Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στα κόκκινα βρέθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση της Αττικής


Engineer

Recommended Posts

Εκτοξεύθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική τις ώρες που δουλεύανε φουλ οι ψησταριές αλλά και τις στιγμές των βεγγαλικών. Ειδικά με τα βεγγαλικά μάλλον κάπως πρέπει να μετριαστεί αυτή η κατάσταση που δημιουργεί μεγάλες ζημιές και στο ζωικό βασίλειο (στα πουλιά, στα άλλα ζώα του περιαστικού δάσους αλλά και στα κατοικίδια). Φέτος είδαμε και τους δήμους να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι των βεγγαλικών.

Σύμφωνα με το δίκτυο Αιθέρας που έχει εγκαταστήσει το Πανεπιστήμιο Πάτρας και στην Αττική

Το Χαιδάρι ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια αλλά και την επόμενη ημέρα το Ίλιον, το Ηράκλειο, η Νέα Φιλαδέλφεια, και στον Νέο Κόσμο παρέμειναν κοντά στα όρια.

Καθαρότερα παρουσιάστηκαν τα προάστια το όμορα τον Υμηττό και τα παραλιακά.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας WHO δινει τον εξής ορισμό για την ατμοσφαιρική ρύπανση: “Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η ύπαρξη στην ατμόσφαιρα ουσιών για τέτοιο χρονικό διάστημα και σε τέτοια συγκέντρωση ώστε να προκαλούνται δυσμενείς επιπτώσεις στους ζωντανούς οργανισμούς (άνθρωπο, ζώα, φυτά) και τις υλικές κατασκευές”.

Τα αιωρούμενα σωματίδια (Particulate Matter, PM) είναι μικρού μεγέθους στερεά ή υγρά αιωρήματα που βρίσκονται διασκορπισμένα στην ατμόσφαιρα.

Τα αερολύματα με μικρή διάμετρο PM2.5 και με πολύ μικρή διάμετρο PM1, θεωρούνται ως τα πλέον επικίνδυνα για τον άνθρωπο λόγω της βαθύτερης διείσδυσης και εναπόθεσης στο ανθρώπινο σώμα.

Τα όρια που έχουν θεσπιστεί είναι για τα μικρά PM2.5 με μέση ετήσια τομή 25μg/m3 και για τα μεγαλύτερα μέση ημερήσια τιμή 50μg/m3 όχι πάνω από 35 φορές το έτος.

Σημειώνουμε ότι στο Γαλάτσι έπιασε φωτιά από τα βεγγαλικά δασική έκταση.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Την ημέρα του Πάσχα υπήρχε στην Αθήνα μια τσίκνα πολύ εντονότερη σε σχέση με προηγούμενα έτη κατ' εμέ. Λογικά όσοι δεν έφυγαν για επαρχία λόγω μέτρων έκατσαν και έψησαν σε σπίτια ταράτσες και αυλές. Από την Συγγρού φαινόταν ένα ήπιο ατμοσφαιρικό νέφος επάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.