Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός και σχέδια κατασκευής βόθρου;


jimis73

Recommended Posts

Επίσης ένα πρόβλημα είναι και τα όμβρια του ακαλύπτου..

Τα λεγόμενα κιούγκια (τσιμεντένοι δακτύλιοι που μπαίνουν στο έδαφος και απο εκει απορρει στο έδαφος το νερό) κάνουν δουλειά...ή καλύτερα να φεύγουν μαζί με τα λύματα??

 

Τι να σου πω φίλε…

Μέγα δίλημμα που έχω βρεθεί πολλές φορές….

Σχεδόν όμως πάντα αποφεύγω να τα μπερδεύω αυτά τα δύο.

Αν ο ακάλυπτος είναι μεγάλος και θεωρείς ότι το υπέδαφος θα κορεστεί γρήγορα τότε ναι κιούγκια και μια αντλία για καβάτζα για να τα διώχνει στον μπροστινό δρόμο αν χρειαστεί.

Μιλάω πάντα μαστορικά στο θέμα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή από κάποιον μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι είναι 2-3 τσιμεντένιες σωληνες μεγάλης διαμέτρου, σαν ένας τύπος έτοιμης κατασκευής. Αν ρωτήσετε σε μάντρες με οικοδομικά υλικα θα σας πουν αμέσως.

Καλημερα. Θελω να συνταξω μια μελετη για σηπτικη-απορροφητικη δεξαμενη, αλλα εχω ενα προβληματακι. Για απορροφητικη δεξαμενη ο ιδιοκτητης εχει χρησιμοποιησει τσιμεντενιους δακτυλιους, γκιουνια τα λενε οι μαστορες εδω, κιουγκια τα αναφερει ο φιλος στο μηνυμα απο πανω...

 

Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω σε τι διαμετρους βγαινουν αυτα τα πραγματα.. Και δυσκολα θα μπορεσω να μετρησω. Στις μαντρες δεν εχουν στοκ, και δεν ξερω με τι ονομασια μπορω να τα βρω στο νετ να δω διαστασεις που βγαινουν.

 

Γυρω στο 1.00-1.20 εχει διαμετρο το πηγαδι στο χωραφι μου, αλλα δεν ξερω μηπως δεν ειναι αυτη η μοναδικη διασταση. Καμια ιδεα?

 

edit: Βιαστηκα να ρωτησω.... βρηκα αυτο εδω http://www.hydrofre.gr/vothroi.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπερα φιλοι μου θελω να κανω μια ερωτηση ετοιμαζω ενα beach bar στο οποιο πριν ηταν ενα εστιατοριο απο camping και ειχε εναν αρκετα μεγαλο αποροφυτικο βοθρο περιπου 2,5 υψοσ και 60 μ2 ειναι 40 μετρα απο την θαλλασα σημερα που το ειδα εχει λασπη λιγο στουσ 20 ποντουσ φυλλα ριζεσ απο φυλλα! τι να κανω να χρησιμοποιησω αυτο η να κανω εναν στεγανω απο Κιουγκια και τι διαστασεισ να παρω ? η χρηση στην ουσια ειναι για τισ 5 τουαλετεσ του καταστηματοσ και τα νερα απο την παραγωγη του καταστηματοσ !!

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα φιλε πρεπει πριν τον απορροφητικο βοθρο να υπαρχει σηπτικη δεξαμενη. Σκετος απορροφητικος βοθρος δεν προβλεπεται.

Αλλη λυση ειναι να διωχνεις τα λυματα σε στεγανη δεξαμενη που θα την αδειαζεις περιοδικα με την βοηθεια βυτιοφορου.

 

Καλο θα ηταν τις αποριες σου να σου τις λυσει ενας μηχανικος της εμπιστοσυνης σου, γιατι θα ερθει να δει και να σου πει υπευθυνα τι να κανεις ωστε 1. να εισαι νομιμος και 2. να μην μολυνεις.

Link to comment
Share on other sites

Να διορθώσω μόνο τη λέξη ... αυτή που χρησιμοποιείται σε όλη την επαρχία είναι "κιούνια".

Κατά τα άλλα συμφωνώ με @ckiriako.

Link to comment
Share on other sites

έχεις πάντα βέβαια και την επιλογή της εγκατάστασης ενός βιολογικού βόθρου. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε την χρήση του απορροφητικού και ιδίως δίπλα στην θάλασσα. Όσο για τον όγκο υπολογίζεται βάσει χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

σασ ευχαριστω ολουσ για τισ απαντησεισ σασ μαλλον θα παω σε στεγανο για το λογο οτι επειδη εκει θαλασσα πουλαμε δεν μασ περνει σε κανα 2 χρονακια να μυριζει η περιοχη!! θα βαλω δυο μεγαλα κιουνια και θα κανονιζω να το καθαριζω και τον αλλο θα το κλεισω !!!

Link to comment
Share on other sites

Σωστα σκεφτεσαι οτι δεν πρεπει να επιβαρυνεις το μερος εκει.... μακαρι ολοι να σκεφτονταν ετσι.

 

Για κιουνια που λες, αν τα βαλεις το ενα πανω στο αλλο πρεπει να προσεξεις να στεγανοποιησεις τον αρμο με καποιο καταλληλο υλικο. Θα πρεπει να στεγανοποιησεις σωστα και τον πατο.

 

Μια αλλη λυση ειναι να χρησιμοποιησεις ετοιμη πλαστικη δεξαμενη, να φτιαξεις ενα σκαμμα και να την τοποθετησεις μεσα. Οταν και αν φυγεις την βγαζεις και την παιρνεις. Ο κατασκευαστης συνηθως λεει ποιες δεξαμενες μπορουν να τοποθετηθουν υπογειως και πως να μπαζωσεις γυρω γυρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.