Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακατάλληλο το 10% των γραφείων εξαιτίας των διατάξεων του νέου περιβαλλοντικού νόμου για την ενεργειακή απόδοση


Engineer

Recommended Posts

Δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κινδυνεύουν να βγουν σε αχρηστία στο Λονδίνο, εξαιτίας των διατάξεων του νέου περιβαλλοντικού νόμου για την ενεργειακή απόδοση.

Περίπου το 10% των γραφείων του Λονδίνου θα μπορούσε σύντομα να καταστεί «ακατάλληλο», όταν εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες για την ενεργειακή απόδοση, σύμφωνα με ανάλυση κορυφαίας εταιρείας ακινήτων, που δημοσιεύει το CNBC.

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα, που θα εισαχθούν το 2023, κτίρια στην Αγγλία και την Ουαλία με βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης χαμηλότερη από το «E» δεν θα μπορούν να κλείσουν νέα μισθώματα.

Τα επερχόμενα μέτρα έρχονται ως μέρος των ευρύτερων κυβερνητικών προσπαθειών προς την ουδετερότητα του άνθρακα. Η χαμηλότερη βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης ορίζεται σε «G» και η υψηλότερη σε «A».

Σε αυτό το πλαίσιο, μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε από την Colliers έδειξε ότι περίπου δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρου εργασίας στο Λονδίνου, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% του συνολικού αποθέματος, δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες.

Η μελέτη, μάλιστα, θέτει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον αυτών των γραφείων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που πολλοί εργαζόμενοι πιέζουν να εργαστούν εν μέρει από το σπίτι εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

«Είναι σαν διπλό χτύπημα για αυτά τα κτίρια», δήλωσε στο CNBC ο Andrew Burrell, επικεφαλής οικονομολόγος ιδιοκτησίας στην Capital Economics, αναφερόμενος στους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τον αντίκτυπο της κρίσης Covid-19.

Τα γραφεία που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες ενεργειακής απόδοσης κινδυνεύουν να τεθούν σε αχρηστία, πρόσθεσε.

Επιπλέον, η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο το 20% των κεντρικών γραφείων του Λονδίνου έχουν ενεργειακή κλάση A και B, με το 57% των χώρων εργασίας στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου να υπάγονται στο D και στο G.

Κατόπιν αυτού, οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αναβαθμίσουν τα κτίριά τους για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πόσο τραγικό είναι να υπάρχει τέτοια παρέμβαση στην ιδιοκτησία του καθενός, κάτι τέτοια θα επεκταθούν αργότερα και στις οικίες και παντού σε όλη την Ε.Ε προβλέπω σε λίγες δεκαετίες, ας δώσει το κράτος επιδότηση και με πολύ μεγάλο ποσοστό στα γραφεία αυτά για να κάνουν τις διορθώσεις, εκτός αν έδινε επιδότηση αλλά δεν ήθελαν να κάνουν κάτι οι ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Αν πάνω σε αυτά προσθέσουμε και τη δυνατότητα υποχρεωτικής πρόσβασης σε Α.Μ.Ε.Α. , τα κτίρια του 1980 και πίσω θα αδειάσουν.  Μόνη λύση η επιδότηση! Αλλιώς θα δούμε πάλι το φαινόμενο μεγάλα τμήματα των κέντρων των πόλεων να ερημώνουν και να τα αγοράζουν τζάμπα μεγάλες εταιρίες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.