Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή για 3d Μοντέλα και οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις


alex_vasil

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, θα με ενδιέφερε να γνωρίζω πόσο κοστολογείται στην αγορά η δημιουργία 3d μοντέλου και η παραγωγή φωτορεαλιστικών  απεικονίσεων, τόσο ξεχωριστά σαν υπηρεσίες όσο και ως συνολική δουλειά. Οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι χρήσιμη. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ☺️

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πάγια πολιτική στο φόρουμ είναι να μην δημοσιοποιούνται αμοιβές. Οπότε γενικώς, ως ελεύθερος επαγγελματίας που είσαι, κοστολόγησε την αμοιβή σου σύμφωνα με τα δεδομένα της εργασίας που έχεις αναλάβει. Κάθε έργο δεν είναι το ίδιο για να έχει ίδια αμοιβή.

Link to comment
Share on other sites

αν παίρνεις έτοιμα τα αρχιτεκτονικά και εσύ κάνεις μόνο 3d και φωτορεαλισμό εγώ θα έλεγα ότι η αμοιβή σου θα πρέπει να είναι περίπου όση και της μελέτης αρχιτεκτονικών ή τουλάχιστον ίση με το 70% αυτής

 

Link to comment
Share on other sites

Κι αν τα αρχιτεκτονικά δεν τα παίρνεις έτοιμα, τότε μελέτη χωρίς μοντέλο τη χρεώνεις Χ ευρώ, μελέτη με μοντέλο 2Χ; ή 1.7Χ;

 

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ να με συγχωρείς αλλά τι εννοείς?? Μια αρχιτεκτονική μελέτη = με ένα φωτορεαλιστικό σχέδιο ενός σπιτιού?
Δεν συγκρίνεται ούτε χρονικά η μια εργασία με την άλλη, ούτε η γνώση που έχει αυτός που κάνει μια αρχιτεκτονική μελέτη μπορεί να συγκριθεί με την γνώση που έχει ένας ειδικός ο οποίος κάνει ένα ή δύο φωτορεαλιστικές απεικονίσεις ενός σπιτιού. 
Και γιατί αρχιτεκτονική μελέτη μιλάς, μιας κατοικίας 100τμ ή μιας πολυκατοικίας συνολικού εμβαδού 750τμ?

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι σε φωτορεαλισμό κατόψεων -όψεων -επί μέρους χώρων-οικοπέδου κλπ με πραγματικά υλικά -έπιπλα -φωτισμούς και χρωματισμούς (εσωτερικούς και εξωτερικούς)

Πόσο νομίζετε ότι είναι η μελέτη αρχιτεκτονικών για μια οικία 100τ.μ ? ****

ή *****

Αλλά πέραν αυτού καλό είναι να ακούσω τις δικές σας προτάσεις  και όχι μόνο την κριτική σας

Εξάλλου μπορεί από το φόρουμ να απαγορεύεται να δίνουμε τιμές αμοιβών αλλά δεν νομίζω να απαγορεύεται να δίνουμε ένα μπούσουλα- με ποσοστά επί αμοιβών- ειδικά όταν για αυτές τις εργασίες δεν προβλέπεται νόμιμη αμοιβή!

 

Έχουμε αναφέρει ότι τιμές για αμοιβές μελετών και έργων δεν πρέπει να δημοσιεύονται. Τροποποιήθηκε εν μέρει το μήνυμά σου.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Arche ότι η αξία μεταξύ των δύο μελετών δεν μπορεί να είναι τόσο συγκρίσιμη, γι' αυτό έθεσα το αντίστροφο ερώτημα. Δηλαδή αν έρθει σε σένα ο πελάτης και τους πεις μελέτη χωρίς 3d παρουσίαση 2200 και με 3d 4400, το πιθανότερο είναι η γνώση 3d να σου μείνει αναξιοποίητη..

