Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λάθη στην τοποθέτηση κουφωμάτων


Kleorider

Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Καλησπερα σε όλους κι ευχαριστώ εκ των προτέρων…ήθελα τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα που μου προέκυψε… ήρθε το συνεργείο στο σπίτι που κατασκευάζω και τοποθέτησε καινούργια κουφώματα προβληματικά καθώς δεν κλείνουν καλά τα πατζουρια οι σίτες είναι χάλια , από τα 5 κουφώματα τα τρία είναι χτυπημένα κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο προμηθευτής που τα πέρασε με δικό του συνεργείο κι ενώ δεν είπαν τίποτα την επόμενη μέρα μου είπαν τα μαστόρια ότι τα είχαν δει και του έστειλαν φωτό …επιπλέον τα λάστιχα γύρω γύρω δεν είναι σωστά κομμένα και προεξέχουν και ενώ ήδη ήταν τοποθετημένες οι μάρμαρο ποδιές όταν πήραν μέτρα έφεραν κουφώματα χωρίς αυτοκόλλητο γύρω γύρω (κάτι που με παραξένεψε) και τα βάλανε με 3 πόντους κενό γύρω γύρω άλλου 2 και πάει λέγοντας …εν ολίγοις δουλειά χάλια ….το αστείο είναι ότι συνεργάστηκα με μηχανικό για την επίβλεψη αλλά εκείνη τη μέρα δεν ήρθε να τα δει και μ είπε ότι θα τα πάρει πίσω αλλά τώρα λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί άλλως έρχεται μηχανικός απο το Επιμελητήριο και παίρνει 700€ και μπορεί να πάει δικαστικά το θέμα όποτε μέχρι να εκδικαστεί πρέπει να αφήσω τα κουφώματα στη θέση τους (άρα πάει η δουλειά 2 χρόνια πίσω) και άλλα πολλά…

.Ξέρει κάποιος αν υπάρχουν προδιαγραφές τοποθέτησης στην Ελλάδα γιατί μου προτείνει να κάνω οικονομικό συμβιβασμό για να τα πάρει πίσω ή κάποια πάλη συμβουλή;;;;

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Σας στέλνω την Ελληνική Τεχνική Προδιαγραφή για τα κουφώματα αλουμινίου. Θα βρείτε ορισμένες πληροφορίες που ζητάτε. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι άλλο σχετικό.

Εχετε κάνει συμφωνητικό για την προμήθεια και την τοποθέτηση;

Τι ποσοστό του συνολικού κόστους έχετε δώσει μέχρι τώρα για τα κουφώματα; Εχετε παραστατικά για αυτό;

Αν δεν υπάρχει τίποτα απο συμφωνητικό, παραστατικά κλπ, είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά και πάλι σας συνιστώ να διεκδικίσετε το δίκιο σας με κάθε τρόπο. Προσέξτε: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Απαιτήστε άμεσα λύση.

ΕΤΕΠ για κουφώματα αλουμινίου.pdf

Edited by trellovoskos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, απλά να σας πω ότι εγώ δεν έχω δώσει καθόλου προκαταβολή και ότι το τιμολόγιο εκδόθηκε στο όνομα του μηχανικού… Ο μηχανικός τι έκανε;;; Αν μη τι άλλο γιατί τον έβαλα;;;αυτοί είναι άχρηστοι οκ αλλά ο μηχανικος που υποτίθεται ξέρει γιατί τώρα το παίζει πόντιος Πιλάτος ότι τάχα καλύτερα να συμβιβαστούμε με αυτόν που έφερε λάθος κουφώματα και κάνει και χάλια δουλειές…εγώ φταίω κάπου;;;δεν έχω κάνει κάποιο συμφωνητικό ούτε έχω δει κάτι μέχρι στιγμής…

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, Kleorider said:

... να σας πω ότι εγώ δεν έχω δώσει καθόλου προκαταβολή ...

Εσύ για τα κουφώματα (υλικά και τοποθέτηση) μέχρι τώρα έχεις πληρώσει??

Link to comment
Share on other sites

Απλά δεν ξέρω αν πάμε δικαστικά τι γίνεται γιατί σίγουρα έχει λάθη πολλά η δουλειά του αλλά αυτός μπορεί να ισχυριστεί ότι οκ έγιναν λάθη και είμαι διατεθειμένος να τα αλλάξω τα κουφώματα και να φέρω καινούργια …..όμως εγώ δεν θέλω να συνεργαστώ ξανά με τον εν λόγω κύριο διότι δεν τον εμπιστεύομαι ….αυτή είναι η δουλειά του και το λάθος μου είναι ότι δεν την είχα δει πριν και εμπιστευτικά τον μηχανικό …

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν φωτογραφίες να δούμε ενδεικτικά για τα προβλήματα που έχουν;

Πάντως περιμετρικό κενό 1-1,5 εκατοστό σε κάθε πλευρά υπάρχει πάντα και γεμίζεται με αφρό πολυουρεθάνης. Εξαρτάται απο το πόσο "ίσια" είναι τα ανοίγματα πχ. να μην υπάρχει στο παράθυρο, αλλού πλάτος 150 εκ., αλλού 152 εκ. κλπ.

