Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι 38 αλλαγές στον Οικοδομικό Κανονισμό-Νομοσχέδιο για κτίρια και “τυφλά οικόπεδα”


Recommended Posts

αυτη η σοφιτα...αν δεν αλλαξε 3-4 φορες..

κατα τα λοιπα,

περιμενουμε αλλαγες στον 4759 και στην εκτος σχεδιου

Περιμενουμε  και μια παραταση 6 μηνων που θα ειναι τετραμηνη...

 

καλο κουραγιο

Link to comment
Share on other sites

Η μέγιστη επιφάνεια των παραπάνω βοηθητικών χρήσεων, εξαιρουμένων των διαδρόμων, κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων, ισούται με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο (κάλυψη κτιρίου) και δύνανται να τοποθετούνται και σε επεκτάσεις υπογείων σύμφωνα με το άρθρο 17.

Τι εννοεί ο ποιητής???εδώ θα γίνει πανηγύρι,μπορούμε να κάνουμε επέκταση στον υποχρεωτικά ακάλυπτο για αποθήκες  αρκεί το σύνολο του εμβαδού των αποθηκών να είναι μικρότερο η ίσο με τη κάλυψη του κτιρίου-(κλιμακοστάσιο και διαδρόμοι).Δηλαδή αν η δόμηση των αποθηκών να ισόυται με τη κάλυψη του κτιρίου μπορούμε επέκταση εντός των ακαλύπτων??!!

Για τη θερμομόνωση:

(όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά κουφώματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ ή και θερμομονωτικά πανέλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ).

ΑΝ βάλω κούφωμα για ενεργειακής κλάσης Α κτίριο αφαιρείται από τη δόμηση το μήκος του?και αν αφαιρείται το κούφωμα αφαιρείται και η θερμομόνωση σε περίπτωση που την έχω βάλει εντός περιγράμματος κτιρίου??

Edited by Panagiotis Andrianopoulos
Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στους συναδέλφους που χρησιμοποιούν τους ρευματολήπτες.

Ο εγκαταστάτης δεν διέθετε το ανάλογο πτυχίο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σε αυτούς γείωση καθώς και ρελέ ασφαλείας στον πίνακα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 29/6/2021 at 1:43 ΜΜ, Panagiotis Andrianopoulos said:

Για τη θερμομόνωση:

(όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά κουφώματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ ή και θερμομονωτικά πανέλα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ).

συναδελφοι τι παει να πει αυτο? εστω οτι τοιχος 20εκ και μονωση 15εκ, εαν το κουφωμα (ειτε παραθυρο ειτε μπαλκονοπορτα) τοποθετηθει εξω απο τους 20, δηλαδη η μεσα του ακμη σε περασια με την μεσα ακμη της μονωσης, τοτε μετραει ή οχι στην δομηση? ή τι εννοει με το ενδεικτικα και οχι περιοριστικα?

 

σας ευχαριστω

 

Link to comment
Share on other sites

Με κάθε επιφύλαξη, 

Έχεις τοιχο 20 εκατοστά + εξωτερική μόνωση 8 εκατοστά ,το κουφωμα θα μπει μεσα στον τοίχο ο οποίος βρίσκεται σύριζα με την ανω δοκό, μετράς μήκη κουφωματων πολλαπλασιαζεις με το πλάτος τους και τα αφαιρείς απο τη δόμηση, οταν λεει ενδεικτικά εννοεί οτι μάλλον το αναφέρει σαν παράδειγμα και όχι ως κανόνα για τα θερμομονωτικα σώματα ,

Αναμένουμε διευκρινιστικές απο Σεπτέμβρη η σε κανένα αλλο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τα Χριστούγεννα η και γω δε ξέρω πότε, 

Βγάζεις άδεια και μέχρι να ολοκληρωθεί έχει αλλάξει ο νόμος. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.