Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τραγελαφικά σε Δημόσιες Υπηρεσίες και απαράδεκτες συμπεριφορές


giannist

Recommended Posts

Προτείνω ένα θέμα όπου θα γράφουμε τις άσχημες εμπειρίες μας απο συναλλαγές με Δημοσιες Υπηρεσίες.

 

Ξεκινώντας εγώ..

 

Ζητάω από την ΔΕΚΕ (δεν θα αναφέρω ποια) να μου θεωρήσει τοπογραφικό ως προς το όριο απαλλοτρίωσης προκείμενου να εκδοθεί Ο.Α. σε οικόπεδο με πρόσωπο σε εθνική οδό. Έρχονται για αυτοψία μετά από αρκετό καιρό καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει γίνει ποτέ καμία απαλλοτρίωση.

Ο υπάλληλος (αρκετά ηλικιωμένος που θα έπρεπε να ντρέπεται στην ηλικία του να συμπεριφέρεται ετσι, όπως θα δούμε στην συνέχεια) μου λέει ότι :

 

"Μπορεί να στο ζήτησαν στην πολεοδομία, αλλά ενδεχομένως να μην χρειάζεται κάτι τέτοιο. Δεν ξαναρωτάς να μην ταλαιπωρείσαι με εμάς"

 

(το οικόπεδο ήταν σε άλλο νομό). Εγώ ψιλοχάρηκα γιατί μου φάνηκαν εξυπηρετικοί.

Μετά πάει δίπλα για καφέ σε ένα κουμπάρο του, που τυχαίνει να μένει εκεί, με τον οποίο κουμπάρο ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου μου, ήταν & είναι στα μαχαίρια.

Ε αυτό ήταν, στην επόμενη αυτοψία μου λέει κατά λέξη :

 

"Τίποτα δεν γίνεται χωρίς εμάς"

 

Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του. Το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούμε για ένα χρόνο περίπου, να στέλνω τοπογραφικά και να μην του κάνουν, χωρίς να ζητάει τι ακριβώς θέλει, να μην είναι ποτέ στο τηλέφωνο, να έρχεται για αυτοψία και να ελέγχει πράγματα για τα οποία καμία αρμοδιότητα δεν έχει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ακόμη και μετά από τόση ταλαιπωρία, δεν θεώρησε το τοπογραφικό διάγραμμα γιατί δεν ήταν συμβατό με την πραγματική κατάσταση, αλλά έστειλε την απάντηση γραπτώς .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 323
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρόσφατη περίπτωση:

 

Κατέθεσα τοπογραφικό σε πολεοδομία για βεβαίωση χρήσεων γης μαζί με χάρτη ΓΥΣ 1:5000 για εξαίρεση από κατεδάφιση στάβλου. Η απόσταση που έπρεπε να είχε ο στάβλος από εθνικές οδούς κλπ ήταν 100μ. Το γήπεδο ήταν αρκετά μακρυά από εθνική οδό, επομένως δεν έβαλα τίποτα.

Μου το γυρίζουν πίσω και μου λενε προφορικά να βάλω αποστάσεις από εθνικές οδούς.

Υποβάλλω νέα τοπογραφικά όπου σημειώνω πάνω σε χάρτες 1:50.000 την απόσταση "~4.690μ από την εθνική οδό".

Μου το γυρίζουν πίσω με έγγραφο όπου αναφέρεται επί λέξη:

"Να αναγραφεί η ακριβής απόσταση από εθνική οδό (όχι περίπου)".

 

Μετά έμαθα ότι ο υπάλληλος κάνει τοπογραφικά και ο ίδιος...

