
  • Κατάσταση φόρτισης μπαταρίας
  • Γωνία διεύθυνσης
  • Εξωτερική θερμοκρασία του οχήματος

Τα δεδομένα που παράγονται από οχήματα δεν περιλαμβάνουν δεδομένα που εισάγονται από χρήστες οχημάτων (όπως λίστες επαφών κινητού τηλεφώνου και επιλεγμένους προορισμούς για πλοήγηση), ούτε δεδομένα που λαμβάνονται από εξωτερικές πηγές (για παράδειγμα πληροφορίες που μεταδίδονται από οδικές μονάδες, άλλα οχήματα ή ευάλωτους χρήστες του δρόμου).

Τα περισσότερα δεδομένα που δημιουργούνται από το αυτοκίνητό είναι κυρίως τεχνικής φύσης. Υπάρχουν μόνο προσωρινά, χρησιμοποιούνται τοπικά σε συστήματα οχημάτων και δεν αποθηκεύονται ποτέ, αναφέρουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.