Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) απέκτησε το ΕΜΠ


Engineer

Recommended Posts

Ολα ειναι λεφτα, ειτε μας αρεσει, είτε όχι.

Ουτε εμενα μου αρεσει, αλλα ετσι ειναι ο καιρος μου ζουμε, και ετσι πορεύομαι.

Οποτε η προσπάθεια ειναι καλή.

Και στο φιναλε, καθε μεγαλο πανεπιστημιακο ίδρυμα, πουλάει αναμνηστικα.

Εχω απο το Χαρβαρντ και το ΜΙΤ.

Εδω ομως ειναι το πρωτευον ζητημα. Να φτασει σε τετοιο επίπεδο το ΕΜΠ. Ή τουλάχιστον σε καλό επίπεδο

Γιατι δεν ειναι. Και δε βλέπω να γίνεται. ΚΑι δε φερει ευθυνη ΜΟΝΟ το κράτος.

Το μεγαλύτερο ποσοστο του εμψυχου δυναμικου των πανεπιστημίων, διδακτικο και μη, ειναι κατωτάτου επιπέδου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Οϊμέ! (αρχαιοελληνικό επιφώνημα). Από τις καρφίτσες και τα σουβεράκια, στις αναφορές του "μύθου" της επιστήμης (ΕΜΠ το λέγανε), στον Προμηθέα Δεσμώτη και τέλος στον Μωυσή και τον Ααρών. Ότι να ναι.

Δεν με χαλάνε τα μολύβια και τα φλιτζανάκια, ίσως όταν μου δοθεί η ευκαιρία να αγοράσω κάτι, άλλα πράγματα με χαλάνε...

Όπως το ότι ένας επιστήμονας σήμερα στην Ελλάδα αγοράζει ερευνητικά δεδομένα από ξένα πανεπιστήμια και περιοδικά, το ότι στα παλαιότερα (προ κορωναϊού) επιστημονικά - τεχνολογικά συνέδρια, εκτός από έξοδα συμμετοχής έπρεπε ο επιστήμονας αυτός να παρατήσει και τη δουλειά του και την οικογένειά του για να τρέχει εκεί, το ότι μια παλαιότερη μελέτη του ΕΜΠ για τον χρόνο απόσβεσης ενεργειακών μηχανημάτων, παρότι έλεγε πικρές αλήθειες, καταπολεμήθηκε ακόμα και από μηχανικούς (πουλάγανε στην αγορά λαγούς με πετραχήλια), και άλλα πολλά. 

Επειδή λοιπόν η γνώση του "Πυρφόρου", εκτός αν πρόκειται για επιδοτούμενες έρευνες από την Ε.Ε, δεν παρέχεται δωρεάν στο λαό, από τα αρχαία ακόμη χρόνια των προσωκρατικών φιλοσόφων, θα ήθελα να αγοράζω και λίγη περισσότερη γνώση από τα ελληνικά πανεπιστήμια, όχι μόνο αναμνηστικά. 

Link to comment
Share on other sites

Μήπως τα είχαν στις αποθήκες τα αναμνηστικά και λόγω του ότι δε γίνονται πια συνέδρια και εκδηλώσεις για να τα μοιράζουν, τους μείνανε και τα βγάζουν τώρα σε εκποίηση..

Link to comment
Share on other sites

51 λεπτά πριν, georgios_m said:

Μήπως τα είχαν στις αποθήκες τα αναμνηστικά και λόγω του ότι δε γίνονται πια συνέδρια και εκδηλώσεις για να τα μοιράζουν, τους μείνανε και τα βγάζουν τώρα σε εκποίηση..

Δεν μου ακούγεται σαν τρόπος σκέψης ενός ιδρύματος όπως το ΕΜΠ ή αν αυτό ίσχυε, θα ήταν ακόμα πιο απογοητευτικά τα πράγματα.

