Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οριστική παραλαβή έργου


nikpap5

Recommended Posts

Γειά σας είμαι νέος στο δημόσιο διορισμένος ως μηχανολόγος , 3-4 μήνες ,και θα μου ζητήσουν να με βάλουν επιτροπή παραλαβής έργου , η παραλαβή είναι οριστική. Έχουν το δικαίωμα να με βάλουν επιτροπή?εάν όχι μπορώ από κάπου να βρω την νομοθεσία? αν έχουν το δικαίωμα εγώ δεν θα πρέπει να ελέγξω τα υλικά και μηχανήματα που τοποθετήθηκαν αν είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές? Τι περιθώριο χρόνου έχω να το κάνω αυτό και που μπορώ να βρω την νομοθεσία για να μην την πατήσω.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δες αυτό http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=33, άρθρο 72,-75, ωραίοι τύποι οι συνάδελφοί σου, κανέναν παλιότερο δεν είχαν να βάλουν σε παραλαβή?, έχουν το δικαίωμα αν το έργο περιλαμβάνει μηχανολογικά, θα πρέπει να ελέγξεις ότι έχει γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές όπως σωστά είπες,συνήθως είναι μία τυπική διαδικασία πλην όμως ουσιαστική.

Link to comment
Share on other sites

θα σου πω κάποιους νόμους, πάντως μην τρομάζεις δεν θα είσαι μόνος σου στην επιτροπή (συνήθως τριμελής), και είναι υποχρεωτική διαδικασία τέλος πάντων για να παραληφθεί το έργο, και να επιστραφούν οι εγγυητικές στον ανάδοχο του έργου. ο Ν.1418/84 είναι γενικά για τα έργα, το ΠΔ 609/85 για την κατασκευή των έργων το ΠΔ 171/87 αναφέρεται σε έργα που εκτελούνται από ΟΤΑ και το ΠΔ 609/85 αναφέρεται στην παραλαβή του έργου. ξέχασα και το ΠΔ 28/80 που αναφέρεται για τις προμήθειες. Για το πρώτο που ρωτάς εάν έχουν δικαίωμα να σε βάλουν επιτροπή, δεν το γνωρίζω, αλλά μπορείς να ρωτήσεις τον προιστάμενο προσωπικού της υπηρεσίας σου, εάν υπάρχει ή κάποιον συνάδελφο σε τμήμα ΤΥΔΚ όπου θα καταλήξουν έγγραφα παραλαβής και θα εκδοθεί η απόφαση τελικής παραλαβής. αυτά μέχρι να απαντήσουν κάποιοι ειδικότερα που γνωρίζουν περισσότερα από μένα. καλη επιτυχία

 

για να μην μπερδευτεις ξεκινα με την κωδικοποίηση που προτεινε η Δαναη (δεν αναιρούνται αυτα που σου προτεινα - θα τα δεις στην πορεία άλλωστε) ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.