Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια Γυμναστηρίου


mariosfigkas

Recommended Posts

Γεια σας,
έχω περιπτώση χώρου που αποτελείται από 77 τετραγωνικά ισόγειο και 75 υπόγειο που προορίζονται για γυμναστήριο. Έπειτα από ανάγνωση που έκανα στο Π.Δ. 219/2006 (ΦΕΚ Α 221) για την ίδρυση και λειτουργία Γυμναστηρίου ή Αθλητικής Σχολής έχω δύο ερωτήματα.
Α) "Ο συνολικός χώρος του γυμναστηρίου ή της αθλητικής σχολής είναι τουλάχιστον εκατό (100) τετραγωνικά μέτρα, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται οι τυχόν υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι, καθώς και οι βοηθητικοί χώροι (όπως οι αποθηκευτικοί χώροι, χώρος του λεβητοστασίου και ο χώρος του ανελκυστήρα)." Απο την στιγμή που το ισόγειο είναι στα 77τμ έχω ενα υπόλοιπο που πρέπει να δικαιολογήσω από τα τετραγωνικά του υπογείου. Παρακάτω βέβαια διαβάζω ότι "Η άθληση ή άσκηση των εκγυμναζόμενων δεν επιτρέπεται να πραγματοποιείται σε υπόγειους χώρους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως βοηθητικοί (αποδυτήρια, αποθήκες οργάνων κλπ). Άρα το υπόγειο χαρακτηρίζεται αυτομάτως ολόκληρο ως βοηθητικός χώρος και δεν μπορώ να πιάσω το όριο των 100τμ?
Β) Στην περίπτωση που για το πρώτο κομμάτι είμαστε εντάξει, προχωράω σε δεύτερο ερώτημα. "Ο συνολικός ωφέλιμος χώρος του γυμναστηρίου ή της αθλητικής σχολής που χρησιμοποιείται από τους εκγυμναζόμενους προς εκγύμναση ή εκμάθηση του αθλήματος είναι τουλάχιστον εβδομήντα (70) τετραγωνικά μέτρα." Ο χώρος του ισογείου όπως ανέφερα είναι στα 77τμ, ωστόσο εκεί που χρειάζομαι διευκρίνιση είναι εκεί που λέει ωφέλιμος χώρος αν θα υπολογίσω τις τοιχοποιίες ή όχι, καθώς αν τις αφαιρέσω και αφαιρέσω και την σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο πέφτω στα 62τμ.


 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.