Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία


Engineer

Recommended Posts

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η περιφέρεια του Έουσκιρχεν (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) έχει πληγεί ιδιαίτερα και 15 άνθρωποι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα».

Στο επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται το Σουλντ, στον ποταμό Αρ, ο οποίος υπερχείλισε, παρασύροντας τουλάχιστον έξι σπίτια. Όπως επισημαίνουν οι τοπικές Αρχές, η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς τα θύματα έχουν μέχρι τώρα ανασυρθεί σε διάφορα σημεία. Ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με ερπυστριοφόρα οχήματα και ομάδα 230 ατόμων.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η παροχή πόσιμου νερού έχει διακοπεί σε πολλά σημεία. Οι τηλεπικοινωνίες πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης είναι, σύμφωνα με την BILD, εκτός λειτουργίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης, αναφέρει η Αστυνομία.

katastrofes.jpg.webp?itok=3BFdvfcM


Για «δραματική κατάσταση» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, ο οποίος ακύρωσε και τη συμμετοχή του σε ημερίδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) που πραγματοποιείται σήμερα στη Βαυαρία και έσπευσε στην περιοχή των καταστροφών, με πρώτη στάση την Αλτένα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 46χρονος πυροσβέστης, προσπαθώντας να σώσει ένα άτομο εγκλωβισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του.

«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Αγνοούνται ακόμη άνθρωποι. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού τους συμμετέχουν και ελικόπτερα. Για πολλούς ανθρώπους μέσα σε μια νύχτα χάθηκαν τα πάντα», δήλωσε ο Άρμιν Λάσετ στην BILD, και υποσχέθηκε «γρήγορη και διαρκή βοήθεια» για τους πληγέντες.

Τη συμπαράστασή της στους ανθρώπους που πλήττονται από τις καταστροφές στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία με ανάρτησή της στο Τwitter επισήμανε και την ετοιμότητα της ΕΕ να συνδράμει με τον μηχανισμό προστασίας από καταστροφές.

germania-plimmires-ioulios-2021-17.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-16.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-15.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-14.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-13.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-12.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-11.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-10.jpg.w

germania-plimmires-ioulios-2021-9.jpg.we

germania-plimmires-ioulios-2021-8.jpg.we

germania-plimmires-ioulios-2021-6.jpg.we

germania-plimmires-ioulios-2021-4.jpg.we

germania-plimmires-ioulios-2021-5.jpg.we

germania-plimmires-ioulios-2021-3.jpg.we

germania-plimmires-ioulios-2021-2.jpg.we

germania-plimmires-ioulios-2021-1.jpg.we

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.