Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικου


kotor9

Recommended Posts

Εχουμε χάσει τη μπάλα με τις συνεχείς εγκυκλίους εμείς οι ιδιώτες ιδιοκτήτες "αμύθητων περιουσιών " (το σπιτιού μας δηλ).

Ειμαι στο εξοικονομω.  Εντός του επόμενου μήνα θα προβώ σε τοποθέτηση Α/Θ, ΦΒ net metering και θερμομόνωσης δώματος (αυτό έγινε ήδη).

Για τα παραπάνω δεν απαιτείται ΕΕΜΚ και προφανώς θα κοπούν όλα τα απαραίτητα παραστατικά (μιας που είναι στο εξοικονομω). 

Διαβασα Ότι από τέλη Μάη χρειάζεται ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικού για τα έργα που δεν θέλουν ΕΕΜΚ ή οικοδομική άδεια. Το ερώτημα είναι το εξής:

Παρότι θα κοπούν όλα τα παραστατικά απαιτείται και ηλεκτρονική βεβαιωση μηχανικού για τα παραπάνω;

'Η αυτη η βεβαίωση αφορά μόνο κάποιες παρεμβάσεις πχ ελαιοχροματισμοι που θέλουν ένσημα;

ΥΓ το σπίτι είναι παλιό του 1961 και το έχω καθαρίσει πλήρως πολεοδομικά λόγω κάποιων "αρχαίων" αυθαιρεσιών που είχε παρότι είχε άδεια. Επομένως δεν θέλω να μπλέξω από το τίποτα με τις νέες παρεμβάσεις του εξοικονομω και να μην βγαίνει ηλεκτρονικη ταυτότητα. 

Link to comment
Share on other sites

Τα έχεις μπλέξει λίγο. Η όποια πολεοδομική άδεια δεν σχετίζεται με το αν θα κόψεις τιμολόγια ή οχι. Αυτό ενδιαφέρει την εφορία και το εξοικονομώ.

Για το αν χρειάζεσαι άδεια και τι είδους το καλυτερο είναι να απευθυνθείς στο σύμβουλο έργου που έχεις βάλει στο εξοικονομώ παρά να διαβάζεις δεξια και αριστερά ειδήσεις.

 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μετά την αφαίρεση των- εκτός θέματος- απαντήσεων, το θέμα ανοίγει ξανά. Παρακαλώ οι  τοποθετήσεις σας να είναι σύμφωνες με τους κανόνες συμμετοχής. Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα διαγραφεί οριστικά.

Pavlos 33

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καμία εργασία από αυτές που έκανα τελικά δεν χρειαζόταν άδεια ή ΕΕΜΚ (όπως ήδη είχα καταλάβει διαβάζοντας κάποια άρθρα για το θέμα).

Ο μηχανικός μου, μου έβγαλε και τη σχετική ηλεκτρονική βεβαίωση (ότι δεν απαιτούνται άδειες και εγκρίσεις) και είμαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.