Τα χτυπημένα κουφώματα είναι πρόβλημα που δεν φτιάχνεται επιτόπου.

Link to comment
Share on other sites

 

10 λεπτά πριν, Kleorider said:

Όχι τίποτα 

Οκ.

Τότε αναθέτεις σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου (που να μη έχει οικονομικό συμφέρον δηλαδή από την αποδοχή της εργασίας αυτής ή όχι), να τσεκάρει με προσοχή και επιμέλεια το ζήτημα που αναφέρεις.

Να κρίνει αυτός πόσο πραγματικά ισχύουν οι ανησυχίες που έχεις ή είναι μικρά προβλήματα ή που μπορούν να λυθούν.

Αν πράγματι είναι για τα μπάζα και για πέταμα (δεν μπορώ να τα κρίνω μόνο με τα γραφόμενα σου και ούτε μας ενδιαφέρει να κάνουμε διάγνωση εκ του μακρόθεν) τότε και εσύ ενημερώνεις ότι δεν θα εξοφλήσεις το τιμολόγιο και θα κάνεις ότι είναι αναγκαίο.

Δηλαδή τεχνικές εκθέσεις Μηχανικού, Δικηγόρο κλπ.…… κι ας πάει σε δικαστήρια η υπόθεση για να πληρωθούν, όποτε πάει.

Προσοχή όμως, όλα θα εξαρτηθούν από μια ανεξάρτητη και έγκυρη γνωμάτευση αν είναι μεγάλο το πρόβλημα και όχι μικρό ή σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Μην τους ζαλίζεις δηλαδή με βάση μόνο την δική σου μικρή εμπειρία για αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Έγκυρη γνωμάτευση ποιος κάνει για να απευθυνθώ;;;και ξέρετε ποσό περίπου κοστιζει;;; Πρόβλημα υπάρχει το αναγνωρίζει και ο μηχανικός και αυτός που έφτιαξε τα κουφώματα ….εγώ απλά που δεν είμαι γνωστής το είδα την επόμενη μέρα που τα πέρασαν και φώναξα το μηχανικό που συμφωνεί και αυτός οτι υπάρχει θέμα όποτε μετά φώναξε τον κατασκευαστή και αυτός είπε ότι τα 3 από τα 5 ναι έχουν πρόβλημα και τα αλλά 2 θα τα διορθώσει…πχ τα λάστιχα που δεν είναι ίδια γύρω γύρω σε όλα τα παράθυρα και προεξέχουν είπε ότι θα τα κόψει με τον τροχό γιατί αυτά είναι γρεζια…..τα κενά γύρω γύρω άλλου είναι 2 άλλου 3 εκ και πάει λέγοντας …επίσης στη συναρμολόγηση τα κομμάτια του πλαισίου από τη συναρμολόγηση δεν ισαπεχουν…το θέμα είναι ότι όπως είπε ο μηχανικός από τη στιγμή που αυτός λέει ότι τα αλλάζει αλλά εγώ δεν θέλω να συνεργαστώ ξανά μαζί του αν πάμε δικαστικά ξέρετε αν πρέπει να τα αφήσω στη θέση τους τοποθετημένα μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση;;;αυτό μπορεί να πάρει 2 χρόνια …εγώ θέλω να μείνω στο σπίτι..ή είναι μέχρι να έρθει εμπειρογνώμονας;;και αν πει κο αυτός ότι υπάρχει πρόβλημα το γίνετε;;;αυτό δεν ξέρω…ότι έχουν θέμα τα κουφώματα έχουν…

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, Kleorider said:

1- Έγκυρη γνωμάτευση ποιος κάνει για να απευθυνθώ;;;

2- και ξέρετε ποσό περίπου κοστιζει;;; ...

1- Έμπειρος Αρχιτέκτονας-Μηχανικός , Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγος Μηχανικός κλπ. Το βασικό το έμπειρος.

2- Ξέρουμε (ειδικά ο καθένας τις δικές του τιμές) αλλά δεν σου λέμε, διότι δεν είναι επιτρεπτό καν απο τους κανόνες του φόρουμ να κοστολογούμε υπηρεσίες Μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.