Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα εργασίας για ανέργους μηχανικούς με επίδομα 1.800 ευρώ


Engineer

Recommended Posts

Επίδομα 1.800 ευρώ μικτά, θα δώσει το ΤΕΕ σε κάθε έναν από τους 260 επιστήμονες Πολυτεχνικών -Τεχνολογικών Σχολών και Σχολών Πληροφορικής, που είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που εκπονεί. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται μαζί με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και επικεντρώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
 
Επιδιώκεται η προετοιμασία 260 ανέργων και μακροχρόνια ανέργων επιστημόνων, αποφοίτων πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών και σχολών πληροφορικής, που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων.
 
Η περιοχή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει:
 
  • Το σύνολο της έκτασης των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά. Τη Δ.Ε. Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Τη ΔΚ Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα.

Οι ωφελούμενοι θα εκπαιδευθούν σε αντικείμενα σε βιώσιμους τομείς όπως αυτοί των ΤΠΕ, της Ποιότητας και των Τεχνικών Έργων. Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν δράσεις συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, εξειδικευμένης κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής μικρής επιχειρηματικότητας. Θα υλοποιηθούν επτά προγράμματα κατάρτισης στα οποία θα συμμετέχουν 260 ωφελούμενοι, χωρισμένοι σε 11 τμήματα.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €) μικτά ανά ώρα κατάρτισης συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 360 ωρών (170 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 190 ώρες πρακτικής άσκησης) Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ στα πλαίσια του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Σημειώνεται ότι κατά την υλοποίηση των Ενεργειών Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης θα εφαρμοστούν τα μέτρα και οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που θα βρίσκονται σε ισχύ κατά τον χρόνο υλοποίησης των αντίστοιχων ενεργειών. Η προθεσμία κατάθεσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 20/08/2021 και ώρα 24.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τους δικαιούχους, το πλήρες πρόγραμμα και την αίτηση που πρέπει να υποβάλλεται στον εξής σύνδεσμο: https://edu.teetkm.sepve.org/


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.