Μετάβαση στο περιεχόμενο

διάγραμμα κάλυψης σε υφιστάμενο κτίριο με τακτοποιήσεις Ν.4178


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Πρόκειται να εκδοθεί οικοδομική άδεια λόγω ριζικής ανακαίνισης σε πολυώροφο υφιστάμενο κτίριο που είναι ενιαία ιδιοκτησία και έχει τακτοποιήσεις που έγιναν το 2014 με τον Ν.4178. Στο διάγραμμα κάλυψης που έκανε ο μηχανικός που έκανε την τακτοποίηση και αναγράφει την επιφάνεια ανά όροφο, φαίνεται πως αφαιρεί από το περίγραμμα του κάθε ορόφου μία επιφάνεια, χωρίς να δείχνει στο σχέδιο ποια είναι αυτή. Από τα νούμερα μπορώ να την αντιστοιχίσω στο κλιμακοστάσιο, χωρίς να δικαιολογεί βάσει ποιας νομοθεσίας αφαιρεί επιφάνεια. Θα ήθελα να ρωτήσω

1) Στο διάγραμμα κάλυψης που είχε κάνει ο προηγούμενος μηχανικός για την τακτοποίηση, έπρεπε να μετρήσει όλη την επιφάνεια του ορόφου, συμπεριλαμβανομένου του κλιμακοστασίου και του ανελκυστήρα ή μπορούσε να αφαιρέσει κάποιες επιφάνειες? Η οικοδ. άδεια του κτιρίου είναι του 1968.

2) Αν ναι, και συνεπώς υπάρχει λάθος στις επιφάνειες, μπορεί να ξανανοίξει από το ΤΕΕ η δήλωση, να γίνουν διορθώσεις, έτσι ώστε να γίνει το νέο διάγραμμα κάλυψης με τις σωστές επιφάνειες? Διαφορετικά θα εμφανίζεται στο νέο διάγραμμα κάλυψης μεγαλύτερη επιφάνεια, η οποία δεν αντιστοιχεί σε αυτή της άδεις+της τακτοποίησης.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης και δεν γίνεται καμία προσθήκη.

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.