Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τραγελαφικά σε Δημόσιες Υπηρεσίες και απαράδεκτες συμπεριφορές


giannist

Recommended Posts

και εγω νομίζω πως υπάρχουν αρκετοί

 

και επίσης να σχολιάσω πως με τους νέους ανθρώπους, άπό την προσωπική μου εμπειρία, συννενοείσαι σαφώς καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 323
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απο που συναδελφε εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν γραφουν εδω οι ΔΥ; Μηπως πρεπει να υπογραφουν τις επιστολες τους με την υποσημειωση ΔΥ;

Μαλλον πρεπει να μπηκες τωρα τελευταια στο φορουμ.Ριξε μια ματια σε ολα τα θεματα και θα βρεις αρκετους ΔΥ.

 

Δεν με κατάλαβες.. Δεν βρέθηκε κάποιος εδώ να γράψει μια αντίθετη γνωμη...

Link to comment
Share on other sites

Δεν με κατάλαβες.. Δεν βρέθηκε κάποιος εδώ να γράψει μια αντίθετη γνωμη...

 

βρέθηκε, αλλά προφανώς δε διάβασες όλες τις δημοσιεύσεις, δήλωσα και την ιδιότητα μου για να επικοινωνούμε καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Είμαι ΗΜ και δημόσιος υπάλληλος.

Να διευκρινίσω ότι δεν υπηρετώ σε πολεοδομία ή άλλη υπηρεσία με την οποία να έρχομαι σε άμεση επαφή με κοινό ή "πελάτες".

 

Δεν είχα καταλάβει έως τώρα ότι το forum απευθύνεται αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς. Κατανοώ βέβαια ότι αυτός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη είναι ο ελ. επαγγελματίας και περισσότερο ο νέος.

 

Επίσης δεν είχα καταλάβει ότι οι συνάδελφοι χωρίζονται σε παραγωγικούς ελεύθερους επαγγελματίες και κηφήνες ΔΥ που ταλαιπωρούν όσους άτυχους πέσουν στα χέρια τους.

 

Να απαντήσω στο συνάδελφο K_PAT

Ωρα 10:30 πμ. Εχω γυρίσει από τράπεζα, 2 εφορίες και ΙΚΑ. Περιττό να σας πω ότι για σήμερα σχόλασα. Η αγένεια, ο εκνευρισμός και το έτσι θέλω των ΔΥ, δυστυχώς, αναιρούν τις όσο καλές προθέσεις και να έχεις. Πάντως ανεξαρτήτως των προτεταιοτήτων που έχει ο καθένας στην ζωή του, σας διαβεβαιώνω ότι το 80% των ΔΥ είναι πρώην αποτυχημένοι ελ. επαγγελματίες. Σας βεβαιώνω επίσης κατηγορηματικά ότι αν κάποιος μπεί σήμερα στο δημόσιο, αύριο το πρωί θα μπορεί να σας απαντήσει τι μέρα πέφτει η 25η Μαρτίου του 2020.

 

Φίλε μου η θεώρηση σου ότι ο κάθε ΔΥ είναι αποτυχημένος ελ. επαγγελματίας είναι προσβλητική και εξοργιστική.

Δε θα ήταν σωστό να πω ότι το 80% των ελ. επαγγελματιών που ασχολούνται με ιδιωτικά έργα είναι της αρπαχτής και έχουν γεμίσει την Ελλάδα μπετόν και πόλεις απάνθρωπες.

Επίσης δε θα ήταν σωστό να πω ότι το 80% όσων συναδέλφων μας ασχολούνται με δημόσια έργα, παίρνουν τις δουλειές με τη σειρά σα μαφία, ενώ επίσης χρησιμοποιούν τα φθηνότερα και συχνά απαράδεκτης ποιότητας υλικά για να πολλαπλασιάσουν το κέρδος τους.

 

Σε ότι αφορά το πρώτο μέρος του μηνύματος σου για την ταλαιπωρία που περνάς, μάθε να σέβεσαι τον εαυτό σου. Προσωπικά, δεν επιτρέπω να μου φέρονται άσχημα ούτε τώρα αλλά ούτε και πριν. Αν θεωρείς ότι κάποιος σε ταλαιπωρεί άδικα ή γιατί θέλει να τα "αρπάξει", έχεις τρόπους άμυνας που φθάνουν μέχρι την απόλυση του ΔΥ.

Αν όμως θεωρείς ότι πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να παριστάνεις το θύμα, τότε κακώς βέβαια σε ταλαιπωρούν αλλά έχεις κι εσύ ευθύνη που δεν αντιδράς.

