Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαπιστευμένοι Μηχανικοί Κτηματολογίου


toposa

Recommended Posts

Μιας και ο θεσμός του Διαπιστευμένου Μηχανικού του Ν.4821/21 είναι κάτι που θα απασχολήσει αρκετά τις περιοχές που ολοκληρώνεται η κτηματογράφηση και ειδικά εμάς τους τοπογράφους, θα βοηθούσε αρκετά μια αντίστοιχη συζήτηση για απορίες.

Περιμένουμε αρχικώς τις πληροφορίες για το "εξειδικευμένο σεμινάριο" του ΤΕΕ και τις λεπτομέρειες εγγραφής στο Μητρώο. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Δυστυχώς από τότε που ξεκίνησα το θέμα, δεν βλέπω να έχει γίνει το παραμικρό και ούτε μπορώ να βρω την οποιαδήποτε ενημέρωση πάνω στο θέμα. Έχετε κάποια πληροφόρηση; 

Ο νόμος τουλάχιστον δεν είχε κάποια διευκρίνιση για την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων άρθρων, οπότε θεωρητικά θα έπρεπε να ισχύει ήδη.

Και τι θα γίνει με την απαίτηση εγγραφής στο μητρώο, μόνο τοπογράφων που έχουν ήδη κάνει κάποιο ΔΓΜ; Προφανώς στις περιοχές που τώρα γίνεται κτηματολόγιο, κανένας (σχεδόν) μηχανικός δεν ικανοποιεί αυτήν την απαίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Οταν το είδα το θέμα πίστεψα πως θα υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον για συζήτηση...................... Δυστυχώς όμως δεν έγινε, όπως εύστοχα διαπιστώνει και ο συνάδελφος toposa που ξεκίνησε το θέμα αυτό(??!!)

Άρα βγάζω το συμπέρασμα πως οι "ενεργοί" (ντεμέκ) συνάδελφοι τα έχουν όλα φορτωμένα στον..... αυτόματο πιλότο.

Βλέπω την υπάρχουσα- επικρατούσα κατάσταση και αφού την συγκρίνω με παρελθούσες εποχές, καταλαβαίνω πλέον γιατί η κρατούσα εξουσία μπόρεσε και επέβαλε, στους κλάδους μας, όλα αυτά που επέβαλε και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Ναι με μεγάλη ευκολία!

Μερικά από αυτά είναι: Κατάργηση ελάχιστων αμοιβών (πολύυυυ σημαντικό θέμα), που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή εκπτώσεων και στις Μελέτες.

Άτυπη κατάργηση των τάξεων των πτυχίων αφού δίνεται η δυνατότητα στα  εταιρικά πτυχία Δ' & Ε' να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και στις μικρές ενδιάμεσες μελέτες. Αυτό εξαφάνισε όλα τα μικρά πτυχία Α' & Β'. Κάπου εδώ, για το παρών θέμα,  πιστεύω πως τα πτυχία που εκπόνησαν την μελέτη του αντίστοιχου Κτηματολογίου, σαν "σκούπα", θα κάνουν και αυτή την δουλειά. Άρα δεν χρειάζεται κανένας άλλος (Τα εταιρικά πτυχία έχουν στο δυναμικό τους και μικρά πτυχία Α', Β'  τάξεων).

Για το θέμα. Ξέρει κάποιος, έστω ο σύλλογος ή το ΤΕΕ, τι μορφή θα έχει αυτό το Μητρώο , ποιοι & με τι προσόντα, μπορούν να εγγραφούν σ' αυτό?

................... Αν πιστεύετε πως θα σας χαριστούν αυτά, ή πρέπει να αφήσετε να σας τα δώσουν όπως και όταν "αυτοί" θέλουν,  θα είστε σίγουρα χαμένοι από χέρι.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

να θυμηθουμε τα σχολια κατα την διαβουλευση σχετικα με τα "προσοντα", στο αρθρο 24.

http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=2680#comments

καλημερα νβρ

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.