Μετάβαση στο περιεχόμενο

ενοποίηση δυο ιδιοκτησιών- κατασκευή νέου WC


skiouros

Recommended Posts

Στον ημιώροφο κτιρίου γραφείων υπάρχουν δυο διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες (καταστήματα), η μια δίπλα στην άλλη. Ο μεσότοιχος που κάποτε τις χώριζε - πλέον δεν υπάρχει, οπότε σήμερα είναι ένας ενιαίος χώρος. Και οι δυο ιδιοκτησίες ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο. Μας κάλεσαν λοιπόν να τους φτιάξουμε ένα WC - με νέα παροχή ΕΥΔΑΠ. Έχουμε λοιπόν δυο ζητήματα :

Α) ενοποίηση δυο χώρων

Β) κατασκευή WC

Θεωρώ ότι υπάρχουν δυο τρόποι  για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα και θα ήθελα να ακούσω κάποια ακόμα άποψη,  σχετικά με το ποια λύση είναι ορθότερη.

 

Τρόπος 1

Α)Τακτοποιώ την ενοποίηση ως διαφορετική διαμερισμάτωση με το Ν. 4495/2017, κάνοντας μια  δήλωση και για τις δυο ιδιοκτησίες.

Β) Βγάζω άδεια μικρής κλίμακας για το νέο WC,  επικαλούμενος πάλι το Ν.4495, άρθρο 29, παρ. ( κη= προσθήκη επιφάνειας εμβαδού έως πέντε (5) τ.μ., αποκλειστικά για λόγους υγιεινής και χρήσης, σε κτίρια προϋφιστάμενα της 31ης Ιανουαρίου 1983) .  Στο σύστημα e-adeies  ανήκει στην κατηγορία (ιζ= Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις – Εργασίες αλλαγής Χρήσης).

Τρόπος 2

Γίνονται όλα μέσω Άδειας Μικρής κλίμακας και όσα ορίζονται στο Ν. 4495/2017.

  • Η ενοποίηση περνάει βάσει του άρθρου 29, παρ. (ιζ=εσωτερικές διαρρυθμίσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου) και παρ. (κζ = λειτουργική συνένωση  χώρων, σύμφωνα με το παρ.5, άρθρο 23, του Ν. 4067/2012)
  • Το WC περνάει με το άρθρο 29, παρ. ( κη= προσθήκη επιφάνειας εμβαδού έως πέντε (5) τ.μ., αποκλειστικά για λόγους υγιεινής και χρήσης, σε κτίρια προϋφιστάμενα της 31ης Ιανουαρίου 1983)

 

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Η παράγραφος κη του άρθρου 29 έχει πλέον καταργηθεί, η κατασκευή wc εντάσσεται στις εργασίες εσωτερικων διαρρυθμίσεων της παραγράφου ιζ.

Ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης, εφόσον δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες προς τακτοποίηση, προσωπικά θα τα έκανα όλα μέσω άδειας μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.