Προσωπικά το βλέπω σαν στρατηγική διάχυσης του σήματος στην καθημερινότητα φοιτητών και αποφοίτων κ.α. ή/και ίσως μια λογική ''οπαδοποίησης'' των ομάδων αυτών στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης (αναφέρομαι κυρίως στα κολέγια και την θελκτική προβολή τους).

Σημειωτέον ότι δεν θεωρώ ότι η προβολή των κολεγίων μπορεί να βλάψει - τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα - την ζήτηση π.χ. του ΕΜΠ αλλά μια παρόμοια κίνηση και από άλλα ανώτατα δημόσια ιδρύματα της χώρας, σίγουρα θα θωράκιζε καλύτερα το μέλλον των δημόσιων Πανεπιστημίων (εάν χρειαστεί... φαντάζομαι θα ασχοληθούν με το θέμα οι κατά ίδρυμα ιθύνοντες... ίσως είναι το πρώτο βήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού - οκ υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν -...)

Link to comment
Share on other sites

περίμενα πολλά περισσότερα από ένα e-shop του Ε.Μ.Π.. Δυστυχώς κριμα. Και ούτε ένα σύγγραμμά, αν είναι δυνατόν!! Κονκάρδες και μολύβια ρε παιδιά??

Link to comment
Share on other sites

Δε γίνεται όλες οι προμήθειες να πηγαίνουν σε εκδοτικούς οίκους... Πρέπει να ζήσουν και οι εταιρείες με τα αναμνηστικά! Άσε που μπορεί να υπάρχει και νομικό πλαίσιο που να περιορίζει τα είδη που μπορεί να πουλάει ένα πανεπιστήμιο.

Αν πάντως περιμένουν με διάχυση του συμβόλου και την οπαδοποίηση να ανταγωνιστούν τους ανταγωνιστές σώθηκαν.. αυτό μόνο εξασφαλίζοντας στους αποφοίτους εφόδια για να βρουν δουλειά. Εκτός αν νομίζουν ότι αυτό το 'χουν δεδομένο, άρα καιρός να γιορταστεί με αναμνηστικά!

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Η απορία μου είναι γιατί έφτιαξε το site κάποιος έξω από το πανεπιστήμιο και όχι κάποια ομάδα φοιτητών.

Πόσο κόστισε το development του site?

 

Link to comment
Share on other sites

αυτό που θέλω να πω πάντως είναι ότι το 99 είχα φίλο ο οποιος μετά το EMP ΕΊΧΕ ΠΆΕΙ σε Πανεπιστήμιο έξω να κάνει MBA. Oι ανθρωποι.. είχαν φτιάξει τον Hoyas ένα Bulldog cartoon και φαινόταν ιδιαίτερα δυναμικό και σύγχρονο στα καπελάκια και τα T-shirt να δώσουν τα δικά τους τα προιόντα. Το θέμα κατ' εμένα είναι ότι δεν πουλάει ο Πυρφόρος ναι μεν αλλά τόσα χρόνια τα ίδια Παντελάκη μου, δηλαδή αν σκοπεύουν να πουλήσουν σε άτομα ηλικίας 20-30χρ που εκεί απευθυνονται κυριως τα προιοντα δεν νομίζω ότι ο νεος σύγχρονος 30αρης ο οποιος παιζει το internet στα δακτυλα και σου κανει βιντεο να κινουνται μεσα σε 3διάστατο στημενο σπιτι σε λιγο χρονο να μπορει ο θεατης να κινησει καμερα και να πλοηγηθει μεσα στο σπιτι που θα του φτιάξει ο Αρχιτέκτονας γνωστό σε εμάς από το 1995 νομίζω που έπαιρνα ως κατ' επιλογή τα μαθήματα πληροφορικής στα μεγάλα έτη της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο EMΠ Νομίζω το σύγχρονο μέσο χρήστη του internet τον οποιο θα απασχολήσει τo e-shop του κατα τα άλλα συμπαθεστατου ιδρυματος τα προιοντα σημερα δεν θα τον συγκινησουν ιδιαιτερα για πολλους και διαφορους λογους. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.