Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαμαρτυρία Μηχανικων για καθυστερηση συντάξεων...


dimitris GM

Recommended Posts

 

https://ecopress.gr/ypografes-michanikon-gia-kathysterisi-syntaxiodotisis-5-eton/

ηδη υπαρχει αποφαση Διοικητικου δικαστηριου  για καταβολη αποζημιωσης, λογω αδικαιολογητης καθυστερησης

Απόφαση-σταθμός: Αποζημίωση σε ασφαλισμένη για καθυστέρηση στην έκδοση σύνταξης

 

https://www.in.gr/2021/06/30/greece/apofasi-stathmos-apozimiosi-se-asfalismeni-gia-kathysterisi-stin-ekdosi-tis-syntaksis/

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM 

Και εδώ να προσθέσουμε το πρωτοφανές (που ίσως να εξηγεί την καθυστέρηση) του υπολογισμού του ασφαλιστέου μισθού που οδηγεί τις συντάξεις των ΔΥ μηχανικών στα επίπεδα του 2000+ ευρώ καθώς υπολογίζεται και η ειδική προσαύξηση επί του ασφαλιστέου μισθού( ο οποίος επίσης παρανόμως στους ΔΥ είναι πολύ υψηλός). Ενώ στα κορόϊδα τους ΕΕ οι συντάξεις πλέον είναι κάτω και από τα 1000 μικτά καθώς και εκεί η ειδική παρανόμως υπολογίζεται επί του υποτιθέμενου ασφαλιστέου μισθού ( ο οποίος πλέον είναι της τάξης των 900 ευρώ και πέφτει κατά παράβαση των αποφάσεων του ΣΤΕ). Φυσικά έχει κατατεθεί προ πολλού νομοτεχνική βελτίωση πλήρως κοστολογημένη την οποία αρνείται να προχωρήσει το υπουργείο εργασίας και έχουν κατατεθεί δεκάδες αγωγές και προσφυγές από τους ΕΕ μηχανικούς που βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 12/5/2016 και έπεται συνέχεια.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, Alex259 said:

το ΤΕΕ έχει ενδιαφερθεί καθόλου άραγε....?

Ναι βεβαίως...Παρακάλαγε να γίνουν οι μειώσεις στις συντάξεις έναντι ανταλλαγμάτων πολιτικών και μειωμένων εισφορών στους εν ενεργεία. Αυτή ήταν η συμφωνία κυρίων. Γι' αυτό και δεν έχει βγάλει τσιμουδιά. Μάλιστα όταν ψηφίζονταν το νομοσχέδιο Βρούτση, ο Στασινός το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση αρκεί να να προσέξουμε να μην πέσουν και οι συντάξεις των επιστημόνων κάτω από τα "επιτρεπτά" όρια. Έκτοτε φυσικά δεν έχει κάνει τίποτα και ούτε πρόκειται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ είναι εντελώς αδύναμο και αναρμόδιο να κάνει οτιδήποτε, μόνο οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να επιφέρουν αλλαγές. Φυσικά θα μπορούσε να αντιδράσει με κάποιες ανακοινώσεις.

Τι γίνεται με τις προσφυγές; Έχουν κατατεθεί; Πότε περιμένουμε να υπάρξει απόφαση;

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Tasos P έχουν κατατεθεί κάποιες ομαδικές και αρκετές ατομικές. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Γίνονται προσπάθειες σε αρκετές κατευθύνσεις εξ'όσων γνωρίζω είτε α) για διευθέτηση με τροπολογία που θα είναι το πιο σύντομο, β) με πιλοτική δίκη. Και τα δύο αυτά είναι δύσκολα. Οι εκδικάσεις αργούνε και συνήθως απαιτούν 4-6 χρόνια για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι ότι αυξάνεται η πίεση και αυτό μπορεί να φέρει τις λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Noμίζω ότι θα έπρεπε να υπάρξουν δυναμικότερες κινητοποιήσεις . Και να υπάρξει και νομική διαδικασία όχι από εργατολόγους που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και με τα ταμεία , αλλά από άλλους δικηγόρους , μήπως υπάρχει δυνατότητα ποινικής δίωξης κατά υπαλλήλων , υπουργών , . γιατί έχουμε να κάνουμε με προσβολή προσωπικότητας και ίσως και άλλα θέματα , όταν κάποιος στερείται της δυνατότητας αξιοπρεπούς διαβίωσης .

Εχω προσωπικό παράδειγμα συγγενικού μου προσώπου , που περιμένει σύνταξη χηρείας εδώ και 5 χρόνια . Δηλαδή απλή διαδικασία αφού η σύνταξη έχει ήδη εκδοθεί εδώ και πολλά χρόνια .

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη .

Link to comment
Share on other sites

@NeckBreaker

 

η πίεση οπωσδήποτε χρειάζεται αλλά το θέμα θα πρέπει να αποφασιστεί στα Δικαστήρια γιατί εκεί θα μπορέσουμε να πετύχουμε το μέγιστο.

πολύ φοβάμαι μην υπάρξει υπαναχώρηση από τις απαιτήσεις μας με αντάλλαγμα να μας κάνει η Κυβέρνηση κάποια πιο ευνοϊκή μεταχείριση, κάποια αύξηση.

και εμείς να την δεχθούμε αλλά με την υποχρέωση να παραιτηθούμε από μελλοντικές διεκδικήσεις.

Αν και αυτό από νομικής πλευράς δεν στέκει γιατί κανένας δεν μπορεί να δεσμεύσει κάποιον Μηχανικό από  περαιτέρω ατομικές διεκδικήσεις.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να πετύχουμε να έχουμε την ίδια μεταχείριση όπως και ΔΥ Μηχανικοί.

 

Έχει δίκιο ο @BAS δεν ξέρω αν η διαδικασία κινείται σωστά, αν αυτοί που μας εκπροσωπούν δεν θέλουν να ζορίσουν την κατάσταση στο τέλος θα ζημιωθούμε εμείς.

Εχω γνωστή δικηγόρο που προσπαθεί συνέχεια να δικαιολογήσει την κατάσταση παρ' όλο που και αυτή θίγεται. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.