Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ιστοί κεραίας και προστατευτικές διατάξεις έναντι υπερτάσεων


kpahtas

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

ήθελα τη γνώμη των ηλεκτρολόγων της παρέας για ένα θέμα που μοιάζει απλό, αλλά οι απαντήσεις που έχω διαβάσει online απέχουν αρκετά μεταξύ τους.

Τοποθέτηση κεραίας (wifi) σε ιστό σε δώμα οικοδομής με όδευση καλωδίου ethernet (PoE) από το διαμέρισμα έως την κεραία στο δώμα. Ποιες είναι τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν; Βλέπω στο εξωτερικό ότι βάζουν lightning arrester, surge protector κλπ. 

 

Edited by miltos
Αλλαγή τίτλου Θέματος
Link to comment
Share on other sites

lightning arrester, surge protector κλπ είναι κανόνας συνήθως σε πιο ακριβές εγκαταστάσεις π.χ σταθμοί κινητής τηλεφωνίας όπου ο εξοπλισμός που καλούνται να προστατέψουν έχει αξία πολλών χιλιάδων ευρώ... για να προστατέψεις ένα router/modem των 50 Ευρώ δεν ξέρω αν αξίζει

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και αν είναι ενα getaway των 400-500 ευρω; Το θέμα μου κυρίως δεν είναι το αν αξίζει να μπει, αλλά το αν μπει που θα γειωθεί, έχοντας στο μυαλό ελληνικές ταράτσες και κτίρια διαφορετικών χρονολογιών και διαφορετικών συνθηκών. 

 

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτό που θα πω ίσως είναι χαζό, αλλά θα το πω. Μήπως θα μπορούσες να γειώσεις τον απαγωγέα υπερτάσεων στους οπλισμούς των κολωνών, αν αυτοί είναι φανεροί (και αν η κατοικία σου έχει θεμελιακή γείωση); Βέβαια δεν είμαι σίγουρος για το τι παίζει με την επαφή χαλκού (καλωδίου) και σιδέρου (οπλισμού).

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ο απαγωγέας υπερτάσεων θα έπρεπε να μπει στον πίνακα που τροφοδοτεί το PoE. Οι υπερτάσεις θα έρθουν από το παροχικό καλώδιο (δε νομίζω ότι έχεις πρόθεση να φτιάξεις αλεξικέραυνο). Πρέπει να μετρήσεις την αντίσταση γείωσης όμως του καλωδίου γείωσης του πίνακα και να βεβαιωθείς ότι είναι λιγότερα από λίγα Ω για να μπορείς να συνδέσεις εκεί τον απαγωγέα.

Αν θες να προστατευτείς από κεραυνούς τότε πρέπει να τραβήξεις καλώδιο σε ηλεκτρόδιο.

Τι έγινε ρε σεις; Αφού δε συμφωνείτε με αυτά που γράφω γιατί δε γράφετε και σεις μια αιτιολόγηση; Για να δω τι λέω λάθος να μαθαίνω κι όλας... Στη μούγκα ξηγιέστε;

 

Μην κάνεις συνεχόμενες δημοσιεύσεις. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης του αρχικού κειμένου, επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά). Τα μηνύματά σου έχουν συγχωνευτεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by miltos
  • Upvote 4
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.