Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρέμα μέσα σε οικόπεδο...


Recommended Posts

https://www.taxydromos.gr/Real Estate/269060-domhsh-konta-se-rema.html

 

βλεπεις και αυτη την συζητηση με την απαντηση της Λεπεση.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, komati5 said:

Συνάδελφοι Χρόνια Πολλά! Γνωρίζει κάποιος αν σε ιδιοκτησία, που σε τίτλο αναφέρεται ως μία ιδιοκτησία, διέρχεται ρέμα τι συμβαίνει ;  Συνεχίζει να υφίσταται ως μία ιδιοκτησία; To ρέμα την χωρίζει σε δύο Ιδιοκτησίες; Δεν είναι οριοθετημένο ρέμα, εκτός Σχεδίου και εκτός Οικισμού το αγροτεμάχιο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Το πρόβλημα είναι,πως πρέπει να δηλωθεί στο κτηματολόγιο; Τα ρέματα δεν ανήκουν σε κανέναν άρα πρέπει να αφαιρέσω την έκταση του ρέματος; και αν ναι με τι όρια αφού δεν υπάρχει οριοθέτηση;

Γεια σου φίλε και χρόνια πολλά!!

Ο ανάδοχος της κτηματογράφησης υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη σχεδιάσει το συγκεκριμένο ρέμα στο πρόχειρο κτηματογραφικό υπόβαθρο, σε περίπτωση που αυτό είναι εμφανές από τον ΟΦΧ. Στην περίπτωση αυτή, κατά την υποβολή της δήλωσης, εσύ ή ο πελάτης σου θα "δεχτείτε πίεση" να υποβάλετε δήλωση για δύο δικαιώματα και να αποδεχτείτε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του ρέματος.

Αυτή είναι η γενική γραμμή που έχει δοθεί, ώστε στο λειτουργούν κτηματολόγιο να υπάρχει μία συνέχεια των ειδικών αυτών εκτάσεων και να μην δημιουργούνται αποκοπτόμενα ΚΑΕΚ και ρέματα ή δρόμοι που αλλού υπάρχουν και αλλού όχι.

Η αλήθεια όμως είναι ότι, αν το ρέμα όπως λες δεν είναι οριοθετημένο, σε περίπτωση που ο πελάτης σου κάνει ένσταση κατά την ανάρτηση και ζητήσει εννιαία ιδιοκτησία, θα δικαιωθεί. Αυτή είναι η κατάσταση σε όσες τέτοιες διαδικασίες έχω συμμετάσχει έως τώρα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Συνάδελφοι καλημέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει το εξής:

Σε οικόπεδο εξ αδιαιρέτου στον Νομό αττικής διέρχεται ρέμα της ΕΥΔΑΠ διευθετημένο. Στο ένα τμήμα της καθέτου υπάρχει επικίνδυνο κτήριο και η Πολεοδομία ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να εκδώσει άδεια άρσης επικινδύνου εάν πρώτα δεν τακτοποιηθεί το θέμα των περιουσιακών της ΕΥΔΑΠ ! Δηλαδή αφήνει να υπάρχει ένα επικίνδυνο κτήριο επί 12 έτη επειδή η ΕΥΔΑΠ έχει οικονομικές αξιώσεις στο οικόπεδο. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Μπορεί η Πολεοδομία να προχωρήσει σε σύνταξη πράξης προσκύρωσης αναλογισμού αποζημιώσεως;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε περιοχή χωρίς κτηματολόγιο, εκτός σχεδίου, έχω ένα γήπεδο 5000  τμ. Το γήπεδο συνορεύει με αγροτικό δρόμο  και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ως προυφιστάμενο του 2003. Παράλληλα του δρόμου περνάει "ρέμα" και διαπερνά το γήπεδο..Στο συμβόλαιο το ρέμα δεν αναφέρεραι,  αλλα αντιθέτως αναφέρεται ότι το γήπεδο συνορεύει με αγροτική οδό..Ο ιδιοκτήτης θεωρεί ότι το ρέμα αποτελεί κομάττι της ιδιοκτησίας του.. Θεωρώ και εγώ ότι το γήπεδο είναι ενιαίο...Επιπλέον συον χάρτη της ΓΥΣ πέρα από κάτι διακεκομμένες οι οποίες αμφιβάλλω αν αναφέρονται στο ρέμα, δεν φαίνεται κάτι άλλο..Πιθανότατα να μην μιλάμε καν για ρέμα, αλλά αυυό δεν το γνωρίζω...Να πω ότι ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει γέφυρα τσιμεντένια και διέρχεται αμάξι κανονικά..

 

Η ερώτηση μου είναι η εξής, στο τοπογραφικό μπορώ να δείξω το γήπεδο μου ως ενιαίο και απλά να δηλώσω την ύπαρξη ρέματος; όσο για την οικοδομησιμότητα, πως βγάζω πόρισμα πριν γίνει οριοθέτηση (σε περίπτωση που χρειάζεται))..Το τοπογραφικό δεν προορίζεται για ο.α.

 

 

Screenshot_20210207-164432_Multi-TIFF Viewer.jpg

Link to comment
Share on other sites

εδω σελ. 7, απο την Λεμπέση

επεση Ρεματα κλπ..pdf

 

υγ

μια βολτα μεχρι την αναζητηση...θα βοηθουσε

 

εδω

https://www.michanikos.gr/forums/topic/24302-το-ρέμα-είναι-ιδιόκτητο-ή-όχι/page/3/

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εσύ έχεις επισκεφτεί το γήπεδο? 
Ο ιδιοκτήτης μπορεί να λέει ότι αυτός θέλει να λέει!

Εσύ πρέπει να επισκεφτείς το γήπεδο και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. 

Αν και δεν έχουν όλες οι ισοϋψείς αναγραφόμενο το υψόμετρο είναι έντονη η υποψία πως εδώ έχουμε συνεχόμενες "αντερίδες", που αυτές σίγουρα δημιουργούν και ρέματα.

Εκτός αυτού είναι και οι συνεχόμενες αναβαθμίδες .....

Δεξιά και αριστερά, από τις από αυτές τις αντερίδες (που δημιουργούν και αυτό το πλάτωμα του γηπέδου σου), οι ισοϋψείς σου είναι αρκετά πυκνές (??)

 

Αυτό βόρεια στο σχέδιο και από το είδος της "στραφίρουνγκ στα πρανή" του, πρέπει να είναι τεχνικό ανάχωμα (επίχωμα) πάνω στο οποίο υπάρχει δρόμος. Ίσως εκεί να καταλήγει και ο δρόμος που "τρέχει"  βόρεια- νότια.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, dimitris GM said:

εδω σελ. 7, απο την Λεμπέση

επεση Ρεματα κλπ..pdf 249 kB · 12 downloads

 

υγ

μια βολτα μεχρι την αναζητηση...θα βοηθουσε

 

εδω

https://www.michanikos.gr/forums/topic/24302-το-ρέμα-είναι-ιδιόκτητο-ή-όχι/page/3/

 

Το έχω διαβάσει, απλά η Λεμπέση αναφέρει πως το ρέμα μπορεί να θεωρηθεί τμήμα του γηπέδου εκυός και αν έχει παραχωρηθεί σε κοινή χρηση...Πώς μπορώ να το γνωρίζω αυτό το στοιχείο?

Link to comment
Share on other sites

θα ελεγξεις ολα οσα ειπε ο nbr

θα δεις και τις προηγουμενες συζητησεις -και τι "φαινεται" στην υπηρεσια.

και μετα

τα λεμε

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.