Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μη εύρεση οικοδομικής άδειας για υπαγωγή αυθαιρέτων Ν. 4495/17


Recommended Posts

Ιάσονα και loser σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, τον καθένα ξεχωριστά και μαζί σας ευχαριστώ..Θα το κοιτάξω Ιάσονα, καθώς και ο Αυγουστος με έχει βάλει πριν το αρθρ. 99 θα βρω περισσότερες πληροφορίες φαντάζομαι για αυτό που θέλω εκεί. Σας ευχαριστώ δεν ήξερα ότι μπορώ να κάνω τα σχέδια μιας Ορι. Ιδι. μόνο και είναι ενδιαφέρουσα αυτή η περίπτωση καθώς καθαρίζω με τον αρ. Οικ. αδειας που δεν τον βρίσκω και αν καταφέρω να το στηρίξω νομικά Ιάσονα Ιάσονα, ευχαριστώ πολύ. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

5 ώρες πριν, Arche said:

τα σχέδια μιας Ορι. Ιδι. μόνο

Διάβασε το 99 και τις κατηγορίες 1 κ 2 για το τι υποβάλλεται σε αυτες. Συνδυαστικά οδηγεί σε αυτό που σου πρότειναν οι προλαλήσαντες.

Αν έχει πειραχτεί μετά το 83 πάει περίπατο το πλάνο.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει ένα πρόβλημα πάνω στο σκεπτικό που ονοματίσατε να  δηλώσω το ακίνητο χωρίς άδεια, γιατί όταν το κάνω, δίπλα στο πεδίο άδεια οχι έχει υπερ. δόμησης ως 100τμ. Β)κατηγορία υπέρβαση δόμησης 100-200τμ και Γ)κατηγορία υπέρβαση δόμησης 200-400τμ και Δ) υπέρβαση δόμησης > 400τμ. Οπότε διστάζω να δηλώσω το ακίνητο στην απλούστερη κατηγορία Υπέρβαση δόμησης ως 100τμ γιατί θα εμφανίσει πολλά δικαιολογητικά. Θα χρειαστεί κατόψεις. ΔΚ, τοπογραφικό, τομές και πολλά ακόμη. Υπενθυμίζω ότι είναι μια απλή αποθήκη υπογείου ορόφου, ημιυπογείου καθώς έχει ανεξάρτητη είσοδο από τον δρόμο και κατεβαίνουμε περίπου μισό μέτρο όταν μπαίνουμε μέσα. Καθώς οικοδομικά σχέδια δεν υπάρχουν και ο ιδιοκτήτης δεν είναι πολύ πρόθυμος να συνεργαστεί. Οποτε του τηλεφωνώ μου δείχνει βιαστικός να κλείσει το τηλέφωνο, θέλω να πω πως δεν κουράστηκα να το ψάχνω νομίζω όμως ότι ο τρόπος που προτείνετε δημιουργεί μια αρκετά πιο συνθέτη δουλειά από τον έλεγχο μιας αποθήκης αν έχει αυθαιρεσία και ανεβάζει την αμοιβή του μηχανικού περίπου στα 1500e. Δεν ξέρω αν είναι μεγάλο ή μικρό το νούμερο που αναφέρω σύμφωνα με την αγορά σήμερα στην Αθήνα.... οπότε οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι αν θέλετε μου λέτε.
Επιπρόσθετα το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό καθώς στον υπόγειο όροφο και μόνο υπάρχουν άλλα δύο μαγαζιά κλειστά και η είσοδος της πολυκατοικίας, αναφέρω στο παρόν το δισταγμό των ανθρώπων του κέντρου της Αθήνας να ανοίξουν σε άγνωστους να μετρήσουν και έτσι η αποτύπωση του υπογείου ορόφου μόνο της οικοδομής γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αδύνατη θα έλεγα γιατί οι ιδιοκτήτες των διπλανών ιδιοκτησιών δεν μπορούν να βρεθούν και έτσι θα ήθελα την γνώμη σας ξανά, τι με συμβουλεύετε να κάνω. 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Arche said:

υπάρχει ένα πρόβλημα ..............................................................................................., τι με συμβουλεύετε να κάνω. 

