Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) απέκτησε το ΕΜΠ


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Το ειδα Τσατσενγκ αλλα δεν έκανα λόγο, καθώς είχε και κάτι άλλα σε καρτέλες δεν μπόρεσε το απλό καθημερινό μυαλό μου να αντιληφθεί ότι τα 50.000 μπορεί να τα δώσαν για την κατασκευή του eshop. Θέλω να πιστευω ότι δεν είναι μόνο γι αυτό. Ελπίζω. 

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς ένα 20% πάει στον ΕΛΚΕ για να πληρώνει το προσωπικό που δουλεύει στα λογιστήρια.

Η υπόλοιπη δαπάνη αφορά τη λειτουργία του e-shop για 15 μήνες, οπότε περιλαμβάνει και την αμοιβή του ανθρώπου που θα το χειρίζεται, μαζί και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Αλλά και έτσι να δοθούν σε μια εταιρεία για ένα e-shop εμένα δε μου φαίνεται περίεργο.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για τη δημιουργία μιας καλής και πρωτότυπης εφαρμογής για eshop αρκούν και περισσεύουν 5.000 ευρώ....

 

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ας τα κάνουν 15 να το κάνουν εξαιρετικό αλλά 1 δεν είναι ωραίο eshop κατά την ταπεινή μου άποψη και τα προιόντα πολύ δεύτερα για ΕΜΠ

Link to comment
Share on other sites

Οι ΕΛΚΕ γενικά έχουν χρήμα αλλά δεν είναι καλοπληρωτές, οπότε κανένας δε δίνει προσφορά 5 χιλιάδες για να τις πάρει του χρόνου.

Σκεφτείτε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές ενός μηχανικού για ένα χρόνο είναι σχεδόν 5000 ευρώ! Εδώ και επισήμως το έργο αυτό κρατάει ένα χρόνο, που σημαίνει ότι ούτε τιμολόγιο δε θα έχεις κόψει για όλο το ποσό τουλάχιστον. Άσε που εδώ μπορεί να ζητάνε και τον εξοπλισμό, τη συντήρηση και το χειρισμό ακόμα όλο αυτό το διάστημα.

Πέντε χιλιάδες λοιπόν κανονικά θα πρέπει να είναι μόλις η προκαταβολή, για τον έφκα  σου όσο καιρό θα κρατήσει το έργο (που σιγά μη δεχτούν να στη δώσουν). εγώ σου λέω ότι τους φτιάχνεις και το e-shop ζητώντας μόνο τις 5 χιλιάδες με το που το παραδίδεις. Πάλι μπορεί να μην έχουν σκοπό να σε πληρώσουν αλλά να ζητούν πίστωση απεριόριστη. Οπότε τι θα κάνεις; Δε θα ζητήσεις ένα πενηντάρι; Αξίζει για λιγότερο;

Ωστόσο, η δαπάνη των 50 χιλιάδων δεν είναι ένα ενιαίο τιμολόγιο που θα το πάρει κάποιος ανάδοχος. Είναι τα λεφτά που θα πάρει ο αρμόδιος καθηγητής, αφού αφαιρεθεί ένα ποσό της τάξης του 20% από τον ΕΛΚΕ για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του. Ο καθηγητής θα τα μοιράσει μετά σε δαπάνες προσωπικού, εξοπλισμού, διαφήμισης και αμοιβές τρίτων. Σ' αυτούς τους τρίτους πιθανόν να είναι και ο ιδιώτης κατασκευαστής του e-shop, με 5 χιλιάρικα ή και λιγότερα. Αυτό το e-shop μπορεί να είναι ένα ελάχιστο παραδοτέο για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα χρήματα σε άλλους σκοπούς (αγορά υπολογιστών, πρόσληψη υπαλλήλων, ερευνητών κλπ.) που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τον κανονικό προϋπολογισμό του πανεπιστημίου. Και τζάμπα μπορεί να το έφτιαξε η ομάδα του καθηγητή για να βρούνε λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό σημείο λοιπόν, τις παλιές καλές εποχές, θα έβαζα το βίντεο της Σαπφούς Νοταρά "Μπουρλότο", γράφοντας δυό - τρία λογάκια πονηρά, αλλά καιροφυλακτούν τα καλόπαιδα και θα το εισέπρατταν ως αφορμή "να τραγουδήσουν".... Οπότε φανταστείτε το, όποιος θέλει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.