Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομοτεχνικά Έργα ΙΚΑ


cv_zouwoman

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κανείς ..

Έχω ένα δημόσιο έργο ως Ανάδοχος και από τον Νοέμβριο 2020 άφησα επίτηδες απλήρωτη μια ΑΠΔ αξίας 1.000€. Το ΙΚΑ για τον τρέχον λογαριασμό του Έργου εξέδωσε Βεβαίωση Οφειλής. Όταν πληρώθηκε ο Λογαριασμός από τον Δήμο τον Μαιο 2021, πληρώθηκαν παραλλήλα και οι αναλογούσες εισφορές βάση ΠΕΔ (Ποσοστού Εργατικής Δαπάνης) στο ΙΚΑ ποσού 5.700€.

Το ΙΚΑ ενώ μου είχε πει από τον Νοέμβριο 2020 ότι όταν πληρωθεί το ποσόν των 5.700€, θα κάνει συμψιφισμό στην οφειλή βάση ΑΠΔ κρατώντας επιπλέον και τους τόκους των καθυστερήσεων, τώρα αρνείται. Μου απαντά χαρακτηριστικά ότι η οφειλή μου των 1.000€ έχει χρεωθεί στο ''ως οφειλέτης'' του Συστήματος του ΙΚΑ, ενώ τα 5.700€ βρίσκονται στον κουβά του ''ως εργοδότης'' και να σπάσει χρήματα από εκεί και να πληρώσει την οφειλή δεν μπορεί. Πρέπει να τα μεταφέρει όλα μαζί στον κουβά ''ως οφειλέτης'' , να ξεχρεωθεί το ποσόν των 1.000€ αλλά μετά όσα απομείνουν δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πιστωτικό για μελλοντικές εισφορές από ΑΠΔ.!!

Όλο αυτό μου φαίνεται παράλογο .. και να τους έχω πληρώσει παραπάνω και να μην συμψηφίζεται??

Μήπως έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο ή Γνωρίζει κανείς μήπως κάποιο τμήμα του ΙΚΑ πιο Κεντρικό που ίσως να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να ρωτήσω διότι το ΙΚΑ που έχω να κάνω είναι επαρχίας και δεν ξέρουν και πολλά ... 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.