Για  κατ 1  μόνο  παράβολο  πληρώνεις  ανεξάρτητα  από   Υ.Δ  και  πολλές  άλλες  παραβάσεις  τις  οποίες όμως  οφείλεις  να  περιγράψεις  και  να  αποτυπώσεις σε κάτοψη  . Για  κατ 2  προ  01/01/83  μόνο κατόψεις  έχεις  να  κάνεις δεν χρειάζεσαι  να ανεβάσεις τοπογραφικά  τομές  κλπ  όπως λές διάβασε Άρθρο 96 β . Εαν  δεν  θέλει  συνεργασία  ο  ιδιοκτήτης   δεν μπορείς  να  κάνεις  δήλωση  αυθαιρέτου , αλλά  πρώτη  φορά  τα  ακούω  . Εάν έχεις κάνει  έξοδα  πάρε  πρώτα  την αμοιβή  σου  . Γιαυτο  έλεγα  πριν για  τα  συνεχιζόμενα  λάθη  της  πολιτείας . 

Edited by loser
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Arche Διευκρινηση .

Αυτά που σου είπα εγω αφορούν την περίπτωση οπου εχεις αδεια , δεν εχεις εγκεκριμενα σχεδια και θελεις να τα ξαναδημιουργησεις και να ελεγξεις / δηλώσεις τυχον υπερβασεις επι αυτων.

Αυτα που σου προτεινουν Ιασονας και loser είναι αλλη προσέγγιση.
Εκει λες δεν εχω αδεια , ειναι παντελως αυθαιρετο και το δηλωνω ως τετοιο. Αρα κανω κατοψη μονο του αυθαιρετου μου και δεν ασχολουμαι με τα υπόλοιπα.
Στην περιπτωση σου που ειναι παλια η οικοδομη και το προστιμο πολύ χαμηλό η αντιμετώπιση αυτή σε συμφέρει και οικονομικα και απο θεμα δουλειας μηχανικου διότι όπως σου είπε και ο loser

"..Για  κατ 1  μόνο  παράβολο  πληρώνεις  ανεξάρτητα  από   Υ.Δ  και  πολλές  άλλες  παραβάσεις  τις  οποίες όμως  οφείλεις  να  περιγράψεις  και  να  αποτυπώσεις σε κάτοψη  . Για  κατ 2  προ  01/01/83  μόνο κατόψεις  έχεις  να  κάνεις δεν χρειάζεσαι  να ανεβάσεις τοπογραφικά  τομές  κλπ  όπως λές διάβασε Άρθρο 96 β ..."

ΥΓ.Αλλωστε απ' οτι λες δεν υπαρχει ουτε η άδεια . Πως θα το βαλεις με αδεια ?

Edited by avgoust
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα σας, 
έχω - απώλεια φακέλου με βεβαίωση από πολεοδομία -διάγραμμα κάλυψης σφραγισμένο από το αρχείο ιδιοκτήτη και το στέλεχος της ΟΑ, σε διώροφη οικοδομή προ του 82 την οποία επιθυμεί να μεταβιβάσει. Σε σχέση με το διάγραμμα υπάρχουν υπερβάσεις που τις τακτοποιώ με 4495/17 αφού μπορώ να συγκρίνω τη νομιμότητα του περιγράμματος / ωστόσο ως προς την κάτοψη προχώρησα σε αποτύπωση και νέα κάτοψη καθώς η σύσταση δεν συμφωνούσε με την πραγματικότητα (υπερβάσεις-διαρρυθμίσεις-ανοίγματα όψεων διαφορετικά). 

Κάλεσα σήμερα την αρμόδια υδομ να ρωτήσω την διαδικασία κατάθεσης του φακέλου, και μου είπε ότι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου δεν είναι υποχρεωτική η κατάθεση φακέλου αλλά προσφέρεται ως δυνατότητα,  αρθρο 99 στ) γγ), "προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφισταμένου κτιρίου, είναι δυνατή η υποβολή στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης φακέλου αποτύπωσης κτιρίου" και πρακτικά με απέτρεψε από το να το μπω σε όποια διαδικασία στην πολεοδομία, και να ανεβάσω απλά την αποτύπωσή στο σύστημα 4495. 

Είχα την εντύπωση ως τώρα και από τις εδώ συζητήσεις ότι εφόσον απώλεια φακέλου + ανάγκη νέας κάτοψης = κατάθεση αποτύπωσης στην υδομ.

είναι 'προαιρετικό' επειδή βρίσκομαι στην προνομιακή θέση να έχω ΔΚ; ή λόγω της φράσης 'είναι δυνατή' έχει δίκιο η υπάλληλος; 

ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν έχεις εγκεκριμένη κάτοψη, δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο του ακινήτου και να εντοπίσεις τις όποιες αυθαιρεσίες. Δεν αρκεί η ύπαρξη του ΔΚ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.