Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δασικές εκτάσεις ίσες με το μέγεθος της Γαλλίας αναγεννήθηκαν από το 2000, αλλά...


Engineer

Recommended Posts

Γνωρίζουμε ότι τα δέντρα είναι μηχανισμοί απορρόφησης διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Για αυτό άλλωστε οργανώνονται τα τελευταία 20 χρόνια προγράμματα μαζικών αναδασώσεων σε όλο τον πλανήτη τα οποία μάλιστα χρηματοδοτούν σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες εταιρείες ως αντίμετρο στην μόλυνση που προκαλούν.

Όμως για διαφόρους λόγους πολλές από αυτές τις αναδασώσεις δεν προχώρησαν όπως ήταν σχεδιασμένο και τελικά το όλο εγχείρημα δεν πέτυχε του στόχους του συνολικότερα. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα The Trillion Trees που δημιουργήθηκε το 2016 με στόχο την προστασία των δασών του πλανήτη αλλά και την αποκατάσταση όσων δασών έχουν καταστραφεί ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από το 2000 έχουν αναπτυχθεί με φυσικό τρόπο στον πλανήτη δάση συνολικής έκτασης ίσης με αυτή της Γαλλίας. Αυτές οι νέες δασικές εκτάσεις έχουν απορροφήσει μέχρι στιγμής σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών περίπου έξι δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Οι εκτάσεις αυτές μπορούν να απορροφούν περισσότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα από αυτές που παράγουν ετησίως οι ΗΠΑ που είναι μετά την Κίνα ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός βλαβερών ρύπων στον πλανήτη.

Αυτά, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, είναι τα ευχάριστα νέα γιατί σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους ο άνθρωπος συνεχίζει να αποψιλώνει κάθε χρόνο με διαφόρους τρόπους και για διαφόρους λόγους πολύ περισσότερες δασικές εκτάσεις από αυτές που δημιουργούνται στον πλανήτη. Τα στελέχη του προγράμματος κάνουν έκκληση στην διεθνή κοινότητα για να αναλάβει μεγαλύτερη δράση για την προστασία των δασών και ειδικά των μεγάλων όπως αυτών του Αμαζονίου.

Όπως αναφέρουν θα πρέπει όταν ξεκινά σε μια περιοχή μια αναδάσωση φυσική ή τεχνητή να υποστηρίζεται από τους ανθρώπους με διαφόρους τρόπους. Η φύτευση περισσότερων δέντρα και φυτών ίδια με αυτά που υπάρχουν σε κάθε περιοχή αναδάσωσης, η προστασία δασικών περιοχών από τη βοσκή ζώων, η απομάκρυνση μη ενδημικών ειδών τα οποία προκαλούν διαφόρων ειδών καταστροφές στα οικοσυστήματα είναι τέτοιους είδους ενέργειες.

«Για να αποφύγουμε τα προβλήματα που προκαλούν οι κλιματικές αλλαγές και να αντιστρέψουμε τις απώλειες στην φύση υπάρχει η ανάγκη της παρεμπόδισης της αποψίλωσης των δασών και της αποκατάστασης τους» αναφέρει ο Γουίλιαμ Μπάλντουιν-Καντέλο, στέλεχος της WWF που είναι μια από τις μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις που στηρίζουν το πρόγραμμα The Trillion Trees.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.