Υποψιάζομαι ότι αυτή η υψηλή κοστολόγηση μπορεί να αφορά ειδικά την περίπτωση, που σου ζητηθεί από άλλο συνάδελφο μόνο σχέδιο, με το οποίο εκείνος μετά θα εισπράξει υπεραξία επί όλης της μελέτης του. Οπότε ζητάς στην ουσία την αμοιβή που θα ζητούσες αν ο πελάτης είχε έρθει σε σένα σε μια προσπάθεια να πιέσεις τον εργοδότη ουσιαστικά να στην αναθέσει όλη.

Η αμοιβή αυτή βέβαια είναι αυτή που εσύ θα χρέωνες και όχι αυτή που πραγματικά κοστίζει η μελέτη διότι εκείνη δεν μπορείς να την ξέρεις!

Εκτός αν παίρνεις για δεδομένο ότι οι συνάδελφοι μελετητές γενικώς υποκοστολογούν τη δουλειά τους και είσαι αποφασισμένος να μη χαντακώσεις και τη δική σου δουλειά έτσι, ακόμα κι αν το 3d κοστίσει παραπάνω από την ίδια τη μελέτη! Στην περίπτωση αυτή όμως δεν ξέρω αν θα δεχτούν και κείνοι να στο αναθέσουν, ειδικά αν γνωρίζουν και οι ίδιοι να κάνουν το 3d.

Η δική μου πρόταση κοστολόγησης είναι βάσει του συνολικού κόστους της οικοδομής. Ακριβή οικοδομή - ακριβό 3d, με ανάλογη προσαρμογή της τιμής.

 

Αυτό όμως που δε σκεφτήκατε είναι αν ο Άλεξ-Βασίλ ρωτάει ως σχεδιαστής 3d ή ως εργοδότης...

Link to comment
Share on other sites

τον 3δ φωτορεαλισμό δεν θα στον ζητήσει ποτέ καμιά  κουτσή Μαρία αλλά η Μαρία η Πενταγιώτισσα 

οπότε που βλέπετε το πρόβλημα!

13 ώρες πριν, georgios_m said:

Η δική μου πρόταση κοστολόγησης είναι βάσει του συνολικού κόστους της οικοδομής. Ακριβή οικοδομή - ακριβό 3d, με ανάλογη προσαρμογή της τιμής. Βάλε όμως και ένα μπούσουλα-ποσοστό Αλλιώς τι νόημα έχει!

Αυτό όμως που δε σκεφτήκατε είναι αν ο Άλεξ-Βασίλ ρωτάει ως σχεδιαστής 3d ή ως εργοδότης... ουδόλως επηρεάζει  την απάντηση

 

Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Έθεσα το συγκεκριμένο ερώτημα καθώς είμαι νέα στο επάγγελμα και δεν γνωρίζω πολλά επί του θέματος και θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να κοστολογώ δίκαια για μένα τη δουλειά μου χωρίς  να την υποβαθμίζω.  Έστω κάποιες συμβουλές θα με βοηθούσαν χωρίς νούμερα εφόσον δεν επιτρέπονται. Απλά μου ζητήθηκε πρόσφατα από εναν εργοδότη να αναλάβω τις φωτορεραλιστικές απεικονίσεις και τη δημιουργία μοντέλου και εγώ πρέπει να του κάνω μια προσφορά σχετικά με την συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Link to comment
Share on other sites

δεν μας βοηθάς, 1 μαθαίνεις ότι στο forum τιμές δεν μπορούμε να πούμε, βοήθησε όμως λίγο την κατάσταση.
Για πόσους ορόφους μιλάς? Τι εμβαδόν ο κάθε όροφος? Μιλάς για ένα δύο πλάνα του κτιρίου εξωτερικά και τι επίπεδο φωτορεαλισμού πχ να καταλάβει κάποιος το κτίριο ή το 3D να μοιάζει με φωτογραφία του αληθινού κτιρίου?

Και τέλος και συγνώμη κιόλας για τα πολλά ερωτήματα, μιλάς μόνο για ένα δύο πλάνα εξωτερικά, για πλάνα εσωτερικά? Κίνηση στον χώρο και τι επίπεδο φωτορεαλισμού να καταλαβαίνει λίγο πολύ ο πελάτης πως θα είναι οι χώροι εσωτερικά ή το εσωτερικό να μοιάζει με φωτογραφία αληθινής κατοικίας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.