Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναθεώρηση έντυπης Ο.Α


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα τη γνώμη σας στο παρακάτω θέμα. Έχω μια άδεια την οποία είχα εκδώσει ο ίδιος εν έτη 2013 και ήταν ισόγεια κατοικία με σοφίτα, η οποία δεν ολοκληρώθηκε καθώς οι εργασίες σταμάτησαν στην ολοκλήρωση του σκελετού. Σήμερα η ιδιοκτήτρια επιθυμεί να ολοκληρώσει την κατοικία με αλλαγές στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, στις θέσεις των εξωτερικών ανοιγμάτων και να καταργήσει την σοφίτα. Στο σύστημα μπορώ  είτε ι) να το υποβάλω ως Αναθεώρηση έντυπης Άδειας Χωρίς μεταβολή κάλυψης/ δόμησης/ όγκου (ν.4759/2020) αλλά στην πραγματικότητα ο όγκος της στέγης θα μειωθεί απ' την στιγμή που δεν θα κατασκευαστεί η σοφίτα και επομένως θα μειωθεί το ύψος της είτε ιι) να το υποβάλω ως ενημέρωση φακέλου όπου και πάλι στις επιμέρους περιπτώσεις αναφέρει ότι δεν θα υπάρχει μεταβολή στα μεγέθη του διαγράμματος δόμηση. Επομένως και στις 2 περιπτώσεις πέραν των εργασιών διαρρύθμισης και αλλαγής των ανοιγμάτων επί της ουσίας τα μέγεθος του όγκου μεταβάλετε. Σε ποια κατηγορία πιστεύετε ότι πρέπει να ενταχθεί??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.  

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν κατασκευάζεις την σοφίτα έχεις μεταβολή πολεοδομικού μεγέθους (όγκου)

και άρα ανήκεις στην παρ. 2) του άρθρου 5α της ΥΑ: ΥΠΕΝ/48123/6983 (ΦΕΚ 313Β'/2018):

Αναθεώρηση έντυπης Ο.Α. με μεταβολή πολεοδομικών μεγεθών.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτό που παραθέτει το γνωρίζω. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει η επιλογή αυτή στο σύστημα αδειων του ΤΕΕ. Υπάρχει μόνο είτε με αναθεώρηση χωρις μεταβολή καλυψης/δομησης/όγκου είτε η ενημέρωση φακέλου που και εκει είναι για περίπτωση με μεταβολής κάλυψης/ δόμησης/ ογκου.

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, gamvro said:

Εφόσον δεν κατασκευάζεις την σοφίτα έχεις μεταβολή πολεοδομικού μεγέθους (όγκου)

και άρα ανήκεις στην παρ. 2) του άρθρου 5α της ΥΑ: ΥΠΕΝ/48123/6983 (ΦΕΚ 313Β'/2018):  Αριθμ. απόφασης   ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/47319/1946/ΦΕΚ 2090/20-5-21 (που είναι ακόμα πιο πολύ ακαταλαβίστικη!)

Αναθεώρηση έντυπης Ο.Α. με μεταβολή πολεοδομικών μεγεθών.

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε για την διόρθωση, όμως η Υ.Α. που αναφέρω δεν καταργήθηκε απλώς ορισμένα άρθρα της τροποποιήθηκαν με την μεταγενέστερη Υ.Α. που αναφέρεις.

Επομένως το πιο σωστό είναι να αναφερόμαστε στην αρχική Υ.Α. όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω αλλά τα άρθρα 12 έως 25  της παλιάς Υ.Α που παραμένουν δεν αφορούν τον τρόπο έκδοσης αλλά το σύστημα έκδοσης - τις ΥΔΟΜ κτλ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας. Η όλη νομοθεσία είναι ένα μπαχαλο στο οποίο ψάχνουμε τα ψιλά γράμματα. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Πέραν αυτού επεκτείνεται και στον τρόπο υποβολής στο σύστημα αδειών γιατί ξαναλέω ότι δεν υπάρχει η δεν έχω βρει επιλογή για αναθεώρηση άδειας ΜΕ μεταβολή όγκου.

Link to comment
Share on other sites

Κατόπιν επικοινωνίας με την ΥΔΟΜ Ιωαννίνων (όπου και υπάγεται το έργο) μου ανέφεραν ότι εφόσον μεταβάλλεται ο όγκος πρέπει να υποβάλω αίτηση για Βεβαίωση Όρων Δόμησης. Το αναφέρω για όσους τυχόν αντιμετωπίσουν παρόμοια κατάσταση. 

Ωστόσο αν το ύψος της στέγης παραμείνει σταθερό και καταργηθεί μόνο ο χώρος ως χρήση τότε γίνεται με Αναθεώρηση Αδειας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/ογκου/δομησης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι!! Όπως προανέφερα η οδηγία της ΥΔΟΜ ήταν να οδηγηθεί για Βεβαίωση Όρων Δόμησης για Αναθεώρηση Έντυπης Ο.Α. κατηγορίας 3. Ωστόσο στις επιμέρους περιπτώσεις και συγκεκριμένα στο ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όπου και πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξω ένα από τα αναφερόμενα η "μείωση του όγκου - κατάργηση της σοφίτας" δεν υπάγεται σε καμία περίπτωση. Μοναδική συσχέτιση υπάρχει με την αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης που όντως θα πραγματοποιηθεί. Κατόπιν δεύτερης επικοινωνίας με την ΥΔΟΜ η επίσημη απάντηση τους ήταν "Δεν γνωρίζουμε. Απευθυνθείτε στο ΤΕΕ". Και φτάνουμε στο τώρα. Να το βάλω ως αλλαγή εσωτερικών διαρυθμίσεων που είναι αληθές αλλά δεν υποδηλώνεται πουθενά η αλλαγή όγκου??? Θα μπορέσω στη συνέχεια να το υποδείξω στην Αναθεώρηση ή είναι δεσμευτικό????? Υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη εμπειρια???? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.