Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

KTEO και όμορο πρατήριο υγραερίου


Charlie

Recommended Posts

Σύμφωνα με τον νόμο 2963/2001 απαγορευόταν η εγκατάσταση ΙΚΤΕΟ αν σε απόσταση 100μ υπήρχε πρατήριο υγραερίου. Στον ίδιο νόμο αναφερόταν και η ύπαρξη αποθηκών εύφλεκτων και εκρηκτικών υλών.

Με την τροποποίηση με το ΦΕΚ 261Α/2014 έφυγε από το κείμενο το "πρατήριο υγραερίου" και παραμένουν οι αποθήκες εύφλεκτων και εκρηκτικών υλών.

Μπορώ να το ερμηνεύσω με 2 τρόπους:

1. Πλεόν δεν υπάρχει πρόβλημα αν υπάρχει πρατήριο υγραερίου εντός της απόστασης των 100μ

2. Εξυπακούεται ότι κάθε πρατήριο αποτελεί και αποθήκη εύφλεκτης και εκρηκτικής ύλης και ήταν υπερβολή να αφέρεται 2 φορές.

 

Ποιο από τα παραπανω 2 ισχύουν?

 

Επίσης, πού μπορώ να βρω τι νοείται ως εύφλεκτη ή εκρηκτική ύλη? Πού μπορώ να βρω αν μια όμορη επιχείρηση έχει τέτοια αποθήκη? Μπορεί να μου απαντήσει υπεύθυνα κάποιος φορέας? Μήπως ο φορέας που έχει δώσει την άδεια λειτουργίας?

 

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν έθεσα το ερώτημα σε λάθος "θέση".

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ηταν στην αρχη και μετα εφυγαν τα πρατηρια υγραεριου LPG

"5. Απαγορεύεται η εγκατάσταση ιδιωτικών Κ.Τ.Ε.Ο. σε απόσταση μικρότερη των 100μ. από νοσοκομείο ή κλινική, από αποθήκες εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλών, από τα όρια κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και από κηρυγμένα μνημεία,

από Πρατήρια Υγραερίου (LPG),

από παιδικούς σταθμούς, από σχολεία μέσης ή κατώτερης εκπαίδευσης, από ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και από ενοριακούς ναούς και σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, σταθερής τροχιάς και λεωφορείων."

-Αλλο τα πρατηρια με πωληση λιανικης σε διερχομενους πελατες, με τις αντλιες τους και τα σημα τους.

- και αλλο οι "αποθηκες" εναποθηκευσης μεγαλων ποσοτητων ευφλέκτου ή εκρηκτικης υλης  και μεταπώλησης χονδρικης.

Οπως και να ειναι...φαινεται τι επιχειρηση ειναι η "διπλανη"

[ κι αλλο αν η "διπλανη" επιχειρηση εχει ενα ή πιο πολλα  τεποζιτα με  καποια  ευφλεκτη υλη....[βενζινη/οινοπνευμα/άλλα ειδη "περιεργα..." ξερωγω...

που δεν μεταπωλει αλλα ειναι μεν "ευλεκτη" αλλά χρησιμευει για τις αναγκες της επιχειρησης.]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. 

Θεωρώ ότι με την απάντησή σου, η γνώμη σου είναι ότι ένα πρατήριο υγραερίου ΔΕΝ αποτελεί πρόβλημα για εγκατάτασταση ΙΚΤΕΟ εντός 100μ.

Δυσκολεύομαι όμως να "δω" αν τυχόν υπάρχει κάτι άλλο που θα δημιουργούσε πρόβλημα. Η όμορη επιχείρηση εκτός από πρατήριο ξέρω ότι τοποθετεί υγραέριο σε αυτοκίνητα (συσκευές) και κάνει αναγόμωση πυροσβεστήρων. Μίλησα με το μηχανολογικό που αδειοδότησε τις δραστηριότητες της εν λόγω επιχείρησης και τη Δευτέρα θα ανοίξουν τους φακέλους και θα μου πουν (φαντάζομαι προφορικά) αν υπάρχουν αποθήκες εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλών. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει αδειοδότηση από το ανάπτυξης, οπότε θα πρέπει να ρωτήσω και εκεί.

Μένει να απαντηθεί τι νοείται εύφλεκτη ή εκρηκτική ύλη, σε τι ποσότητα και αν μπορώ να πάρω επίσημη απάντηση από κάποιον φορέα.

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, Charlie said:

.. Η όμορη επιχείρηση εκτός από πρατήριο ξέρω ότι τοποθετεί υγραέριο σε αυτοκίνητα (συσκευές) και κάνει αναγόμωση πυροσβεστήρων.                 

Αποκλείεται σε επιχείρηση με πρατήριο υγρών καυσίμων ή και υγραερίου (σύμφωνα με τα Π.Δ. περί εγκατάστασης συνεργείων), να υπάρχει συνεργείο αυτοκινήτων που να κάνει τοποθέτηση συσκευών υγραερίου (συνεργείο αυτοκινήτων με ειδικότητα αέριων καυσίμων!!!). Πρέπει μεταξύ των 2 επιχειρήσεων να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 20μ. είτε απο τις δεξαμενές ή τις σωληνώσεις εξαερισμού των δεξαμενών. 

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πιστεύω οτι έχει γίνει μπαλαμούτιασμα στις άδειες εγκατάστασης των επιχειρήσεων (πρατήριο καυσίμων και συνεργείο αυτοκινήτων).

Όσο για την αναγόμωση πυροσβεστήρων, δεν θυμάμαι αλλά θεωρώ οτι δεν τίθεται μεταξύ τους περιορισμός απόστασης.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.