Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βουητό και δόνηση στο πάτωμα


Μάνια Κ.

Recommended Posts

Καλό μεσημέρι και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα!

Εδώ και περίπου ένα χρόνο ακούγεται στα δύο υπνοδωμάτια του διαμερίσματός μου εφιαλτικός μηχανικός θόρυβος συνεχής, με εξάρσεις και υφέσεις, ο οποίος ενίοτε συνοδεύεται από δόνηση του πατώματος. Οι ωτοασπίδες δεν ωφελούν, καθώς πρόκειται για βόμβο χαμηλής έντασης. Αποκλείοντας άλλες πιθανές πηγές, απευθύνθηκα στους ενοικιαστές του από κάτω διαμερίσματος (μη σου τύχει...), παρακαλώντας ευγενικά να χαμηλώνουν την ένταση των μηχανημάτων τους σε ώρες κοινής ησυχίας. Συνάντησα όχι απλώς ασυνεννοησία αλλά και επιθετικότητα: με απείλησαν μέσω του τραμπούκου ιδιοκτήτη τους ότι αν συνεχίσω να διαμαρτύρομαι, θα καλέσουν τον εισαγγελέα, γιατί υποτίθεται ότι άρχισα τότε να προκαλώ θόρυβο... Φυσικά δε σταμάτησα. Έπειτα από κάποιο διάστημα έλαβα πρόσκληση από το τοπικό  τμήμα για «σύσταση εις βάρος μου» ‒ο καθένας από τους ενοικιαστές, πατέρας και γιος, είχε κάνει ξεχωριστές καταγγελίες- και έπειτα από λίγες μέρες μού έστειλαν εξώδικο. Η αστυνομικός τα κατάλαβε όλα και μου πρότεινε να απευθυνθώ στην Εισαγγελία. Ο ιδιοκτήτης τους στη δικηγόρο μου παραδέχθηκε το πρόβλημα, αλλά δήλωσε ότι δε θα ασχοληθεί όσο λαμβάνει τα μισθώματά του -- να μάθω να ζω με αυτό, είπε, γιατί δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα.
Θεωρώντας ότι είναι επιλύσιμο, προσφέρθηκα να αναλάβω τα έξοδα συντήρησης ή μετεγκατάστασης των μηχανημάτων. Τότε κι αν εξαγριώθηκαν. Όλο αυτό το διάστημα συμβουλεύτηκα δύο αρχιτέκτονες, δύο τεχνίτες, έναν ειδικό ήχου και ένα μηχανολόγο, προσπαθώντας να περισώσω τη χαμένη γαλήνη του σπιτιού μου. Πλέον κάποιες μέρες φιλοξενούμαι, ώστε να κοιμάμαι λίγες ώρες εβδομαδιαίως. Το ερώτημα είναι: δικαιούνται αυτοί οι κοινωνιοπαθείς ενοικιαστές να έχουν μηχάνημα (κλιματιστικό ή ιονιστή, μάντεψαν οι ειδικοί) στο ταβάνι, με αποτέλεσμα να συντονίζεται με το πάτωμά μου και να έρχεται αυτό το βουητό προς εμένα; 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Μάνια Κ.

Πάντως, δεν μπορεί να μην υπάρχει διάταξη είτε στον κανονισμό της πολυκατοικίας, είτε γενικότερα στον αστικό κώδικα, που να αναφέρει ότι κάποιος δεν μπορεί να παράγει θόρυβο και να ενοχλεί τους όμορους συνιδιοκτήτες. Θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο στην περίπτωση αυτή έχει ο δικηγόρος και φυσικά δεν είναι λύση να ξεσπιτώνεσαι για λίγες ώρες ύπνου. Ενδεχομένως να μπορεί να γίνει κάτι δια της νομικής οδού, με κάποια εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να αποδειχθεί τι και ποιο μηχάνημα παράγει αυτές τις ενοχλητικές δονήσεις και συντονίζει τα δομικά στοιχεία του κτιρίου και του διαμερίσματός σου. Πρώτα με τον δικηγόρο λοιπόν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα,

[παυλε καλησπερα]

και δεν ειναι μονον οι -τυχον- διαταξεις απο  καποιον κανονισμο

αλλα και οι βασικες διαταξεις εκ της συνιδιοκτησιας  σε οικοδομη- γειτονικο δικαιο.

 

ο δικηγορος θα εδινε την νομικη κατευθυνση για να λυθει το προβλημα, μετα απο καποια εξωδικη ειδοποιηση,

χωρις να περιμενει "εναν χρονο"

 https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/718-i-prostasia-apo-tis-ekpompes-thoryvon-osmon-kai-rypon-ton-geitonikon-diamerismaton

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.