Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίπλωμα Γ' Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού από Πολυτεχνείο. Οι εταιρίες προσλαμβάνουν;


mhxanik0s

Recommended Posts

Καλησπέρα

Τελειώνω σε λίγους μήνες τμήμα ΗΜΜΥ (ελπίζω με άριστα😁) και σκέφτομαι να συνεχίσω στο εμπορικό ναυτικό. Ως ΗΜΜΥ βλέπω πως μπορώ με κάποια μαθήματα σε ΑΕΝ και 12 μήνες μπάρκο να πάρω το δίπλωμα Γ' Μηχανικού. Τα μαθήματα δεν με προβληματίζουν καθόλου, με προβληματίζει όμως πως οι πρωτοετείς στις ΑΕΝ επιδοτούνται στο πρώτο μπάρκο, δηλαδή ξεκινάω με μειονέκτημα. Γενικά γνωρίζει κάποιος αν εταιρίες προσλαμβάνουν απόφοιτους πολυτεχνείου για δόκιμους; Και όπως καταλαβαίνετε, θα είμαι κάπως μεγαλύτερος από τους 19χρονους της ΑΕΝ (γύρω στα 25).

Link to comment
Share on other sites

με άριστα Ημμυ και γιατί να πας καράβια? Τι θα κερδίσεις πέρα απο $$. Πήγαινε καλύτερα για κανα μεταπτυχιακό εξωτερικό και να δουλέψεις εκει θα πρότεινα, και ποιότητα ζωής θα έχεις και δυνατότητα για $$.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι φανερό πως το έχεις ψάξει, θα σου πρότεινα να ψάξεις και το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου στο καράβι. Δεν πάνε στράφι όλες οι σπουδές, ανεβαίνεις πιο γρήγορα μισθολογικά (οκ, δεν θα πιάσεις βέβαια την κορυφή, τον μισθό του Α’ Μηχανικού), έχεις τη δυνατότητα να μεταπηδήσεις πιο εύκολα σε γκαζάδικα-αεράδικα (λιγότεροι μήνες μέσα/έξω) ή στα πιο ανθρώπινα κρουαζιερόπλοια (θα γυρίσουμε στις παλιές καλές εποχές, που θα πάει).

Δε θα έσπρωχνα κανέναν συνάδελφο στη θάλασσα μιας και η ζωή είναι δύσκολη (μέσα σε αυτή αλλά και εκτός αυτής σε ό,τι έχει να κάνει με προσωπικά-κοινωνική ζωή), αλλά αν αυτή τελικά θα είναι η επιλογή σου, εύχομαι καλές θάλασσες & ό,τι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.