Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αδεια εργασιων μικρης κλίμακας για αντικατάσταση καμινάδας καλοριφερ και εξωτερικό βάψιμο


PanosPoly

Recommended Posts

Στην πολυκατοκία μας, πρέπει να αλλαχθει η καμινάδα του καλοριφέρ ( έχει αποκοληθεί απο τον τοίχο και θα αντικατασταθεί με inox) και με την ευκαιρία σκεφτόμαστε να βάψουμε τον τοίχο όπου ακουμπά η καμινάδα.

Οι εργασίες δεν θα γίνουν με σκαλωσία, αλλα με καλάθι που θα κρέμετε απο γερανάκι. Στο άρθρο 30 του Ν 4495/17 αναγράφεται οτι εφόσον δεν χρησιμοποιείται ικρίωμα, δεν απαιτείται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας.

 

1. Το πρώτο ερώτημα για το οποίο δεν έχω λάβει ξεκάθαρη απάντηση είναι εάν τελικά απαιτείται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Εχω ρωτήσει μηχανικούς και έχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις. Μηχανικός που διαφημίζει την εκδοση αδειων μικρής κλίμακας, παρόλο που δεν τον συνέφερε μου είπε οτι δεν χρειάζεται ενώ αντιθέτως άλλως μου είπε οτι χρειάζεται. Ρώτησα τηλεφωνικα στην πολεοδομία και μου είπαν οτι χρειάζεται παρόλο που δεν θα χρησιμοποιηθεί σκαλωσιά. Οταν τους ανέφερα οτι ο Νόμος δεν απαιτεί άδεια εφόσον δεν χρησιμοποιείται ικρίωμα,  μου απάντησαν οτι και το καλάθι είναι ικρίωμα.

Γνωρίζεται κάτι συγκεκριμμένο; 

2. Στο τέλος του άρθρου 30 του Ν 4495/17, αναγράφεται :

"Πριν την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, συντάσσεται υποχρεωτικά ηλεκτρονική βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού, που εκδίδεται από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω εργασίες δεν απαιτείται έγκριση από κάποιον φορέα. Σε περίπτωση που απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα γίνεται ενημέρωση φακέλου με τις παραπάνω εγκρίσεις."

Οποιον μηχανικό ρώτησαν σχετικα με την ηλεκτρονική βεβαίωση, κανείς δεν την γνώριζε.  

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό; Σε ποιές περιπτώσεις χρειάζεται και πως εκδίδεται;

 

Ευχαριστώ.

 

     

Edited by PanosPoly
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.