Link to comment
Share on other sites

Έχω να μοιραστώ μια άσχημη εμπειρία, μόνο που ήμουν εγώ τότε στη θέση του Δημοσίου υπαλλήλου (ευτυχώς έφυγα!!):

Σε στάβλο με 300 προβατα, 150 αγελάδες και 100 γουρούνια, εντός οικισμού (αναρωτιέστε πως γίνεται έ?), όλα τα λύματα οδηγούνται μέσω ενός σωλήνα στο ποτάμι που καταλήγει σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες του Νομού μας (ας μην πούμε που). Αφού έχω φρικάρει με τον τύπο, που παρεπιπτώντως είναι γύρω στο 1.90 μ. και 120 κιλά, και θεωρεί ότι όλα είναι καλά, του κόβω ένα πρόστιμο σε πενταψήφιο νούμερο. Το παίρνει, πηγαίνει στο Νομάρχη μας και του το κάνει....500 ευρώ. Τυχαία τον συναντώ στο δρόμο χωρίς να με έχει αντιληφθεί και τον ακούω που μιλάει στο κινητό του περιγράφοντας όλα τα παραπάνω, λέγοντας χαρακτηριστικά: X.....η τη μ..........η, εγώ το τακτοποίησα τα θέμα μια χαρά με τον δικό μας!!! Είπατε τίποτα? Έτσι λύνονται τα προβλήματα στην Ελλάδα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφος μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε. καταθέτει μελέτη πυροπροστασίας για ένα μικρό εστιατόριο στην Αθήνα και ο υπάλληλος του λέει: έχεις βάλει exit άρα έχεις ηλεκτρολογική εγκατάσταση εσύ όμως δεν μπορείς να υπογράψεις ηλεκτρολογικά άρα δεν μπορείς να υπογράψεις την μελέτη ενεργητικής.

Δεν είμαι γάϊδαρος όχι είσαι......

Link to comment
Share on other sites

Περιστατικό που μου το έχουν διηγηθεί :

 

Mπαίνει συνάδελφος με τον φάκελο παραμάσχαλα σε υπηρεσία (οχι Πολεοδομία) για να τον προωθήσει. Συνηθισμένος από το πως τσούλαγαν τα πράγματα έως τότε βγάζει και το κατιτίς του να αφήσει "στα παιδιά" , όμως πέφτει σε νέο , μη "εγκλιματισμένο" ακόμα , ο οποίος έξαλλος πετάγεται επάνω "τι πράγματα είναι αυτά , ντροπή" , βαράει την πόρτα πίσω του και φέυγει. Εκει που ο συνάδελφος έχει μείνει κάγκελο γυρνάνε οι άλλοι και του λένε " κάτσε ρε φίλε να τα δούμε εμείς. Εσύ καλά ξηγήθηκες αυτός είναι μ@@@@@ς" !!!!

 

Και περιστατικό δικό μου. Προφορική απάντηση προισταμένου (όχι Πολεοδομίας πάλι) επί του προς έγκριση σχεδίου : " Oτι και να μου φέρεις ... λάθος θα είναι ". Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω καθώς κωλύομαι λόγω του 10 ου κανόνα συμμετοχής του forum.

 

edit

τώρα το θυμήθηκα και έχει πλάκα, ψαράς με μια λεκάνη ψάρια στα πόδια του έχει μοιράσει νουμεράκια και κάνει κλήρωση μέσα σε ΙΚΑ !!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν

 

Η καλή συμπεριφορά του Δημοσίου Υπαλλήλου είναι ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ.

 

Σας δίνω το λινκ:

 

http://rapidshare.com/files/237811148/oksdy.rar

 

Βέβαια,μην περιμένετε κ πολλά πράγματα να εφαρμοστούν,καθώς στο Γιουνανιστάν ο Δημόσιος Υπάλληλος θεωρεί ότι η θέση του ΑΝΗΚΕΙ,διότι έριξε την ψήφο του.

 

Για καλό κ για κακό,λίγη τρομοκρατία όμως δεν θα έβλαπτε....όποτε τον έχω επικαλεστεί ψάρωσαν ΟΛΟΙ,τώρα το πώς κατάφερα να κάνω τη δουλειά μου είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο.....διότι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καθάρματα στη συνέχεια ξεψαρώνουν....

 

Αν κρίνουν οι mods ότι είναι χρήσιμο,ας προστεθεί στα downloads....Για να ανεβάσω το ένα κ μοναδικό μου αρχείο μέχρι στιγμής μου έσπασαν τα νεύρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.