Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα υγρασίας μεταξύ δύο κτηρίων


ToniaKon

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη γνώμη σας, καθώς έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά αυτό το διάστημα με το διπλανό κτήριο, το οποίο ανήκει σε εταιρια διαχείρισης και ενοικίασης ακινήτων..

Μας κατηγορούν ότι είμαστε υπεύθυνοι για την υγρασία που εμφανίστηκε στον τοίχο τους και μάλιστα ότι η υγρασία "εισχωρεί" μέσω μιας εξωτερικής (δικιάς μας) υδρορροής, η οποία είναι καλυμμένη με σοφά. Δλδ μας λένε ότι το νερό της βροχής βρήκε τρύπα στο σοφά και σιγά σιγά πηγαίνει προς τον τοίχο τους. 

Επίσης,  μας ειδοποιούν ότι θα κινηθούν νομικά ώστε να διεκδικήσουν και τα χαμένα νοίκια από τους ενοικιαστές που έφυγαν λόγω της υγρασίας καθώς και τις υλικές ζημιές που προέκυψαν.

Μας έστειλαν μια θερμική ανάλυση η οποία επικεντρώνεται μόνο στην υδρορροή και όχι στον τοίχο τους ή πάνω στην ταράτσα τους (που θα ήταν ένα πιθανό σημείο).

Ο δικός μας υδραυλικός έκανε τους δικούς του ελέγχους και μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από εμάς. 

Η δικιά μας πολυκατοικία εχει κατασκευαστεί το 2000 ενώ η διπλανή το 1950 (με μονοτουβλο). Έγινε ολική ανακαίνιση αλλά μάλλον δεν πέτυχε καθώς υπάρχει υγρασία όχι μόνο στον τοίχο που είναι κολλητά με εμάς, αλλά και σε άλλα σημεία του σπιτιού. 

Αν και δεν μπορείτε να το δείτε από κοντά αυτό που σας περιγράφω  θα ήθελα τη γνώμη σας για το πώς να κινηθούμε για να μη βρεθούμε μπλεγμένοι.. 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

εξ αλλου, οπως ειπες,

"Ο δικός μας υδραυλικός έκανε τους δικούς του ελέγχους και μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από εμάς."

καλημερα παυλο

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Έχετε δίκιο. Είναι δύσκολο να βγάλετε συμπέρασμα από απόσταση.  Σας στέλνω και τις φώτο από την θερμική κάμερα αν μπορείτε να ρίξετε μια ματιά! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ __.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, έκαναν και θερμογράφηση... που κατέληξε ο διενεργήσας την θερμογράφηση?

Πάντως, αν δεν αντιλαμβάνομαι κάτι λάθος από τις φωτογραφίες... δεν χρειαζόνταν θερμογράφηση... είναι οφθαλμοφανές τι φταίει... και πάντως σίγουρα όχι εσείς...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας! Επίσης,  θα ήθελα να δείτε και το mail που συνόδευε αυτές τις φωτογραφίες, με το οποίο περιγράφεται ο τρόπος που  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι φταίμε εμείς... 

*** Πως πρέπει να κινηθούμε κατά τη γνώμη σας ;;

*** Το δικό μας κτήριο είναι το δεξί  στις φωτογραφίες.. με τα υαλότουβλα

"Σας επισυνάπτω την θερμική ανάλυση, οι οποίες μας δείχνουν την δερμογραφία στα σημεία που έχουμε εστιάσει. Αρχικά έγινε έλεγχος στην υδρορροή και την στεγανότητα της βεράντας του δευτέρου ορόφου (ταβάνι υπνοδωματίου). Ο έλεγχος έγινε με τάπωμα της υδρορροής και γέμισμα της βεράντας με νερό, για διάρκεια περίπου 15 λεπτών. Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών δεν έτρεξε καθόλου νερό στο υπνοδωμάτιο. Ύστερα έγινε θερμικός έλεγχος ο οποίος μας δείχνει ότι το ντουβάρι της μεσοτοιχίας στο οποίο πατάει η υδρορροή της πολυκατοικίας σας και η οποία έχει ρηγματώσει στο σοβά στο επίπεδο της ταράτσας, είναι γεμάτο υγρασία. Όπως είδατε είναι επείγον η υγρασία είναι στο δωμάτιο του παιδιού, και χρειάζεται άμεση αποκατάσταση. Επικοινωνήστε μαζί μου όταν θα έχετε την απάντηση του μηχανικού σας. Επίσης στα Κεντρικά μας γραφεία, όπως σας είχα πει στην τηλεφωνική μας συνομιλία την Πέμπτη 25/02 και μου είχατε ζητήσει έχω εκτυπωμένες τις φωτογραφίες της θερμικής ανάλυσης."

 

Σας στέλνω και τις φώτο από την θερμική κάμερα αν μπορείτε να ρίξετε μια ματιά!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ __(0).pdf

Link to comment
Share on other sites

Για τα τεχνικά θέματα  πρέπει θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό για να συντάξει τεχνική έκθεση  για την αιτία του προβλήματος.  Για το νομικό κομμάτι προφανώς πρέπει να απευθυνθείτε σε δικηγόρο.

Όσο για την "διαδικασία" και την "γνωμάτευση" είναι επιεικώς αστεία...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.