 

Να αναφέρω βέβαια πως θεωρώ υπερβολικά ευθυνόφοβους ορισμένους συναδέλφους πολεοδομιών (την έχω πατήσει ως πολίτης), αλλά αν ένιωθα ότι κάτι γινόταν με σκοπιμότητα και όχι μόνο από ευθυνοφοβία θα είχα βαλθεί να τους ξεσκεπάσω.

 

Νομίζω πως σωστότερη θεώρηση είναι αυτή που έχει ήδη τεθεί από προλαλήσαντες, ότι είμαστε κομμάτι αυτού του τεράστιου μπ*******υ που λέγεται ελληνική κοινωνία.

Έτσι όπως τα σκάμε για τη "δωρεάν" παιδεία των παιδιών μας, όπως τα σκάμε για τη "δωρεάν" υγεία, όπως τα σκάμε για να μειώσουμε το πρόστιμο της εφορίας, όπως ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να εξαπατήσει τους διπλανούς του και να ανεβεί λίγο παραπάνω δημιουργώντας αθροιστικά συνθήκες αφόρητες για την κοινωνία, έτσι όπως μας λένε την "αλήθεια" οι πολιτικοί μας έτσι λοιπόν λειτουργούμε σε όλες τις δραστηριότητες μας.

 

Σε ότι με αφορά προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς να δώσω δικαίωμα σε κανέναν να σκεφθεί άσχημα και δε κάνω "δουλειές" έξω.

Επίσης συμφωνώ με τον kfill, γνωρίζω συναδέλφους σε ΤΥ που αντιμετωπίζουν αφόρητες συνθήκες λόγω των ευθυνών που έχουν φορτωθεί αλλά και της έντονης πίεσης από προισταμένους και αιρετούς, που δεν έχουν ωράριο και με την προοπτική να είναι κατηγορούμενοι στα δικαστήρια ως επιβλέποντες εξαιτίας του κάθε εργολάβου που δε φρόντισε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης του κοινού στο έργο που ανέλαβε. Φυσικά όταν έχεις φορτωθεί καμμιά 10ριά έργα σε ένα νομό άντε να γυρνάς να βλέπεις αν συμμαζεύτηκε το έργο για την νύχτα ή θα πέσει κανείς να σκοτωθεί.

 

@Χάρης.

Ετήσιες καθαρές αποδοχές ~24500 με δύο παιδιά, με Διδακτορικό και με παραμεθόριο.

1200 από την υπηρεσία x13 (και όχι 14 γιατί παραμεθόριο, επίδομα σπουδών, παιδιών κ.λ.π. δε μπαίνουν στα δώρα, μόνο ο βασικός μπαίνει), πληρώνοντας Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ και τα υπόλοιπα από τα επιδόματα 6‰ και 7‰.

 

Αν ήμουν σε Δήμο θα έπαιρνα περισσότερα, αλλά θα είχα να μαλώνω με τον κάθε κα******ζη δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο.

Επίσης υπάρχουν υπηρεσίες που δίνουν μερικά χιλιάρικα το έτος για οδοιπορικά και εκτός έδρας.

 

Αν σας φαίνονται πολλά τα παραπάνω, να σας θυμίσω ότι μιλάμε για μηχανικούς και όχι για κλητήρες.

Εδώ ο κάθε πυροσβέστης που τέλειωσε το Λύκειο παίρνει λίγο παραπάνω και βγαίνει στη σύνταξη με 23 χρόνια.

 

Επειδή οι συνθήκες είναι καλές και τα λεφτά πολλά, υπάρχουν συνάδελφοι μας που εγκαταλείπουν τις ονειρικές αυτές καταστάσεις για να μπουν στην εκπαίδευση για 1200 ευρώ το μήνα.

Link to comment
Share on other sites

 

Αν όμως θεωρείς ότι πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να παριστάνεις το θύμα, τότε κακώς βέβαια σε ταλαιπωρούν αλλά έχεις κι εσύ ευθύνη που δεν αντιδράς.

 

 

Συνδικαλιστής ε?

Link to comment
Share on other sites

nomad αν πρόσεξες δεν αναφερθηκα στο 100% των ΔΥ. Φυσικά και υπάρχουν ανθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν γιατί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Επέτρεψε μου να θεωρώ ότι είναι οι εξαιρέσεις. Τώρα για το αν είναι αποτυχυμένοι ελ. επαγγελματίες το αφήνω ασχολίαστο για να το κρίνουν όσοι το διαβάσουν. Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι συνειδητά έκαναν αυτή την επιλογή, έχοντας διάθεση για δουλειά και προσφορά προς το κράτος και τον πολίτη. Φυσικά αυτοί κερδίζουν αμέσως τον σεβασμό όλων μας.

