Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέες (2022) και παλιές (2018) ΤΖ αντικειμενικών αξιών


kan62

Recommended Posts

 

  ΣτΕ υπ΄αριθμ. 2337/2016 ακυρώνεται η απόφαση κατά το μέρος της με το οποίο ορίστηκε η τιμή εκκίνησης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων της Α ζώνης (της δημοτικής κοινότητας) Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού. Ορίζει ως χρόνο έναρξης του ακυρωτικού αποτελέσματος της εν λόγω απόφασης την 8.6.2016.

  ΣτΕ υπ΄αριθμ. 2335/2016 ακυρώνεται απόφαση, κατά το μέρος της με το οποίο ορίστηκε η τιμή εκκίνησης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων της ζώνης Ν. Βουτζά (Β ζώνης του πρώην Δήμου Ραφήνας) Αττικής. Ορίζει ως χρόνο έναρξης του ακυρωτικού αποτελέσματος της εν λόγω απόφασης την 8.6.2016.

  ΣτΕ υπ΄αριθμ. 2334/2016 ακυρώνεται η απόφαση κατά το μέρος της με το οποίο ορίστηκε η τιμή εκκίνησης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων της Γ ζώνης (της δημοτικής κοινότητας) Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού. Ορίζει ως χρόνο έναρξης του ακυρωτικού αποτελέσματος της εν λόγω απόφασης την 8.6.2016.

 

 

556/2017 ΣΤΕ 

και 170/2017

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, dimitris GM said:

 

  ΣτΕ υπ΄αριθμ. .... ακυρώνεται η απόφαση κατά τ...... Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού. ..

  ΣτΕ υπ΄αριθμ......ακυρώνεται η απόφαση κατά ..... Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού....

Δημήτρη, δεν είναι δείγμα φροντίδας του κράτους για πρόβλεψη ενστάσεων.... Ειδικά αν πρέπει να φτάσει η διαδικασία στο ΣτΕ ..... οπότε περιοχές με ιδιαίτερα υψηλό βαλάντιο και αρκετά μηδενικά στον Τραπεζικό λογαριασμό τους έχουν την δυνατότητα (οικονομική) να προχωρήσουν (δικηγόρους, μηχανικούς, εκτιμητές κλπ) ....

 

Αμφιβάλω αν έχουμε συχνά περιπτώσεις από σπιτάκια στο Μενίδι ή Περιστέρι άλλες πιο σόφτ περιοχές....

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, MAKAP said:

Η μόνη διαδικασία είναι η κατάθεση προσφυγής αριθμού ατόμων (όσο περισσότεροι τόσο το καλλίτερο), από τη συγκεκριμένη Ζώνη, ενώπιον του ΣτΕ. Χρειάζεται γερή τεκμηρίωση που θα αντικρούσει με στοιχεία την ΤΖ. Εννοείται ότι αν δεν υπάρξουν προσφεύγοντες από άλλες Ζώνες, του ίδιου δήμου, αυτές παραμένουν ως έχουν.

Έχω συμμετάσχει 2 φορές σε παρόμοιες προσφυγές και κερδίσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθούν νέες αποφάσεις με ελαφρά μικρότερες ΤΖ. Και στις 2 περιπτώσεις το Δημόσιο επέστρεψε τη διαφορά του ΕΝΦΙΑ.

Θεωρω οτι εχει ηδη καλυψει το ερωτημα ο ΜΑΚΑΡ, ως ανω.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι να πέσουν οι αντικειμενικές αλλά να υπάρχει αναλογικότητα, από τι στιγμή που πληρώνονται φόροι βάση των τιμών αυτών. 

Edited by MindYourStep
Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να γίνεται αναβάθμιση - διόρθωση σφαλμάτων.

Πάντως όντως υπάρχουν εξόφθαλμα "λάθη" στις νέες αντικειμενικές κάποιων περιοχών... Ας έρθει το δημόσιο να αγοράσει σε αυτές τις τιμές που ορίζει και τότε είναι μια χαρά!!!

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, pk10gr said:

 

Πάντως όντως υπάρχουν εξόφθαλμα "λάθη" στις νέες αντικειμενικές κάποιων περιοχών... Ας έρθει το δημόσιο να αγοράσει σε αυτές τις τιμές που ορίζει και τότε είναι μια χαρά!!!

Συμφωνώ απολύτως. Προσωπικά έχω εντοπίσει πολλές αναιτιολόγητες αυξήσεις σε τιμές ζώνης ειδικά σε οικισμούς που η οικοδομική δραστηριότητα παραμένει παγωμένη για πάνω από 10 χρόνια ή να βλέπεις την ίδια τιμή ζώνης σε ένα ημιορεινό χωριουδάκι των 400 κατοίκων με μια β γραμμική ζώνη σε μια κοντινή κωμόπολη με τουριστικό ενδιαφέρον κλπ. Αν και δεν ενδιαφέρει το παρόν νήμα, η διαδικασία προσδιορισμού τιμών ζώνης, χωρίς αξιόπιστη πληροφόρηση (καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση  στις πραγματικές αγοραπωλησίες στις ΔΟΥ και στα κτηματολογικά γραφεία), με τις αμοιβές της τάξης των 70 Ευρώ να καλυφθεί μια ολόκληρη περιοχή και με εκτιμήσεις που επιτρέπεται να γίνονται από εκτιμητές που δεν έχουν δουλέψει εκτιμητικά τις περιοχές προσδιορισμού ή δεν βρίσκονται καν στην εγγύς περιοχή προσδιορισμού της ζώνης, ώστε να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, είναι αναμενόμενο να γίνονται σφάλματα. Βάλε μετά και το "πολιτικό" μαγείρεμα των τιμών και βγάλτε συμπέρασμα για την όλη διαδικασία. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.