Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για ζαρντινιέρες και σιντριβάνι


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας. Θέλω να καλλωπίσω το οικόπεδό μου, έχω μεγάλη αυλή μπροστά στο σπίτι μου. Φώναξα 2 μάστορες να βάλουν τσιμεντόλιθους σε σειρά για να βάλω χώμα και να φυτέψω αλλά κάποιος κάλεσε την αστυνομία και λένε οτι θέλω άδεια και απαγορεύεται να έχω εργάτες. Τους είπα ότι δε χτίζω σπίτι. Οι ζαρντινιέρες κόστιζαν πολύ και είπα να κάνω μια κατασκευή να βάλω χώμα με τσιμεντόλιθους. Οι εργάτες έφυγαν και έγινε και μήνυση. Θέλω άδεια και για ζαρντινιέρες? 

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
έγινε προσθήκη τονισμού (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

οι διαμορφώσεις του εδάφους +/- 80 εκ δεν απαιτούν άδεια αλλά βεβαίωση μηχανικού ότι δεν χρειάζονται κάποιες εγκρίσεις. Θα επικοινωνήσετε με το μηχανικός για να σας βοηθήσει. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Εχω δει πολλές ωραιες και οικονομικες ιδεες σε διαφορες ιστοσελιδες και θελω να κάνω κατι οπως η φωτογραφία. Πηρα τσιμένο να το δεσουμε και μας σταματησε η αστυνομια. Ειπε οτι χτιζουμε, γιατι εχουμε τσιμεντο. Μεχρι 80 εκατοστά υψος μπορώ να το κάνω? Ευχαριστώ

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

 tsimentoli9osmages.jpeg.d1de64fe82cf948551548ef14c35040f.jpeg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να σου βγάλει μια ηλεκτρονική βεβαίωση ένας πολιτικός μηχανικός που να περιγραφεί τις εργασίες που θα γίνουν και δεν χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας.  (Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω). Ο μηχανικός βέβαια θα πληρωθεί για την εργασία του αυτή.

Οσο για τους εργάτες μπορείς να έχεις αλλά πρέπει αν είναι ασφαλισμένοι είτε χρειάζεται άδεια είτε απλή ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικού.

Γενικά στην περίπτωση σου πρέπει να είσαι πολύ τυπικός και προβλεπόμενος γιατί φαίνεται ότι έχεις γείτονες που παίρνουν τηλ ... Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό να τηρούνται τα βασικά! 

Edited by kotor9
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, kotor9 said:

.. μια ηλεκτρονική βεβαίωση ένας πολιτικός μηχανικός.....

...... αλλά πρέπει αν είναι ασφαλισμένοι .....

δύο μικρές διορθώσεις στα σωστά που είπες....

  •  σχεδόν κάθε ειδικότητα Μηχανικού με αντικείμενο τα ακίνητα και όχι αποκλειστικά της ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού.
  • πρέπει να πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, για εργαζόμενους μη στεγασμένων επαγγελμάτων (πχ, μπετά, τούβλα, σοβάδες, χχρωματισμοί, παλκάκια κλπ)
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έιναι να μη πέσεις σε κακό γείτονα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τσιμεντόλιθους και τσιμέντο για να το δέσω? Θέλω να ρίξω χώμα μέσα και να σκάψω για να βάλω τα φυτά και να έχει και μια υπερύψωση εώς 80 εκ. Διάβασα οτι απαγορεύεται να βάλω τσιμέντο / κονιαμα. Τι υλικό δεν απαγορεύεται? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.