Για το ύψος των αποδοχών φαντάζομαι ότι ο καθένας που επιδιώκει να διοριστεί στο Δημόσιο, το γνωρίζει εκ των προτέρων. Οπως είπαμε σε κανέναν δεν επιβλήθηκε διορισμός. Για το αν αυτά τα χρήματα είναι πολλά ή λίγα, αυτό ας το κρίνει ο καθένας σύμφωνα με την δική του αντίληψη. Εγώ προσωπικά θα ήμουν ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος αν οι ΔΥ έπαιρναν τα διπλάσια χρήματα, αλλά οι υπηρεσίες δούλευαν όπως πρέπει και όχι να είναι Γολγοθάς για τους πολίτες.

Υπενθυμίζω ότι αφορμή για τα δικά μου σχόλια ήταν η δήλωση συνάδελφου ΔΥ ότι δεν μπορεί να "αφήσει" την πελατεία του για να την βρει ο καθένας. Τώρα το σχόλιο σου ότι αν σέβομαι τον εαυτό μου, μπορώ να εμπνεύσω τον κάθε υπάλληλο να με εξυπηρετήσει και αν όχι να κινηθώ εναντίον του, σου λέω κατηγορηματικά ότι και τον εαυτό μου σέβομαι, αλλά ότι είμαι και σίγουρος ότι αν κινηθώ εναντίον υπαλλήλου θα το βρω μπροστά μου. Ετσι κι αλλιώς δεν έχω μάθει ότι κάποια τιμωρία να επιβλήθηκε σε κάποιον τα τελευταία χρόνια. Επίσης δηλώνω ότι ο συνάδελφος ΔΥ kfill (πιθανώς και άλλοι οι οποίοι δεν γνωρίζω) έχει κερδίσει την εκτίμηση μου μέσω της δουλειάς του στο forum. Αυτό ισχύει και για άλλους υπαλλήλους σε διάφορες υπηρεσίες (ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ).

Φυσικά η απάντηση αυτή δεν είναι προσωπική και δεν εμπεριέχει καμία αιχμή εναντίον σου. Από αυτά που γράφεις συμπεραίνω ότι ανήκεις στο υγιές κομμάτι του κλάδου, οπότε προσπαθήσε να πείσεις και τους υπόλοιπους συναδέλφους να μου "αλλάξεις" την γνώμη, η οποία σε διαβεβαιώνω είναι αυτή που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και της κοινωνίας γενικότερα.

Link to comment
Share on other sites

@nomad

Το forum δεν είναι μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες. Υπάρχουν άλλωστε αρκετοί συνάδελφοι μηχανικοί που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και είναι ενεργά μέλη του forum με μεγάλη και κυρίως σημαντική συμμετοχή στο forum.

Διαφωνώ επίσης με τη λογική ότι το χρειάζονται περισσότερο οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το ίδιο το χρειάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι και πίστεψε με γνωρίζω προσωπικά αρκετούς που το χρησιμοποιούν κατά κόρον, δυστυχώς όμως μόνο διαβάζοντας και κατεβάζοντας αρχεία από τα downloads.

Ούτε απευθύνεται μόνο σε νέους. Ερωτήματα και την ανάγκη των συζητήσεων σε θέματα μηχανικής και όχι μόνο την έχουν όλες οι ηλικίες. Όμως οι πιο νέοι είναι αυτοί που έχουν καλύτερη σχέση με τους Η/Υ και το διαδίκτυο.

Κακοί επαγγελματίες, μηχανικοί, άνθρωποι υπάρχουν παντού είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε ελεύθεροι επαγγελματίες. Το θέμα ότι αν ένας μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας είναι κακός στη δουλειά του έχω τη δυνατότητα επιλογής και να μη συνεργαστώ μαζί του. Πες μου όμως, έναν κακό δημόσιο υπάλληλο που τον βρίσκω αναγκαστικά μπροστά μου, πώς μπορώ να τον αποφύγω; Σκέψου μόνο ότι από ένα ναι ή όχι του εξαρτάται το ψωμί που θα βγάλω!

Link to comment
Share on other sites

Πες μου όμως, έναν κακό δημόσιο υπάλληλο που τον βρίσκω αναγκαστικά μπροστά μου, πώς μπορώ να τον αποφύγω;

Σκέψου μόνο ότι από ένα ναι ή όχι του εξαρτάται το ψωμί που θα βγάλω!

κατηγορησε τον για σεξουαλικη παρενόχληση και το ψωμί του πλέον θα εξαρτάται από σένα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.