Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός και σχέδια κατασκευής βόθρου;


jimis73

Recommended Posts

Σ' ευχαριστώ πολύ. Το έχω κατεβάσει το pdf αυτό, αλλά έχει μέχρι βόθρο 2 διαμερισμάτων και όχι 3, όπως του ΔΛΧ. Απλά του ζήτησα να το ξαναστείλει, γιατί η ποιότητα σκαναρίσματος δεν ήταν καλή.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστούμε όλους/ες πολύ και πάλι!

 

Δυστυχώς οι -πολύτιμες κατά τα άλλα- πληροφορίες που μας δώσατε δεν εμπεριέχουν ένα σαφή ορισμό για τον ακριβή υπολογισμό στεγανού βόθρου.

Μετά από τηλέφωνα σε πολεοδομίες, φίλους συναδέλφων φίλων κλπ κλπ, καταλήξαμε στο εξής (το παραθέτουμε σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος συνάδελφος ενώπιον του ίδιου προβλήματος):

 

Ο στεγανός βόθρος υπολογίζεται με την ίδια ακριβώς διαδικασία που υπολογίζεται και η σηπτική δεξαμενή με τις παρακάτω εξαιρέσεις:

1. Ως χρόνο εκκένωσης λαμβάνουμε κατ' ελάχιστο τις 15 ημέρες και ανάγουμε όλα τα μεγέθη στο χρόνο αυτό.

2. Υπολογίζονται μόνο τα λύμματα και όχι η λάσπη των λυμμάτων (θεωρείται ότι δε δημιουργείται λάσπη λόγω της τακτικής εκκένωσης)

 

Παρά τις εξαιρέσεις αυτές, το μέγεθος του στεγανού βόθρου προκύπτει υπέρογκο, όπως προείπαμε, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα. Ωστόσο -και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις όλων- είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος!

 

Συναδελφικά

 

ΚΜ & ΣΤ

Link to comment
Share on other sites

Άστα συνάδελφε, πολλά άτομα.

Δε φάγαμε μόνο το χρόνο μας, αλλά και το δούλεμα της χρονιάς για τη διατριβή μας στον υπολογισμό του βόθρου!

 

Είναι όμως το άγχος του πρωτάρη!

Link to comment
Share on other sites

Δε βαριέσε όλοι το περάσαμε αυτό και εξακολουθούμε να το περνάμε..., πάντως πολλά άτομα για ένα σπίτι 150 τ.μ; Για κάθε δωματιο πέρνουμε 1,5 άτομα. Ο δικός Πολιτ. Μηχανικός κατασκευάζει πάντα στεγ. βόθρο 3.0x3.0x3.0 m ανεξαρτητα του τι υπολογίζω εγώ στα τεύχη της πολοεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

Παρανόησις! (με δική μου ευθύνη)

 

Κατάλαβα ότι η ερώτηση είχε ιλαρή διάθεση και αφορούσε στον αριθμό των ατόμων που πήραμε τηλέφωνο για βοήθεια, όχι στο υπολογιστικό μέγεθος για το σχεδιασμό του βόθρου!

 

Πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα με τον προσδιορισμό του θεωρητικού πληθυσμού:

Λαμβανεται είτε το μέγεθος της πυροπροστασίας (Εμβαδό / 18 ), είτε η αναλογία 1,5 άτομο / κύριο δωμάτιο (μόνο σε κατοικίες) κατά το δοκούν. Εμείς το υπολογίσαμε με το δεύτερο τρόπο επειδή προέκυπταν βολικότερα (πιο μικρά) μεγέθη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έχουμε ενα κτίριο νέο που έχει 4 καταστήματα. Το 1 απο αυτά νοικιάστηκε και θα εγκατασταθεί αρτοποιείο. Στην αδεια του κτιρίου υπάρχει βόθρος αλλά χωρίς υπολογισμούς κτλ. Απλα αναφέρεται η κατασκευή του και φαίνεται (χωρις διαστάσεις) στο διάγραμμα κάλυψης.

Εγω εχω αναλάβει την αδεια του αρτοποιείου και είμαι στη φάση της εκπόνησης μελέτης λυμάτων. Οσον αφορα τα λύματα εγω πρεπει να υπολογίσω σηπτικό και απορροφητικό βόθρο.

Αυτός ο βόθρος με βάση ποιον πληθισμο του κτιριου θα υπολογιστεί;

Για το αρτοποιείο υπολογίζω 2 ατομα που είναι το προσωπικό αφου το WC είναι για το προσωπικό και μόνο. Για τα υπόλοιπα καταστήματα τι πλυθισμό θα βάλω τη στιγμή που είναι ανοίκιαστα;

Ο βόθρος προφανώς δε θα υπολογιστεί ως κοινός για όλο το κτίριο (αυτο δειχνει και η οικοδομικη αδεια) και όχι 1 βόθρος ανα κατάστημα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.