Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ


aetos381

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος για να με ενημερώσει με το χρονικό διάστημα που υπάρχει περίπου από την στιγμή που κάποιος μισθωτός Μηχανικός (με ασφαλιστικό φορέα μόνο το πρώην ΤΣΜΕΔΕ) κάνει την αίτηση Συνταξιοδότησης και την στιγμή που θα πάρει την προσωρινή σύνταξη.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς συνάδελφε, με το αλαλούμ που υπάρχει στο τέως ΤΣΜΕΔΕ - νυν ΕΦΚΑ (στα χαρτιά), και με τις συνεχείς αλλαγές νόμων και εγκυκλίων κλπ που βγαίνουν συνεχώς, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για εμάς τους "προνομιούχους" ΕΕ, οι προσωρινές συντάξεις ή προκαταβολές (τώρα τελευταία), από τον κ. Χατζηδάκη, κυμαίνονται γύρω στο ιλιγγιώδες ποσό των 300€.

Στην περίπτωσή μου η προσωρινή βγήκε μετά 20 μήνες (αίτηση 18/10/2017, προσωρινή 19/6/2019), αλλά είχα και 3,5 χρόνια ΙΚΑ σαν φοιτητής (διαδοχική ασφάλιση).

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μετά την τροπολογία Χατζηδάκη δεν έχουν εκδοθεί προσωρινές συντάξεις και κανείς δεν ξέρει πότε θα εκδοθούν.

Το ποσό που καταβάλλεται δεν είναι προσωρινή αλλά προκαταβολή της σύνταξης και αντιστοιχεί στην Εθνική σύνταξη 384 ευρώ.

 

δηλ, πριν την τελευταία τροπολογία είχαμε την προσωρινή και μετά από κάποιον καιρό την οριστική. Η προσωρινή ήταν (χονδρικά) στα 700 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση. 

τώρα έχουμε την προκαταβολή, την προσωρινή και την οριστική. 

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Για την τροπολογία Χατζηδάκη ......φέτααααααααααα!

Ακόμα περιμένουμε τον επανυπολογισμό Βρούτση!!!

Υ.Γ. Offtopic, αλλά για να σας προϊδεάσω .... η οριστική για ΕΕ με 40 χρόνια (με αίτηση από 2019 και μετά) είναι μικρότερη από 1.000€

Δείτε https://www.facebook.com/groups/2401372886856988/ .... και φρίξτε!!!

Edited by antloukidis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Tasos P @antloukidis Αφήνω και αυτό εδώ: https://www.bankingnews.gr/trapezika-nea/articles/559840/i-attica-bank-exei-xreokopisei-pano-apo-150-ekat-to-kefalaiako-elleimma-amk-i-tha-aporrofithei-apo-alli-trapeza

Γιατί τα όμορφα αποθεματικά, όμορφα καίγονται. Ξεμείναμε με τα ψωρομύρια του ΤΜΕΔΕ και μερικά ακίνητα. Εύγε σε όλους τους άξιους διαχειριστές.

Πάει η Ειδική προσαύξηση, πάει ο ΕΛΠΠ, πάει και η προσωπική διαφορά, σε λίγο πάει και η σύνταξη. Από τις αιτήσεις του 2020 πάμε και για κάτω από 900€.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.